Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19th January 2006, 12:21   #201  |  Link
Gehenna
Network XXIII
 
Gehenna's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: England
Posts: 132
Im getting the same error as AMED,i think the problem could lie here

Command line from my custom NAAC
Build 0.2.3.2024

"C:\Program Files\MP3 Utils\BeSweet\BeSweet.exe" -core( -input "G:\DVD\02x25\VTS_02_PGC_01_1 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.ac3" -output "G:\DVD\02x25\VTS_02_PGC_01_1 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.mp4" -logfile "G:\DVD\02x25\VTS_02_PGC_01_1 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.besweet.log" ) -azid( -s stereo -c normal -L -3db ) -bsn( -2ch -vbr_internet -codecquality_high -aacprofile_lc ) -ota( -g max )

Build 0.2.3.2033

-core( -input "G:\DVD\02x25\VTS_02_PGC_01_1 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.ac3" -output "G:\DVD\02x25\VTS_02_PGC_01_1 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.mp4" -logfile "G:\DVD\02x25\VTS_02_PGC_01_1 T01 3_2ch 448Kbps DELAY 0ms.besweet.log" ) -azid( -s stereo -c normal -L -3db ) -bsn( -2ch -vbr_internet -codecquality_high -aacprofile_lc ) -ota( -g max )

This part is missing "C:\Program Files\MP3 Utils\BeSweet\BeSweet.exe" in build 2033
__________________
Asus PC-DL | 2 x Xeon 3.06@3.52 | 2GB OCZ PC4000 | Raptors x 2 RAID 0 | 6800Ultra | ATA2400a RAID 5 | Watercooled | Vista Ultimate 32bit | StaxRip 1.0.0.1

Last edited by Gehenna; 19th January 2006 at 12:32.
Gehenna is offline  
Old 19th January 2006, 13:23   #202  |  Link
Richard Berg
developer wannabe
 
Richard Berg's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,212
I tracked down AMED's messagebox, worried because it originates from my new error checking code. Turns out it's not my bug

In MeGUI.getDelay(), fix this line:
Code:
// wrong: string delay = openFileDialog.FileName.Substring(start + 6, openFileDialog.FileName.LastIndexOf("ms.") - start - 6);
string delay = fileName.Substring(start + 6, fileName.LastIndexOf("ms.") - start - 6);
AMED: please confirm that it does not happen if you rename your audio file to not have "delay" in the name.
Richard Berg is offline  
Old 19th January 2006, 13:28   #203  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
Quote:
This part is missing "C:\Program Files\MP3 Utils\BeSweet\BeSweet.exe" in build 2033
Thanks for an insightful report.. I'm afraid this is most likely an error on my part.. I can verify when I get home.
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 19th January 2006, 14:35   #204  |  Link
stax76
staxrip & mpv.net
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,239
Not necessary better but a different approach:

Code:
public int ExtractDelay(string value) {
    Match m = Regex.Match(value, @"(-?\d+)ms\.");
    if (m.Success) return int.Parse(m.Groups[1].Value);
    return 0;
}
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
mpv.net player
stax76 is offline  
Old 19th January 2006, 16:25   #205  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
Quote:
Turns out it's not my bug
Well.. somebody moved around stuff and it wasn't me.. I still recognize my openDialog

@stax: while I have no doubt it does the same, it is incomprehensible for anybody not familiar with regexps.. that's why I think they are to be avoided at all cost. Regexps all but kill Perl and invite people to write code nobody else can comprehend. While that may be good for job security, there are also the obvious drawbacks of such an approach.
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 19th January 2006, 21:47   #206  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 420
Quote:
Originally Posted by Richard Berg
AMED: please confirm that it does not happen if you rename your audio file to not have "delay" in the name.
When i change the filename from VTS_02_1 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -15ms.ac3 to VTS_02_1 T01 2_0ch 192Kbps.ac3, the unsupported configuration error box does not appear.
AMED is offline  
Old 19th January 2006, 21:49   #207  |  Link
Morte66
Flying Skull
 
Morte66's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 397
When you hit "Auto Encode" on the "Input" tab with no audio file selected, then check "Add additional content" on the "Automatic Encoding" dialogue and hit "Queue", there is an error launching the "Mux" dialogue. It pops up a message to say "Problem with audio input filename: The path is not of a legal form." Of course, at this point you have not selected any audio (since you are e.g. muxing original AC3 without encoding it).

You can just ignore the message, select sound/subtitles/chapters, and hit "Go". The output filename is disabled so you can't change it, but it loads the mux job in the queue with the default name.
Morte66 is offline  
Old 20th January 2006, 10:24   #208  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
@Richard: what morte66 reports.. could it be caused by the changes you've made? I know when I wrote this I tested it and I don't recall making changes there
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 20th January 2006, 15:07   #209  |  Link
Richard Berg
developer wannabe
 
Richard Berg's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,212
Yes. I had it call my filename error checking during AutoEncode. Is it legal to AutoEncode w/o audio? What is it supposed to do?
Richard Berg is offline  
Old 20th January 2006, 15:13   #210  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
Quote:
Is it legal to AutoEncode w/o audio?
Yes it is..
Quote:
What is it supposed to do?
if (noAudio2BeEncoded && noAudioToBeMuxed)
bitrate = calculateBitrate (for the given container given the desired target size... make nothing if the "don't care" flag is set for bitrate)
if (noAudio2BeEncoded && audioToBeMuxed)
bitrate = calculatebitrate(target size - audio size - audio muxing overhead )
if (audioToBeEncoded)
just create jobs and write the desired target size in the video job so that once we switch from audio to video, we can recalculate the bitrate.
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 20th January 2006, 17:53   #211  |  Link
digidragon
Registered User
 
digidragon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Posts: 147
When deleting some jobs from the queue, I got an error (MeGui 0.2.3.2033):
Code:
---------------------------
Fatal error
---------------------------
MeGUI encountered a fatal error and has to close. Reason: The given key was not present in the dictionary. Source of exception: mscorlib stacktrace:    at System.ThrowHelper.ThrowKeyNotFoundException()

   at System.Collections.Generic.Dictionary`2.get_Item(TKey key)

   at MeGUI.MeGUI.deleteJobButton_Click(Object sender, EventArgs e)

   at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)

   at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)

   at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)

   at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)

   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)

   at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)

   at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)

   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)

   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)

   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
---------------------------
OK   
---------------------------
Although it said it had to close, it didn't.

BTW, this was when deleting some duplicate jobs (jobs 2 through 4) - jobs 1-1, 1-2, and 5 would have remained afterwards.
digidragon is offline  
Old 20th January 2006, 20:07   #212  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
@digidragon: can you be more specific as how anybody can reproduce this scenario? Start out with a vanilla MeGUI build (extract it to another directory), then set up jobs and try to make it crash again.. that's what we need to reproduce and identify the problem.

Quote:
Although it said it had to close, it didn't.
Yippie.. my code to catch fatal flaws works... I was never sure since I hardly manage to crash it anymore.
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 20th January 2006, 20:57   #213  |  Link
digidragon
Registered User
 
digidragon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Posts: 147
Well, it was actually a virgin install...

I just loaded an avisynth script. I added the video to the queue (avc-mp4). Then I tried to add the audio (ac3->FAAC) to the queue. But it complained that the input/output formats were incompatible. I altered some parameters and tried to queue it again, but had the same error. I tried again, but got the same error. I tried yet again, and finally it seemed to work. But then I noticed that although it had given me the incompatibility errors, it had actually added all those the jobs to the queue. That's why I deleted the duplicate jobs mentioned in my above post.
digidragon is offline  
Old 20th January 2006, 21:41   #214  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
Not really a bug, but just pointing this warning out again:

dimzon creates them, sharktooth fixes them (just to promote one megui version here comes):

megui-x264-svn.exe

Microsoft (R) Visual C# 2005 Compiler version 8.00.50727.42
for Microsoft (R) Windows (R) 2005 Framework version 2.0.50727
Copyright (C) Microsoft Corporation 2001-2005. All rights reserved.

SettingsForm.cs(111,25): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.textBox3' is never used
SettingsForm.cs(112,23): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.label3' is never used
SettingsForm.cs(113,24): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.button3' is never used
SettingsForm.cs(114,25): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.textBox2' is never used
SettingsForm.cs(115,23): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.label2' is never used
SettingsForm.cs(116,24): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.button2' is never used
SettingsForm.cs(117,25): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.textBox1' is never used
SettingsForm.cs(118,23): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.label1' is never used
SettingsForm.cs(119,24): warning CS0169: The private field 'MeGUI.SettingsForm.button1' is never used

"SettingsForm.cs 1.19 dimzon lame/faac/neroaac path selection some little code cleanup"

EDIT:
DOH that was irontic:
http://forum.doom9.org/showthread.ph...938#post771938

Bloody slow SF CVS

Last edited by bob0r; 20th January 2006 at 21:55.
bob0r is offline  
Old 20th January 2006, 22:34   #215  |  Link
puffpio
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 176
Not a bug, but warning

Using megui 0.2.3.2033

Created a cbr mp3 w/ megui, created an xvid avi w/ megui using the mencoder program.

When I tried muxing them together with the avi muxer, I selected the audio and video, chose CBR for audio, and when I added it to the queue, I get an error saying the avi could not be loaded...a problem with loading the avi and to check the avs script (even though the avi I'm loading i an avi..not avs)

However the job still added to the queue and I was able to mux succesfully
puffpio is offline  
Old 20th January 2006, 22:39   #216  |  Link
puffpio
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 176
Using megui 0.2.3.2033

When loading an avs file into the program, then going into the bitrate calculator, the video length, framerate, and framecount is incorrect

This occurs both when I loaded an avs script taht was @ 29.97fps and also at 23.97fps. In both cases the framerate the bitrate calculator displayed was 25fps, and the video length was short by a couple minutes.

It used to work correctly a couple versions ago...maybe I need to delete some configuration files?
puffpio is offline  
Old 20th January 2006, 22:50   #217  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
Quote:
It used to work correctly a couple versions ago...maybe I need to delete some configuration files?
I suspect the fps reported is not exactly 23.976 anymore.. did you recently upgrade dgindex or avisynth? those changes aimed at getting around QT's and mplayers inability to play all kinds of MP4 files were bound to break other applications...
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 21st January 2006, 03:20   #218  |  Link
puffpio
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 176
ahh..yeah im running the latest beta of dgindex..i'm running 2.56 of avisynth

o well..not a big problem..i just get the framecount by opening the avs in vdub..and i know what the framerate is, so I can just it manually
puffpio is offline  
Old 21st January 2006, 16:21   #219  |  Link
The Link
Registered User
 
The Link's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 189
A bug I reported here.
__________________
When birds burp, it must taste like bugs! (Calvin&Hobbes)

The Link is offline  
Old 21st January 2006, 16:44   #220  |  Link
Richard Berg
developer wannabe
 
Richard Berg's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,212
@Doom9 - here is a patch to fix the two bugs we discussed. Please review.
http://richardberg.net/bin/temp/file...g-bugfixes.rar
Richard Berg is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.