Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > One click suites for DVD backup and DVD creation

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th August 2010, 21:44   #1441  |  Link
Mr. Monte
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 350
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
In the output folder there is a .log file.

Bye

Here you go..still 2 channel. I even looked at teh Edit-> Audio and it ID'd as 5.1 (greyed out)


Quote:
<8/14/2010 9:56:29 AM>
START PROCESS
<>

<8/14/2010 9:56:29 AM>
PROJECT SETTINGS

DVD Video Standard: NTSC
DVD Titles number: 1
DVD Size: 4450/4450 MB (100%)
DVD Output Setup: DVD Folder
DVD Label: Test before ac3 uninstalled
DVD Menu: No Menu
Output Folder: C:\Users\Doug\Videos
Delete Temp Process Files: Yes
Delete Working Files: Yes
Edit Command Parameters: No
Post Process Task: Show Progress Status window

PREFERENCES

AVS Source Filter: DirectShowSource
AVS UpSize/DownSize Filter: Lanczos4Resize/Spline64Resize
Video Resolution: 0
Video BitRate Min: 2500
Video BitRate Level 1: 8500
Video Profile Level 2: 2500
Video BitRate Max: 8500
Keep DVD Compliant Video: 1
AC3 Audio Encoder: 1
PAL SpeedUp: False
DVD Audio Format: 0
DVD Audio BitRate: 448
Keep DVD Compliant Audio: 1
Normalize Audio: 0
DVD Audio Language: EN - English
DVD Subs Language: EN - English
DVD Subs Font: Tahoma 18pt Bold
Chapters Interval: 5
Use Source Chapters: 1
DVD Burning Drive: G: MATSHITA BD-MLT UJ240AS 1.10
DVD Burning Speed: 4x
Auto Erase DVD RW: 1
Save Log file: 1
Save General Settings: 0
Unload ActiveMovie library: 1
Adjust ffdshow mixer: 1
<>

<8/14/2010 9:56:29 AM>
TITLE 1 SOURCE FILES
Video: C:\Users\Doug\Videos\The Usual Suspects\The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.mkv
Info: AVC - 4390 kbps - 1280x544 - DAR 2.353 - 23.976 fps (CFR) - Progressive - 1:46:04 hours - 152585 frames
Audio 1: C:\Users\Doug\Videos\The Usual Suspects\The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.mkv
Info: DTS - 1536 kbps - CBR - 6ch - 48000Hz - 24bit - 1:46:04 hours - Internal
Subs:
[MediaInfoLib - v0.7.32]
<>

<8/14/2010 9:56:29 AM>
AVISYNTH SCRIPT
Video = DirectShowSource("C:\Users\Doug\Videos\The Usual Suspects\The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.mkv", fps=23.976, audio=false)
Audio = DirectShowSource("C:\Users\Doug\Videos\The Usual Suspects\The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.mkv", video=false)

Video = Video.ConvertToYV12
#Using DGPulldown/HCenc to upsize FPS
Video = Video.AddBorders(0,88,0,88)
Video = Video.Spline64Resize(720,480)

AudioDub(Video, Audio)
<>

<8/14/2010 9:56:29 AM>
START VIDEO ENCODING OPERATIONS
Encoding Profile: HCenc VBR 1-pass
Target Video FileSize: 4009.5 MB
HCenc Parameters: -ini "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.HCenc.ini"
HCenc ini file:
*INFILE C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.avs
*AVSRELOAD
*OUTFILE C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.m2v
*LOGFILE C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.HCenc.log
*MAXBITRATE 9000
*1PASS
*BITRATE 5285
*PROFILE BEST
*ASPECT 16:9
*PROGRESSIVE
*TFF
*PULLDOWN
*BIAS 50
*DC_PREC 9
*MATRIX MPEG
*AQ 1
*LUMGAIN 1
*SMP
*PRIORITY IDLE
*WAIT 2
<>

<8/14/2010 11:10:22 AM>
END VIDEO ENCODING OPERATIONS
Created File: C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.m2v (4014.3 MB)
OUTPUT VIDEO INFO: MPEG-2 Video - 5328 kbps - 720x480 - DAR 1.778 - 23.976 fps (CFR) - Progressive (2:3 Pulldown) - 1:46:04 hours - 152585 frames
<>

<8/14/2010 11:10:22 AM>
START AUDIO ENCODING OPERATIONS (Track 1)
FFmpeg (WAV) Parameters: -i "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.avs" "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.wav"
Aften (AC3) Parameters: -b 448 -pad 0 -dynrng 5 -bwfilter 0 "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.wav" "C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.ac3"
<>

<8/14/2010 12:01:18 PM>
END AUDIO ENCODING OPERATIONS (Track 1)
Created File: C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.ac3 (339.9 MB)
OUTPUT AUDIO INFO: AC3 - 448 kbps - CBR - 2ch - 48000Hz - 1:46:04 hours
<>

<8/14/2010 12:01:18 PM>
START DVD AUTHORING OPERATIONS
BatchMux Parameters: -arglist "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_BatchMux.ini"
BatchMux ini file:
-d "C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0\VIDEO_TS"
-mxp "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_MuxMan.mxp"
-l "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_MuxMan.log"
-muxman "C:\Users\Doug\Downloads\AVStoDVD_231_NoInstall\MuxMan"
-prio LOW
-v "C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay.m2v"
-vidmode LB
-a1 "C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_1.ac3"
-a1lang en
-cellfr "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_MuxMan.txt"
-progfr "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_MuxMan.txt"
-chapfr "C:\Users\Doug\AppData\Local\Temp\Test before ac3 uninstalled_0_The Usual Suspects 1995 720p.DTS.BluRay_MuxMan.txt"

<>

<8/14/2010 12:09:33 PM>
CHECK DVD SIZE
DVD Folder (actual) Size: 4442.9 MB
vs Estimated Size: 4450 MB -> 0.2% undersize
vs Assets Size: 4354.2 MB -> OK
<>

<8/14/2010 12:09:33 PM>
END DVD AUTHORING OPERATIONS
Created Folder: C:\Users\Doug\Videos\Test before ac3 uninstalled_0 (4442.9 MB)
<>

<8/14/2010 12:09:33 PM>
Log file created by AVStoDVD Release 2.3.1
<>
Mr. Monte is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2010, 11:50   #1442  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
No ini file, but there is a reg key for AVStoDVD as well

Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AVStoDVD
and you can edit (create new if it does not exist) the string 'PreviewerPathName'

Or you can simply select the 'Previewer Player Path' using the form 'Preferences'/'Paths' and then 'Save current Preferences as default'



Bye

P.S. your HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Gabest\Media Player Classic\ExePath string is with or without ""?
There is no reg key for HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AVStoDVD

I manually created it and also PreviewerPathName under it. I entered exact the same value as for ExePath (there are no quotes). Then I execute AVStoDVD with admin rights but no luck. It still crashes when hitting the checkbox.
I cannot enter the value manually into Preview Player Path unser Pref/Path because the textbox is disabled as long as the checkbox is not set

ggtop
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2010, 18:08   #1443  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
@Mr. Monte

let's wait for AC3Filter uninstalled test.

Before uninstalling AC3Filter, if you load the mkv into GraphEdit and press 'Render Media File', what does the audio path say?


@ggtop

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AVStoDVD key is created at first Preferences 'save as default' or if a DVD Menu is created. Of course I'm talking about W2k, XP or Vista. W7 is still a mystery to me
Quote:
I cannot enter the value manually into Preview Player Path unser Pref/Path because the textbox is disabled as long as the checkbox is not set
my dear... of course... I remember some old bios asking you to press F1 to continue when no keyboard was found during bootstrap...

If you cannot solve the reg key issue, please wait for next release with the GUI bugfix. BTW thanks for reports.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2010, 18:41   #1444  |  Link
Mr. Monte
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 350
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
@Mr. Monte

let's wait for AC3Filter uninstalled test.

Before uninstalling AC3Filter, if you load the mkv into GraphEdit and press 'Render Media File', what does the audio path say?
AC3 Filter - damn..never used the graphedit SW. So, is it AC3Filter that is resetting FDShow to 2/0/0? If so, can I fix it WITHOUT removing AC3Filter?

Thanks for your help..I like learning
Mr. Monte is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 16:40   #1445  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
Quote:
Originally Posted by Mr. Monte View Post
So, is it AC3Filter that is resetting FDShow to 2/0/0?
No, never said that. ffdshow mixer is reset to 2/0/0 by AVStoDVD at the end of the encoding process, IF at the beginning it was at 2/0/0 AND if the 'Preferences'/'Misc'/'Adjust ffdshow at runtime' is on.

Quote:
Originally Posted by Mr. Monte View Post
If so, can I fix it WITHOUT removing AC3Filter?
Yes, by setting AC3Filter mixer to 5+1.

BTW if you use GraphEdit and render your mkv, you will get what decoder you are using (ffdshow or AC3Filter). Example:
https://sites.google.com/site/avstod.../GraphEdit.png



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 16:59   #1446  |  Link
Mr. Monte
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 350
Worked..THANKS!
Mr. Monte is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 10:36   #1447  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
I found regkeys under HKEY_CLASSES_ROOT\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD,
HKEY_USERS\...\Software\Classes\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD
and
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD

Entering the value manually lets AVStoDVD crash as soon as I hit the preferences button.

W7 is also mysterious to me...

All other keys in the A2D branches seem to look fine..OutputPath, LocalAppDataPath etc.

Last edited by ggtop; 17th August 2010 at 10:41.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 12:41   #1448  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
I found regkeys under HKEY_CLASSES_ROOT\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD,
HKEY_USERS\...\Software\Classes\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD
and
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD

Entering the value manually lets AVStoDVD crash as soon as I hit the preferences button.

W7 is also mysterious to me...

All other keys in the A2D branches seem to look fine..OutputPath, LocalAppDataPath etc.
Thanks for the W7 registry report. I suspect that W7 redirect HKLM\SOFTWARE\AVStoDVD to HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\AVStoDVD.

BTW I'm planning to install a virtual machine to test W7 interactions with AVStoDVD ASAP. Until that, I cannot declare that W7 is supported.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 10:14   #1449  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
No need to hurry.. I have 2 machines running XP left

And I have another problem.
I want to convert my avis (DV) to DVD.
I'm only testing in the moment and use short clips.

I made a DVD with motion menu yesterday at home (XPSP3). Worked fine
Today I tried to do exactly the same on the other machine (XPSP3), but it didn't work ???
QuEnc created a 0kb .m2v for the menu and then muxman fails.

I didn't find a log for QuEnc but the .avs file for the menu seems to be OK.

ggtop

Edit: I found that QuEnc fails if "enable multithread.." is checked. I have a P4 3.4 GHz...
Edit2: But QuEnc stills fails on creating the motion menu m2v ???

Last edited by ggtop; 18th August 2010 at 11:42.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 12:21   #1450  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
@ggtop

if you try to run the menu avs file with VirtualDub or MPC, does it work?

Any differences in codecs on the 2 machines?

QuEnc should not crash depending to the multithread on/off. Moreover multithread is activated IF option is on AND if more cores/cpus are detected.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 12:37   #1451  |  Link
Mr. Monte
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 350
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
BTW I'm planning to install a virtual machine to test W7 interactions with AVStoDVD ASAP. Until that, I cannot declare that W7 is supported.



Bye
BTW, I'm running W7 with HCenc with no issues. i've ised Menu's once and worked fine.
Mr. Monte is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 14:02   #1452  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
This doesn't make sense to me either.

I just made a DVD with 1 clip and motion menu on W7 64bit (Intel Centrino Duo). I used HCEnc 2 pass (for the title).

As AVS Source I use AviSource because I installed Cedocida DV Codec and that's a VfW Codec. AviSource uses VfW, right?

Everything's fine.

This configuration is exactly the same on my other machines.

I tried different settings earlier on my P4 3.4GHz (Hyperthreading?) under XP SP2:
- Title encoding ALWAYS works with HCEnc
- Title encoding ONLY works with QuEnc if "Enable Multithreading" is disabled

- MotionMenu encoding NEVER works with QuEnc (menu.avs plays fine with MPC-HC, so I assume it's not codec-related)

I also uninstalled and reinstalled AVStoDVD...

My third machine runs XP SP3 on an old AMD Athlon 2400+. Everything fine there (except encoding time )

ggtop
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 15:40   #1453  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
- Title encoding ONLY works with QuEnc if "Enable Multithreading" is disabled
- MotionMenu encoding NEVER works with QuEnc (menu.avs plays fine with MPC-HC, so I assume it's not codec-related)
Probably there is a sort of incompatibility between QuEnc and your system multithread encoding. Is P4 Hyperthread troubling QuEnc? Maybe.

By default, I have left multithread encoding always ON during menu creation step. Next release will adapt to Advanced Option setting.

Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
My third machine runs XP SP3 on an old AMD Athlon 2400+. Everything fine there (except encoding time )
Well, my 1800+ still rocks...



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 19:01   #1454  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
How do you enable Multithreading for Quenc?
Via Commandline or in AviSynth?

Is there a way for me in the current release to disable it?

ggtop
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2010, 16:49   #1455  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
Fade In/Out in Motion Menu

Hi Mrc,

I don't think it's a bug, but it is a little annoying. I just created a test DVD with 1 title and used FadeIn/Out via avisynth option. And I selected motion menu. In this case the fading also appears on the menu page. This doesn't look nice when all thumbnails come up slowly from black.

Do you feel encouraged to change this behaviour? Maybe it would be an good idea to take the part of the video beyond selected fade-in time...

ggtop

BTW No issues with QuEnc under Win7 64bit & Centrino Duo.

Last edited by ggtop; 19th August 2010 at 19:28.
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2010, 20:20   #1456  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
How do you enable Multithreading for Quenc? Via Commandline or in AviSynth?
Via cmdline (-trellis)

Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
Is there a way for me in the current release to disable it?
Unfortunately it is not possible. But 2.3.2 is not so far...

Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
I don't think it's a bug, but it is a little annoying. I just created a test DVD with 1 title and used FadeIn/Out via avisynth option. And I selected motion menu. In this case the fading also appears on the menu page. This doesn't look nice when all thumbnails come up slowly from black.

Do you feel encouraged to change this behaviour? Maybe it would be an good idea to take the part of the video beyond selected fade-in time...
Well, it's really not a bug, since menu thumbs take the corresponding title avs script as it is (just size is adjusted).

Somebody would say that remove a fading effect is good and somebody would say it is bad. I think that leaving it is better than removing it at all.

I would prefer to give the option to tweak the thumb avs script during DVD Menu editing. What do you think?

Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
No issues with QuEnc under Win7 64bit & Centrino Duo.
Thanks for the feedback. It would be great if anybody else with a P4 HT could give us a feedback on motion menu creation as well.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2010, 09:17   #1457  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
I would prefer to give the option to tweak the thumb avs script during DVD Menu editing. What do you think?
That's OK. Would it be possible that customize dialog pops up right after starting (and after the "normal" encoder params)? So I don't have to get up at night

Thank you for your great app and for your continous work on it.

When will 2.3.2 be released. I want to bore my family with weddings and birthday parties

ggtop
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2010, 12:02   #1458  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
@ggtop

do you mean the dialog windows to edit the cmd parameters? Ok, I will put in the ToDo list.

2.3.2 is almost ready. Just some beta testing with my set of sample clips. Probably next week it will be out.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2010, 20:52   #1459  |  Link
ggtop
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
do you mean the dialog windows to edit the cmd parameters? Ok, I will put in the ToDo list.
That's what I meant. Maybe you should think about an upgrade for your 1800+. Your sample files will encode a lot quicker then and 2.3.2 comes earlier

ggtop
ggtop is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2010, 13:09   #1460  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,288
Quote:
Originally Posted by ggtop View Post
Maybe you should think about an upgrade for your 1800+. Your sample files will encode a lot quicker then and 2.3.2 comes earlier
LOL

Well, my usual PC, where I do most of A2D development, is a core2 duo centrino T8300. The Athlon 1800+ is used mainly as printer and files server. Anyway I'm seriously considering to upgrade it, because even latest web flash apps run slooooowly...



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.