Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Subtitles

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th February 2017, 13:37   #501  |  Link
Thunderbolt8
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,168
thank you
__________________
Laptop Acer Aspire V3-772g: i7-4202MQ, 8GB Ram, NVIDIA GTX 760M (+ Intel HD 4600), Windows 8.1 x64, madVR (x64), MPC-HC (x64), LAV Filter (x64), XySubfilter (x64)

Last edited by Thunderbolt8; 6th February 2017 at 13:42.
Thunderbolt8 is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2017, 11:00   #502  |  Link
varekai
Registered User
 
varekai's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 386
Hello,

After editing srt subtitles sometimes I get empty lines.
I can't figure out how to delete all lines in one go.
Now I manually mark each empty line and then hit delete.
Would be great if someone could enlighten me on this?
Thanks...

Edit:
Found a workaround:
Options-->Settings-->Check "Remove blank lines when opening a subtitle".
But I would like to do the remove when I finished editing the srt.
The workaround setting requires to first edit the srt,
check the "Remove..." then close Subtitle Edit and open it again and blank lines will be removed.
I will also have to uncheck "Remove..." before opening a new srt project to have the original srt untouched.

Hope I'm making sense... and many thanks to the creator of this excellent software.

Regards

Last edited by varekai; 22nd February 2017 at 12:37. Reason: .
varekai is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2017, 12:53   #503  |  Link
Boulder
Pig on the wing
 
Boulder's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Hollola, Finland
Posts: 4,402
You could use Fix common errors to remove the empty lines after you have finished working on the file.
__________________
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the Moon...
Boulder is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2017, 13:52   #504  |  Link
varekai
Registered User
 
varekai's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 386
Quote:
Originally Posted by Boulder View Post
You could use Fix common errors to remove the empty lines after you have finished working on the file.
Aha! Excellent! That's exactly what I was looking for! Thanks!
Case closed!

Regards
varekai is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 16:53   #505  |  Link
Nikse555
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mars
Posts: 208
Subtitle Edit 3.5.2 is out: https://github.com/SubtitleEdit/subtitleedit/releases

List view can now display cps and/or wpm + many minor improvements and fixes
Nikse555 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2017, 11:54   #506  |  Link
Lucius Snow
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Paris, France
Posts: 66
Hello all,

I've got a little problem with Final Cut Pro XML+PNG export. When importing into FCP, all PNG are only visible one frame instead of their real lenght.

However, it works fine in DaVinci...

Any ideas?

Thanks.
Lucius Snow is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2017, 18:43   #507  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,678
Hi.

Just reporting a bug (I assume) with naming Advanced Sub Station Alpha styles (I'm using Subtitle Edit 3.5.2 on XP).

When creating a style and giving it a multi-word name (ie Magnificent New Style), Subtitle Edit drops everything after the first space, so "Magnificent New Style" becomes "Magnificent ".

Style: Magnificent ,Courier New,20,&H00FFFFFF,&H0300FFFF,&H00000000,&H02000000,0,0,0,0,100,100,0,0,1,2,1,2,10,10,10,1

When saving the subtitle file, for the individual subtitles, it also drops the space.

Dialogue: 0,0:22:54.82,0:23:01.12,Magnificent,,0,0,0,,Subtitle text......

The above only happens when first creating/naming a style. If you then edit the style without editing the name, when you re-save the subtitle file, Subtitle Edit also drops the space from the style name, so the subtitles go back to working properly again.

For Sub Station Alpha subtitles, the space after the first word is dropped as soon as the style is created (or the subtitle file is first saved), so even though the style mightn't have the expected name, it doesn't break functionality.

Style: Magnificent,courier new,20,-1,-50331904,-16777216,-50331648,0,0,1,2,1,2,10,10,10,0,1

Dialogue: Marked=0,0:22:54.82,0:23:01.12,Magnificent,NTP,0000,0000,0000,,Subtitle text......

Thank you for the continued work on Subtitle Edit.

Last edited by hello_hello; 3rd April 2017 at 18:52.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2017, 20:00   #508  |  Link
Nikse555
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mars
Posts: 208
@Lucius Snow: Sorry, don't know (latest beta has improved drop frame support for Final Cut Pro XML+PNG...). Let me know if you find out what's wrong.

@hello_hello: thx for the info
I've tried to make a fix - included in latest beta: https://github.com/SubtitleEdit/subt...leEditBeta.zip
Nikse555 is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2017, 21:16   #509  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,678
Quote:
Originally Posted by Nikse555 View Post
@hello_hello: thx for the info
I've tried to make a fix - included in latest beta: https://github.com/SubtitleEdit/subt...leEditBeta.zip
That was fast!
I've given the beta version a quick test, and so far so good.

Thanks.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2017, 13:25   #510  |  Link
Lucius Snow
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Paris, France
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by Nikse555 View Post
@Lucius Snow: Sorry, don't know (latest beta has improved drop frame support for Final Cut Pro XML+PNG...). Let me know if you find out what's wrong.
The drop frame concerns 29,97 fps frequency. I work at 25 fps so I'm not concerned. I've tried anyway the new beta, no changes.
Lucius Snow is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2017, 19:14   #511  |  Link
Music Fan
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Belgium
Posts: 1,651
Hi, still waiting for a response after ... 7 months ;
https://forum.doom9.org/showthread.p...46#post1779846
Music Fan is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2017, 22:18   #512  |  Link
Barneyk
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Nikse555 View Post
Subtitle Edit 3.5.2 is out: https://github.com/SubtitleEdit/subtitleedit/releases

List view can now display cps and/or wpm + many minor improvements and fixes
Is there a way to disable the videoplayer and stuff?

It is just annoying to me that the Controls, Audio and Video windows pop up everytime I open a subtitle to do a quick edit.
The program also crashes and locks with many videofiles. And even when it works well it feels slower to open, so I would just love to be able to disable it when I don't wanna use it.

Thank you for the great work.

Last edited by Barneyk; 12th April 2017 at 12:55.
Barneyk is offline   Reply With Quote
Old 16th April 2017, 11:25   #513  |  Link
Nikse555
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mars
Posts: 208
@Music Fan: Sorry, I started on it but did not find a good solution...

@Barneyk: Just had a few requests for that, so it's included in latest beta: https://github.com/SubtitleEdit/subt...leEditBeta.zip - see Options -> Settings -> Video player - "Auto-open video file when opening subtitle"
Nikse555 is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2017, 12:35   #514  |  Link
LDD9O
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 21
Thank you for constantly updating this. It currently my main subtitle software.

I'm not sure if this feature is available yet, the option Word List > OCR seem quite close to what I need but it only get activate during OCR fix up tools.
What I'm interest is, "short key" or "short words".

When I subtitle there tend to be quite many repeat words and phrases (e.g Names or Idiom). Typing these out each time is a pain, I usually Copy/Paste it but clipboard can only hold one. Other method is I use a Acronym and use Replace (Ctrl+H) afterward.

So the feature I'm hoping you add is the ability to use short cut/key and it will auto change to what I need.

Feature: Short Cut/Key Words
Example: Typing "abc" will replace it with, "all can bee", typing lol change it to "laugh out loud". These words and replacement key can be changed of course.

Thank you.
LDD9O is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2017, 14:02   #515  |  Link
rockydon
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 76
Hello I have been using subtitle edit,I wanted to convert this non-english sub into srt
It's Hindi sub in pgs I want to convert into Hindi srt
I updated my software also updated Hindi dictionary (downloaded as I was ask to do so when I selected Hindi language on OCR main Page after loading pgs)
here is PGS - https://www.sendspace.com/file/2s9jkh
here is SRT - https://www.sendspace.com/file/ascd2t

I got this srt,so pls let me know what to b done
rockydon is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2017, 11:30   #516  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,678
Quote:
Originally Posted by LDD9O View Post
When I subtitle there tend to be quite many repeat words and phrases (e.g Names or Idiom). Typing these out each time is a pain, I usually Copy/Paste it but clipboard can only hold one. Other method is I use a Acronym and use Replace (Ctrl+H) afterward.
While not directly related to Subtitle Edit there's a couple of other options you could try. One is a clipboard manager. Actually, I find Windows quite annoying to use without one. Some clipboard managers let you save permanent clipboard entries. The clipboard manager I use is ClipX because it also lets you configure the type of clipboard items it saves. I have it set not to save images in the clipboard.

Another option might be a macro program. Maybe give AutoHotkey a try. One of it's most basic jobs would be to save strings of text to automatically type for you after you type a "hotstring" (pretty much any key combination you choose). As a simple example for a script such as the one below, typing "zzs" would cause AutoHotkey to replace "zzs" with "This is the phrase I don't want to repeatedly type" followed by the enter key.

;Some phrase.
:*:zzs::This is the phrase I don't want to repeatedly type{Enter}

AutoIT also seems to be quite popular.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2017, 19:04   #517  |  Link
Nikse555
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mars
Posts: 208
@rockydon: Latest version works on your Hindi subtitle (at least for me). You'll probably need to download the Hindi Tesseract dictionary from inside SE again.

Also, Subtitle Edit 3.5.3 is out - https://github.com/SubtitleEdit/subtitleedit/releases

Partial change log:
* Minor OCR improvements
* New Netflix quality checker - thx askolesov/pavel-belenko
* Added optional list view column "Actor" for ASS/SSA - thx william
* New subtitle format
* Import plain text now also supports input as HTML
* Added "Total words" to statistics - thx Barbara
* Added more Tesseract dictionaries - thx lucybook/Elheym
* Added "Video auto-load" to UI settings (so it's now possible NOT to auto-load videos) - thx mtarini
* "names_etc.xml" renamed to "names.xml" + local dictionaries now has a "blacklist" - thx ivandrofly
* In "Change casing" it's now possible to add extra names
* Export image margins are now percentage - thx aaaxx/gorgorias
* "Import plain text" now rembembers options - thx Leon
* "Insert subtitle here..." added to waveform context menu
* Drag'n'drop of subtitles now allows up to 10 MB - thx Silvena
* Fixed crash in "Add to user dictionary" in OCR - thx alfix0
* Fixed original file name bug in "Undo" - thx darnn
* Fixed non default timecode scales in MKV - thx mkver
* Fix missing UTF-8 tag in OCR HTML export - thx dgonyier
* Fixed "FCP + image" export for drop frame rates - thx chris
* Fixed finding Tesseract traineddata files on Linux - thx mooop12
* Fixed loading of "mks" files from cmd line - thx Charles
* Fixed new ASS/SSA style with space in name - thx hello_hello
* Fixed crash in "Binary image compare" OCR with empty image
* Some minor fixes for spell check "change whole word" - thx N/A
Nikse555 is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2017, 16:56   #518  |  Link
Barneyk
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
Disabling the "auto-open video file" setting doesn't seem to work for me.

Even though I have it disabled it still auto-opens.

And it leads to subtitle edit crashing about 50% of the time I try and use it. And even when it doesn't crash it makes the program open really sluggishly and it is a pain to use all of the sudden.

Is there a way to disable the videoplayer function completly?

I just wanna edit subtitles, I want nothing to do with the videofiles.

Last edited by Barneyk; 13th May 2017 at 16:58.
Barneyk is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2017, 19:56   #519  |  Link
Nikse555
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mars
Posts: 208
@Barneyk: Thx for the info
Could you try latest beta: https://github.com/SubtitleEdit/subt...leEditBeta.zip

(Also, you could try "mpv media player" - you can download the single dll file directly from SE video player settings.)
Nikse555 is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2017, 21:26   #520  |  Link
Barneyk
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Nikse555 View Post
@Barneyk: Thx for the info
Could you try latest beta: https://github.com/SubtitleEdit/subt...leEditBeta.zip

(Also, you could try "mpv media player" - you can download the single dll file directly from SE video player settings.)
Seems to work now but it does still crash with some videofiles with mpv media player, not as many though, most of the ones I tried worked better now when I did load the video.
But it still freezes and have to be terminated with some files.

But it doesn't load the video files now so its fine as far as I am concerned.

I would prefer it if there was an option to not open the video windows at all, they are in the way and makes the program feel clunky to me.

I undocked them but they still open everytime I open the program whether I load a video file or not.
Barneyk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.