Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th January 2019, 14:20   #8741  |  Link
nekrovski
Registered User
 
nekrovski's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
To extract a subtitle we need explore the full source file(s), most the time used is read the source from disk.

The PGS is stored compressed (most the times, but you can store it without compression) in mkv's (not in m2ts) then the .sup extracted by eac3to (HD Streams Extractor) is compressed (or not) and can't be read by Subtitle Edit or suprip, etc.

To extract PGS's from mkv's you can use MkvExtract (there are some GUI's for instance UsEac3to) to extract the .sup uncompressed.
With MkvToolNixGUI you extract the sup in a mkv container .mks with extra data for the container.
Thank you.
nekrovski is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2019, 15:00   #8742  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,830
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
Zathor,
a minor annoyance (MeGUI 2905).

When the job queue is running it's possible to start a job in a temporary worker, but when a temporary worker is currently running it's not possible to start the job queue.

Cheers.
Also, if you start the job queue, then run another job in a temporary worker, the job queue stops running after the first job.
At least it does if the job in the queue finishes before the job in the temporary worker.

It makes using a temporary worker somewhat less useful.

Thanks.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2019, 16:52   #8743  |  Link
Weirdo
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 226
Hello everyone, this has probably been answered already but I couldn't find it.

Up until fairly recently, the AVS Script Creator/File Indexer gave me the option to demux the audio (.ac3 for example). As of late, it seems the audio is not demuxed but an extra .avs file is created for the audio, instead of the actual demuxed audio.

The problem with this is that I cannot find a way to pass it along to include in the muxed output. If I keep it in the main screen's "Audio encoding" section ("FFmpeg AC-3" in Encoder settings), it will always re-encode the audio instead of muxing the source audio. If I use AutoEncode, the .avs file is not accepted. (using MeGui 2896 x64)
__________________
Win 10 Pro x64
Weirdo is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 22:57   #8744  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by LeXXuz View Post
HD Streams Extractor:

Is it possible to set the default value for DTS tracks from 'DTS_CORE' to 'DTS' somehow?
In the HD Streams Extractor got to Settings (upper left) and select "... default to HD option".
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 23:15   #8745  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
I know it was my idea originally, but is there a reason why you stayed with locking the input fps when opening an IFO file, or locking the output fps when opening a preview?
The idea behind was that if the FPS information available it should be correct. However based on your mentioned use case it may not... I assume I have to remove that lock.

The other points you mentioned regarding the Queue I do have to check.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 23:19   #8746  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by Weirdo View Post
Up until fairly recently, the AVS Script Creator/File Indexer gave me the option to demux the audio (.ac3 for example). As of late, it seems the audio is not demuxed but an extra .avs file is created for the audio, instead of the actual demuxed audio.
Please provide more information (e.g. a log)
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 23:21   #8747  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by taz742 View Post
Since build 2897, MeGUI read the original DGI file using UTF-8 Encoding but DGIndexNV write it using DOS Windows-1252 and those "extended ASCII characters" are wrongly interpreted causing MeGUI thinking Full Path is wrong.
Problem is as I have just noticed that DGIndexNV writes the file as UTF if no extended ASCII characters are used and as ANSI when your character is used. As it is not so simple to detect the original encoding I do not know currently what to do.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2019, 23:25   #8748  |  Link
videoh
Suspended for forum rule violations
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 664
If there is anything I can do within DGDecNV to help please let me know.
videoh is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2019, 13:52   #8749  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,475
Quote:
Originally Posted by videoh View Post
If there is anything I can do within DGDecNV to help please let me know.
I'm using last DGDecNV from MeGUI 2053(20181210).

There are a bug in resize?

The dg1 created with:
DgSource("Input 1920x804.dgi", rw=1280, rh=536)

The sp1 created with:
DgSource("Input 1920x804.dgi")
Spline36Resize(1280,536)

The bottom 8 rows in dg1 are duplicated and the 528 upper rows are compressed.
Attached Images
  
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2019, 14:46   #8750  |  Link
taz742
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by videoh View Post
If there is anything I can do within DGDecNV to help please let me know.
Just can you tell us which encoding is really used by DGDecNV to save DGI file?
Because personally I think it's always ANSI but Zathor found some UTF case...
Is it possible that 2 different encoding being used by DGDecNV ?
taz742 is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2019, 01:26   #8751  |  Link
videoh
Suspended for forum rule violations
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 664
It is always ANSI. It honors the system locale setting. There is a long thread about it at the DG forum.

Note that in some cases Notepad++ (and possibly others) will re-write things as UTF8, but I never generate UTF8 directly.

http://rationalqm.us/board/viewtopic.php?f=8&t=362
videoh is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2019, 15:10   #8752  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Thanks, that piece was missing as I have only checked with notepad++. Writing/Reading the dgindexnv.ini always with the local ANSI page seems to have fixed the issue.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2019, 16:18   #8753  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
Also, if you start the job queue, then run another job in a temporary worker, the job queue stops running after the first job.
At least it does if the job in the queue finishes before the job in the temporary worker.
The temporary worker does not adhere the other workers rule, however the other workers do. So e.g. if you do have the rule that only one worker should be running the temporary one can be started if already a normal worker is running. If then the normal worker finished while the temporary one is running, it will not pick the next job as the two workers would be running. But it should start when the temporary one finishes. Have you seen a different behaviour?
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2019, 19:20   #8754  |  Link
videoh
Suspended for forum rule violations
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 664
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Thanks, that piece was missing as I have only checked with notepad++. Writing/Reading the dgindexnv.ini always with the local ANSI page seems to have fixed the issue.
Good to hear. Thank you, Zathor!
videoh is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2019, 04:24   #8755  |  Link
videoh
Suspended for forum rule violations
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 664
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
I'm using last DGDecNV from MeGUI 2053(20181210).
Which build number of DGIndexNV? The latest is 2053.0.0.165. Please test with that. Also, I will need the source file to duplicate it.

Last edited by videoh; 4th February 2019 at 04:28.
videoh is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2019, 15:22   #8756  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,475
Quote:
Originally Posted by videoh View Post
Which build number of DGIndexNV? The latest is 2053.0.0.165. Please test with that.
The DGDecNV from MeGUI 2053(20181210) was 2053.0.0.163

With the latest 2053.0.0.165, MeGUI 2053(20190129) seems work fine.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 4th February 2019, 16:20   #8757  |  Link
videoh
Suspended for forum rule violations
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 664
Good to hear! Thank you for the status update and testing, and sorry for the temporary instability as I was re-designing the cropping/resizing.
videoh is offline   Reply With Quote
Old 5th February 2019, 11:38   #8758  |  Link
taz742
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Thanks, that piece was missing as I have only checked with notepad++. Writing/Reading the dgindexnv.ini always with the local ANSI page seems to have fixed the issue.
I agree: Issue fixed
Thanks Zathor
taz742 is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2019, 06:16   #8759  |  Link
imsrk48
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 84
How to add Output Title & Select Audio Tracks Language When Encoding Media? When using DirectShowStream

Last edited by imsrk48; 11th February 2019 at 03:44. Reason: Some Text Missing
imsrk48 is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2019, 14:29   #8760  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,790
After RC, there is now x265 3.0 Au (Gold)...
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
megui

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.