Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2nd May 2008, 12:45   #1041  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
AV sync is coming for DGAVCDec. Please be patient.
Guest is offline  
Old 2nd May 2008, 18:17   #1042  |  Link
jj666
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 153
Quote:
Originally Posted by dansus View Post
Hi, ive read a whole load of pages with no obvious answer, but..

Im trying to load an .h264 file demuxed and indexed into Megui and i get the 'cannot load C:\Program Files\AviSynth\plugins\DGAVCDecode.dll' error.

Ive placed the .dll into plugins folder. Any advice?

Thanks in advance.
Why not keep the .dll file in the original installation directory? It works perfectly fine here with Megui for MANY encodings.

Code:
loadplugin("D:\utils\encoding\dgavcdec\DGAVCDecode.dll")
#loadplugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\decomb.dll")
avcsource("__vid__")
Thanks for a great program Neuron2, didn't fail me yet for Sky HD broadcasts :-)

-jj-
jj666 is offline  
Old 2nd May 2008, 20:28   #1043  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
@neuron2

Since the absense of Haali, due to real life issues, i'll have to ask you:
Can you make a fix for itv.h.264.1440x1080.ts its detected as MPEG2, forcing -demuxer h264es with mplayer.exe got me the proper raw file.
Demuxing with dgavcdec gets me a wrong .avc file.

And if you are in the mood for fixing:

04-13_18-59-45_CANALPLUS_FILM_HD_(AC3)_Sentinel_The.ts has no audio stream detected, also Haali's gdsmux.exe creates a choppy .mkv using that file, so something is wrong with that .ts also.

+ i have some old swiss hd capture aswell, which crashes with dgavcdec, can you check it out and see what the errors in this .ts file is?
swiss.bad
bob0r is offline  
Old 3rd May 2008, 19:14   #1044  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Downloading all three...
Guest is offline  
Old 3rd May 2008, 19:22   #1045  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
Can you make a fix for itv.h.264.1440x1080.ts its detected as MPEG2, forcing -demuxer h264es with mplayer.exe got me the proper raw file.
Demuxing with dgavcdec gets me a wrong .avc file.
Everything worked fine for me with this one (using alpha 23). The demuxed AVC file opened again fine in DGAVCIndex. Why do you think it is "wrong"?
Guest is offline  
Old 3rd May 2008, 22:35   #1046  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,701
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
Can you make a fix for itv.h.264.1440x1080.ts its detected as MPEG2, forcing -demuxer h264es with mplayer.exe got me the proper raw file.
Demuxing with dgavcdec gets me a wrong .avc file.
Just to let you know... All ITV HDTV streams are "experimental". So there PID's are all over the place!

Currently ITV does not have an HDTV broadcast platform in the UK. Only BBC, C4, Discovery, Sky and some other misc channels do
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline  
Old 4th May 2008, 11:15   #1047  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Everything worked fine for me with this one (using alpha 23). The demuxed AVC file opened again fine in DGAVCIndex. Why do you think it is "wrong"?
@Neuron2

When i remux the .avc and .ac3 in .mkv, its all slowed down, MPC reports 4fps or so.

When i demux the .ts with mplayer.exe, the .264 file is also much bigger.

Assuming the demuxed .avc and .ac3 file with dgavcdec should be remuxable (Delay doesn't matter, but it should play 25fps, when muxed as 25fps in mkvtoolnix)

My goal: Cut out the DEMO-LOOP as clean .ts or .mkv file, .mkv prefered.

But as of now, Haali cant even open the .ts to begin with.

@SeeMoreDigital
Indeed, but i did managed to capture the .ts file, using the settings a doom9 member gave me.
All i want is a working .mkv cut from the .ts file.
bob0r is offline  
Old 4th May 2008, 13:09   #1048  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
I solved my issue using http://www.videohelp.com/tools/TsRemux
The remuxed .ts can now be opened with Haali's gdsmux.exe.

Both .avs demuxed are the same, so dgavcdec is correct.
Ill ask Mosu to fix this issue when he is alive, same goes for Haali.

Thanks!

Any luck on the broken swiss hd .ts?
bob0r is offline  
Old 4th May 2008, 13:25   #1049  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
When i remux the .avc and .ac3 in .mkv, its all slowed down, MPC reports 4fps or so.
I tried mkvtoolnix 2.2.0 and set the FPS in the Format specific options tab. Everything worked fine and the output was an MKV that played at 25fps and was reported as such by MPC. I don't know if it is relevant but I named the raw AVC file with a '.264' extension.

Last edited by Guest; 4th May 2008 at 13:33.
Guest is offline  
Old 4th May 2008, 13:31   #1050  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
Alpha 23 detects an AC3 and an MP2 and I can demux both of them.
Guest is offline  
Old 4th May 2008, 13:46   #1051  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Alpha 23 detects an AC3 and an MP2 and I can demux both of them.
Hmm indeed i see it also now, weird, thanks for checking them!
bob0r is offline  
Old 4th May 2008, 13:56   #1052  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I tried mkvtoolnix 2.2.0 and set the FPS in the Format specific options tab. Everything worked fine and the output was an MKV that played at 25fps and was reported as such by MPC. I don't know if it is relevant but I named the raw AVC file with a '.264' extension.
mkvtoolnix: 2.1.0: http://files.x264.nl/itv.hd.remux.choppy.mkv
mkvtoolnix: 2.2.0: same result, can you share a sample of your .mkv?
bob0r is offline  
Old 4th May 2008, 14:10   #1053  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
mkvtoolnix: 2.1.0: http://files.x264.nl/itv.hd.remux.choppy.mkv
mkvtoolnix: 2.2.0: same result, can you share a sample of your .mkv?
No point, really, because yours plays just fine and smooth for me.

What AVC codec are you using?
Guest is offline  
Old 4th May 2008, 14:29   #1054  |  Link
Flaarn
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Posts: 23
Ok , I'll jump in here, there will be some oddities if you capture further test streams with itv hd, as they are playing with the parameters right now, in the last few hours they have been playing with the audio channels, ie left/right channel testing.
It reminds me of the very early bbc hd testing, but at least there are some dvb apps out there that can handle it now, basically expect some further strangeness for a few days until it goes "live".

Last edited by Flaarn; 4th May 2008 at 14:32.
Flaarn is offline  
Old 4th May 2008, 14:31   #1055  |  Link
bob0r
Pain and suffering
 
bob0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,337
CoreAVC Decoder :O)

Guess we just found another .mkv/coreavc bug (as .ts plays just fine)


I have another question for you Neuron:
Pengvado just told me a little about colorspaces and the matrixes used (tv/pc level) My question: Does dgavcdec (libavcodec) always set the same level as the source is?

"Is dgavcdec "decoding" the video and serving the results to the encoder, or does it work another way"?
bob0r is offline  
Old 4th May 2008, 15:30   #1056  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
Pengvado just told me a little about colorspaces and the matrixes used (tv/pc level) My question: Does dgavcdec (libavcodec) always set the same level as the source is?
DGAVCDec passes the YV12 through as is.

Quote:
"Is dgavcdec "decoding" the video and serving the results to the encoder, or does it work another way"?
DGAVCDec decodes the video using libavcodec and passes uncompressed video out via Avisynth using DGAVCDecode.dll.
Guest is offline  
Old 5th May 2008, 18:37   #1057  |  Link
ChiDragon
Registered User
 
ChiDragon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Vancouver
Posts: 609
I'm having issues with another movie now... for one thing the # of frames is too short and thus the length doesn't match up with DirectShowSource or the PS3.

Here's a chunk, I'm not sure how much this will help since it doesn't seem to have the same shorter length issue. Here the # of frames appears the same in DGAVCIndex and DirectShowSource but less with AVCSource. The full movie has seeking issues with AVCSource, and so does this clip. "Go to" frame 67 and it's different than if you seek to it from 0. "Go to" frame 100 = Visual C++ runtime error.
ChiDragon is offline  
Old 7th May 2008, 01:26   #1058  |  Link
Gannjunior
Registered User
 
Gannjunior's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Italy, Genova
Posts: 206
Hi neuron,

i'm doing a test and i'm simulating an "avc-intra" compression.
So, to get it, i managed megui to have GOP=1 and minimum i-frame interval to 1, to be sure to have only I-frame encode.

Since i'm calculating some sessions of SSIM and PSNR, i used DGAVC to prepare the comparison script.
but i've noticed that dgavc sees only one frame of my clip. (i tried to play it in mpc and it is ok).
i hope to have explained myself...

pls let me know if there is a solution.

thanks!
ciao
__________________
P6T| 12Gb DDR3| i7-920 D0@3.8Ghz@1.168v+NOCTUA NH-U12P| Liberty 620| Stacker|2xRAID0 (4x500gb) Seag.72k.11| Seag. 500gb 72k.12| Seag. 1.5Tb 72k.11| GTX470@668/1843| U2410 24"| Se7en x64 on VRapt 300gb
Gannjunior is offline  
Old 7th May 2008, 02:16   #1059  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
@Gannjunior

I need a stream that allows me to duplicate your issue.
Guest is offline  
Old 7th May 2008, 20:16   #1060  |  Link
Gannjunior
Registered User
 
Gannjunior's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Italy, Genova
Posts: 206
here it is neuron. thanks!

http://www.savefiles.net/d/85otcvj2jh5yh.html
__________________
P6T| 12Gb DDR3| i7-920 D0@3.8Ghz@1.168v+NOCTUA NH-U12P| Liberty 620| Stacker|2xRAID0 (4x500gb) Seag.72k.11| Seag. 500gb 72k.12| Seag. 1.5Tb 72k.11| GTX470@668/1843| U2410 24"| Se7en x64 on VRapt 300gb
Gannjunior is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.