Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > DVD2AVI / DGIndex

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th July 2010, 13:17   #2001  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
@kebulek and MOS-Marauder

With my current floating context build, I cannot duplicate your multiple instantiation issues. Please wait for a test version that I plan to release today.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 13:40   #2002  |  Link
Chefkoch_ico
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Quote:
Originally Posted by OK View Post
I can't get a string of audio path by using "__aud__".
Duplicated. Will fix for next release. Thanks for your report.
Hi,

I just switched from DGAVCDec to the NV Suite and noticed the same.

DGAVCDec gave me block artefacts and the NV Suite makes the picture perfect, so I am looking forward for the new version so I can use my scripts again.

Thanks for your great software.

Best regards
Chefkoch_ico is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 14:24   #2003  |  Link
rajs
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 8
Feature requests

Quote:
Originally Posted by rajs View Post
Couple of feature requests:

1. Add a debug option (like 'info=1' in DGMPGDec).

2. Have an option to auto-resize pixels based on the aspect ratio info in the video stream (if present), i.e.
aspect_ratio_information in a MPEG2 stream
apect_ratio_idc parameter in a H.264 stream
ASPECT_RATIO syntax element in VC-1.
I'd like to add another one - Show the frame number of the frame currently being displayed in the DGIndexNV viewer. (I.e. display some text like "Frame nnnn of mmmm".)
rajs is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 14:32   #2004  |  Link
rajs
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 8
Just want to point out a minor bug - when outputting a trimmed TS, the tool does not add the extension ".ts" to the name given in the save dialog box.

(v2019 running under Win7)
rajs is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 14:51   #2005  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by rajs View Post
Just want to point out a minor bug - when outputting a trimmed TS, the tool does not add the extension ".ts" to the name given in the save dialog box.

(v2019 running under Win7)
It's not a bug and has already been discussed.

Regarding your other requests:

1. Info overlay. It's on my to-do list.

2. Resizing. I won't do that. Do it in your script.

3. Not possible as DGIndexNV does not have an index. Only the source filters know the frame numbers, because DGIndexNV creates the index that they use.

Last edited by Guest; 11th July 2010 at 14:54.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 15:15   #2006  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Here is a test version for the floating context version. Please advise of your test results.

This also fixes the __aud__ bug.

http://neuron2.net/misc/DGDecNVfloating.zip
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 15:51   #2007  |  Link
MOS-Marauder
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Here is a test version for the floating context version. Please advise of your test results.

This also fixes the __aud__ bug.

http://neuron2.net/misc/DGDecNVfloating.zip
Looks good.. first tests with "the Gui" dont result in a crash.

Chris
MOS-Marauder is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 16:07   #2008  |  Link
kebulek
Registered User
 
kebulek's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Here is a test version for the floating context version. Please advise of your test results.
http://neuron2.net/misc/DGDecNVfloating.zip
Well first 3 re-opens were good, but at 4th VDub freezed again.

EDIT: 2nd try freezed at 6th re-open.

It's better - but not perfect.

Last edited by kebulek; 11th July 2010 at 16:14.
kebulek is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 16:45   #2009  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
@kebulek

I don't see any such problems. If you want support, you'll have to provide everything I need to duplicate it. Stream, scripts, detailed steps to reproduce.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 16:53   #2010  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by MOS-Marauder View Post
Looks good.. first tests with "the Gui" dont result in a crash.
You can mention GUIs by name and discuss their compatibility with DG tools. I just don't want general discussion like "GUIs suck, no they don't".
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 17:05   #2011  |  Link
stax76
staxrip & mpv.net
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,239
Quote:
Can someone using StaxRip 1.1.6 confirm that build 2019 is working fine with it? I'm having some problems getting it to work with it, but I'm pretty sure it's an error on my part somewhere.
I'm using NV tools regularly so yes I can confirm 1.1.6 works with 2019. Please first try to open the source file manually in DGIndexNV, if it's working then examine the command line executing it manually, GUIs write executed scripts and command lines to log files.

That should open the source:

-i "D:\aaa.h264"

That should open the source and start indexing:

-i "D:\aaa.h264" -o "D:\aaa.dgi"

Easy!
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
mpv.net player

Last edited by stax76; 11th July 2010 at 17:10.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 17:19   #2012  |  Link
MOS-Marauder
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
You can mention GUIs by name and discuss their compatibility with DG tools. I just don't want general discussion like "GUIs suck, no they don't".
Ok. It would make no sense to Discuss about something not related to the DGToolsNV

Chris
MOS-Marauder is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 17:19   #2013  |  Link
kebulek
Registered User
 
kebulek's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
@kebulek

I don't see any such problems. If you want support, you'll have to provide everything I need to duplicate it. Stream, scripts, detailed steps to reproduce.
Try that with my old sample:
http://www.mediafire.com/file/fomnzzyykmw/sample.ts

And with this .AVS:
Code:
LoadPlugin("C:\Program Files\DGTools\DGMultiDecodeNV.dll")
DGMultiSource("E:\video.dgi", deinterlace=1, resize_w=624, resize_h=352)
At home, I've got currently 6GB .ts with this script:
Code:
LoadPlugin("C:\Program Files\DGTools\DGMultiDecodeNV.dll")
DGMultiSource("E:\video.dgi", deinterlace=1, resize_w=640, resize_h=480)
Action: VDub -> open .avs, seek somewhere, close .avs -> open .avs, seek somewhere, close .avs etc...

Sometimes VDub freezes after 2nd-4th try and sometimes after 10th or more - I don't understand it.

When I close freezed VD and open new one, everything is alright again until Xth try...
kebulek is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 17:27   #2014  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
I cannot duplicate it.

Have you monitored the GPU memory use using GPU-Z?

My driver version is 257.21. What is yours?
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 17:32   #2015  |  Link
OK
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
about "__aud__"

Hi,neuron2

I verified the bug was fixed.

Thanks a lot.

I honor you every time.
OK is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 18:50   #2016  |  Link
Alf Bundy
Registered User
 
Alf Bundy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Belgium
Posts: 58
Hi,

My result with the test build :


- Sample file used : 50Mb (30sec) .mts from my Lumix FZ35/38
http://dl.dropbox.com/u/2137721/00001.MTS

- Script used :
Code:
DGmultiSource("C:\Users\Alf\Downloads\DGNV testbuild\test 00001.dgi",deinterlace=1) 
AssumeFPS(25)
ConvertToYV12()
- Here's my GPU specs : Driver is WHQL 257.21, Memory = 512Mb




After a reboot, video memory is 91Mb.
And here's what happen when I load my script in VD :
Initial load = 189Mb
1st reload (F2) = 262Mb
2nd reload = 334Mb
3rd reload = 406Mb
4th reload = 478Mb
5th reload -> code (100) error in VD -> crash

After VD's crash, video memory goes back to 91Mb




Hope it helps.
Don't hesitate to ask if you need other tests/precisions.
Alf Bundy is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 19:13   #2017  |  Link
kebulek
Registered User
 
kebulek's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I cannot duplicate it.

Have you monitored the GPU memory use using GPU-Z?

My driver version is 257.21. What is yours?
Still the same: WinXP SP3, GF 9600GT 512MB with 191.07.

Weird is, that when I do the same with F2, I can reload the whole movie X times and everything works fine.

GPU-Z: 47MB before load, 187MB after load, when I hit F2, it goes to 205MB shortly and then again 187MB. After close it's again 47MB. And when it freeze, it goes to 92MB.

I can send you a Dr. Watson report after VDub crash, if you want. "ErrorText=The program is not responding. etc..."

Last edited by kebulek; 11th July 2010 at 20:10.
kebulek is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 19:14   #2018  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
@Alf Bundy

I cannot duplicate it with your stream and script.

Are you ABSOLUTELY sure you load the correct DLL? You have no loadplugin in your script so...

What versions of Avisynth and VirtualDub?

@kebulek

A VirtualDub crash is not a memory leak issue. Yes, give me the dump and tell me the Avisynth and VirtualDub versions.

Also, if possible, upgrade your driver to 257.21 and try again.

Last edited by Guest; 11th July 2010 at 19:20.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 19:18   #2019  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 767
@neuron2

Do you mind compiling a x64 version? Would like to test even in "my" environment.

Thanks
__________________
tormento@ircnet
tormento is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 19:19   #2020  |  Link
Alf Bundy
Registered User
 
Alf Bundy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Belgium
Posts: 58
Well, all files were within the same folder.
The sample video, DGNV testbuild (with it's dll), the dgi created and the avs script generated from my template.avs.

I test it again with the loadplugin() .....
Alf Bundy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.