Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > One click suites for DVD backup and DVD creation

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th December 2001, 15:24   #1  |  Link
FreakyChip
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Germany
Posts: 15
Error Saving CCE-Projectfile. Passed 5 times.

Always the same message: Can't save the CCE-Projectfile. ..." CCE tried it 5 times, then the program stops. I need a solution for this problem. Is here anybody who has this problem too and can help me.
THX FC
FreakyChip is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2001, 21:13   #2  |  Link
JulCat
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Mexico
Posts: 28

You have some kind of "invalid" character in the output dir.
JulCat is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2001, 11:18   #3  |  Link
GtMustangJim
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 98
Re: Error Saving CCE-Projectfile. Passed 5 times.

Quote:
Originally posted by FreakyChip
Always the same message: Can't save the CCE-Projectfile. ..." CCE tried it 5 times, then the program stops. I need a solution for this problem. Is here anybody who has this problem too and can help me.
THX FC
Had the exact same problem

Here is the link to my thread...

http://rilanparty.com/vbb/showthread.php?threadid=10791
__________________
Best Regards,
JIM-
GtMustangJim is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2001, 20:10   #4  |  Link
FreakyChip
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Germany
Posts: 15
@JULCAT
No, my directory-name is absolutly guilty (named SVCD)

@GTMustangJim
THX for the link. But there is no solution.

I have deinstalled DVD2SVCD and then new installed the
DVD2SVCD_1.0.4_Setup-Build_2.exe

CCE wan't save the *.ecl file but it saves a file named
CCE_Project_file.ecl.msp (Why *.msp and not *.ecl? I don't understand). In this File are inforamtions about my Soundcard etc.

After 5 terms the prog is stopped.

PLEASE HELP ....

FC

Last edited by FreakyChip; 13th December 2001 at 11:36.
FreakyChip is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2001, 15:31   #5  |  Link
FreakyChip
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Germany
Posts: 15
No Help ???

Hi,

no one here to can help me by my problem?

THX FC
FreakyChip is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2001, 15:36   #6  |  Link
Mozart
DVD2SVCD Former Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brasil
Posts: 562

are you using CCE SP 2.50?

what type of processor?

could you post the log file?
Mozart is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2001, 15:48   #7  |  Link
GtMustangJim
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 98
Re: No Help ???

Quote:
Originally posted by FreakyChip
Hi,

no one here to can help me by my problem?

THX FC
I'm sorry for not getting back to you. Like I said I had the same exact problem as you and found the solution (well one that finaly worked for me) I posted the link but it looks like the last 7 replys are cut off for some reason. I had no luck with win2k and ended up going back to WinMe. I reformated and did a clean WinMe install. I installed
  • DVD2SVCD ver 1.0.4 build 2
  • CCE with all proper patches
  • I author with all proper patches

Thats it. No forceASPI or powerdvd or anything like that. Belive me I tried everything before finding what worked for me.

This is what harware I have
  • 1.4 athlon
  • 384 of ddr ram
  • 80 gig maxtor HD

Like I said this what worked for me.
__________________
Best Regards,
JIM-
GtMustangJim is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2001, 22:35   #8  |  Link
FreakyChip
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Germany
Posts: 15

THX for your reply.

My system:
Windows XP Prof
Athlon C 1400
512 MB RAM
Maxtor 80 GB

I have installed CCE 2.50 with then CRC-Patch

My DVD2SVCD-Log-File:

--------------------------------------------------------
- 13.12.2001 20:22:14
- DVD to SVCD Conversion
- DVD2SVCD ver. 1.0.4 build 2
--------------------------------------------------------
Initializing
Initializing finished.

--------------------------------------------------------
- 13.12.2001 20:22:18
- DVD2AVI
--------------------------------------------------------
Creating DVD2AVI INI file:
- F:\Filme\1svcd\DVD2AVI.INI

Variable settings:
iDCT_Algorithm: 32-bit SSE MMX

Executing DVD2AVI.
Creating DVD2AVI project file.
Closing program
Framerate: 25000
DVD2AVI processing done.

--------------------------------------------------------
- 13.12.2001 20:42:48
- Free on drive F: 10046.88 mb
- AUDIO Extraction
--------------------------------------------------------
Found AC3 stream id: 0x81
Filename: F:\Filme\1svcd\Extracted_audio_stream_1.ac3
Audio extraction finished.

--------------------------------------------------------
- 13.12.2001 21:05:30
- Free on drive F: 9805.16 mb
- AUDIO conversion
--------------------------------------------------------

Downmixing AC3 Stream. Filename: F:\Filme\1svcd\Extracted_audio_stream_1.ac3
Autodetecting Azid dB Gain offset
Executing Azid. Commandline:
"C:\Programme\DVD2SVCD\Azid\Azid.exe" -c normal -g30db -N -L -3db "F:\Filme\1svcd\Extracted_audio_stream_1.ac3" "F:\Filme\1svcd\DownmixedAudioSt1-48KHz.wav" >"F:\Filme\1svcd\Azid.log"
Autodetection of dB offset finished
Gain offset: 14.00dB
Executing Azid. Commandline:
"C:\Programme\DVD2SVCD\Azid\Azid.exe" -c normal -g14.00db -L -3db "F:\Filme\1svcd\Extracted_audio_stream_1.ac3" "F:\Filme\1svcd\DownmixedAudioSt1-48KHz.wav"
Downmixing of F:\Filme\1svcd\Extracted_audio_stream_1.ac3 finished.

Wav downsampling. Quality: High
Audio delay: 0 ms
Downsampling 48000 -> 44100 and adjusting audio delay.
Wav Conversion Finished

Encoding wav file to mp2.
Executing tooLame. Commandline:
"C:\Programme\DVD2SVCD\tooLame\tooLame.exe" -m s -b 224 -e "F:\Filme\1svcd\FinalAudioSt1.wav" "F:\Filme\1svcd\Encoded_audio_stream_1.mp2"
Audio conversion finished.

--------------------------------------------------------
- 13.12.2001 22:21:47
- Free on drive F: 7798.19 mb
- Converting Pictures
--------------------------------------------------------
Converting: C:\Programme\DVD2SVCD\NextCD.bmp
Finished converting pictures

-------------
At this time CCE wan't to save the *.ecl-File, tired 5 times and then then prog stops.

I have installed AVISynth and it's registered.

I have totally deinstalled the DVD2SVCD-Prog and then new installed.

Enough informations? I hope so ...

THX FC
FreakyChip is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2001, 05:05   #9  |  Link
TheProfessor
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 7
My fix...

I reinstalled Win2k and now it works fine... I had a beta of DirectX installed before and it expired and would get error telling me that it had. After a reinstall I installed DX8.1 and forceaspi1.7 and it works now...

Although I got a resulting file that couldn't be played by Windows Media Player... or anything else... with AVI2MPEG I could look at it though... Frame by frame? no play button? Well, that's a different problem.. Anyway, DX was my problem It was in the way of CCE starting... Maybe something is keeping it from accessing CCE? That's my only idea. Sorry I can't be of more help.

Prof.
TheProfessor is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2001, 07:17   #10  |  Link
markrb
Old fart
 
markrb's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 3,591

A quick question.
Did you install the full DVD2SVCD bundle or just each program by itself?
If you did each by itself I highly recomend getting the bundle instead. I get the full one each time there is a new release so I can be certain I am current.

Your directory structure appears out of the ordinary. There is no Program Files directory just programme. Also you are doing the encode 2 deep in the directory structure and you are using a number as a diretory name. Try raising the directory up a level and removing the number.

Give that a shot and see what happens.

Mark
markrb is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2001, 08:28   #11  |  Link
FreakyChip
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Germany
Posts: 15
I've installed the full software-bundle.
By the way: Is it a good idea to restart DVD2SVCD with the 'Crash Recorvery'-function ... so I don't need so much time for audio again?
FC

Last edited by FreakyChip; 14th December 2001 at 11:00.
FreakyChip is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2001, 13:00   #12  |  Link
Mozart
DVD2SVCD Former Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brasil
Posts: 562

@FC

do this:
1) run ccesp;
2) right click in the white field (you will see a button "ADD" - push it);
3) select "all files";
4) load "AviSynth_Script_file.avs";
5) file->save as-> choose a name and save.

If you can do this with no problem, CCE is ok and probably you are using a wrong CCE path.


@markrb

"programme" means "program files" in German. If somebody has a windows version in his own language, the windows folders should be named in that language. Don't you think?
Mozart is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2001, 20:05   #13  |  Link
markrb
Old fart
 
markrb's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 3,591
Yes you are right.
I was just questioning the naming convention because I had never seen it.
I have never seen a version of Windows other then the US version.
Doesn't mean much except I thought it was different and wanted to point it out. If, like you said, thats the way it's suppose to be then it should work fine.

Please forgive my ignorance.

Mark
markrb is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2001, 09:22   #14  |  Link
FreakyChip
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Germany
Posts: 15

OK. I've create a new partition and installed WIN98SE. In this partition I only installed DVD2SVCD,CCE 2.5,CDRWin, TSCV and the AVISynth. And now DVD2SVCD works to the end and the MPG File is ok.
Don't know where the error before, but now it works. Now i use this partition to cretae the MPG's (very good I buyed a 80GB drive :-)).
THX for help
FC
FreakyChip is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2001, 10:38   #15  |  Link
GtMustangJim
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 98
Re:

Yup, Thats pretty much what I did to fix the "tried to save 5 time CCE Promlem" ...Started from scratch and reinstaled the least amount of programs.
__________________
Best Regards,
JIM-
GtMustangJim is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2001, 02:58   #16  |  Link
svcdsrcool
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 3
THANK YOU Mozart!!

I have been fighting this problem in XP all day. I went into CCE and tried what you said, and it paused for like 10 sec then let me save the .ecl file. When I tried to resume DVD2SVCD it worked properly and created the projectfile.ecl Dont know exactly what happened but that fixed a VERY annoying problem. Once again thx
svcdsrcool is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.