Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 1st August 2010, 11:37   #1  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 6,283
AVC decoding errors in VLC 1.1.2

The current VLC Media Player 1.1.2 seems to produce slight issues decoding x264 video encoded using the "medium" preset (according to the report, not for "fast" or "slow" preset), as reported in the german doom9/Gleitz board (find an attached file there - VLC 1.0.3 shows no problems, VLC 1.1.2 shows garbage above the "Saturday" titling). Currently my best guess is an issue with a combination of encoding options which is only present in the "medium" preset of x264.


Cut-out


Cut-out, Gamma 2.0
__

P.S.: http://sourceforge.net/projects/mplayer-win32/files/ -- mplayer of today doesn't show any issues, possibly either already fixed in libavcodec, or caused by a VLC specific relation between splitter and decoder.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid

Last edited by LigH; 1st August 2010 at 12:21.
LigH is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2010, 20:12   #2  |  Link
DGMurdockIII
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 66
Sorry but without a sample of a non working file this report is useless. And I can't reproduce it.
And we need to know all of the settings which have been used for the encoding, the preset alone is not enough.

answer from a vlc dev from this forum post http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=2&t=80692

so if you could post a reply on the vlc forum so they can get this bug fixed
DGMurdockIII is offline   Reply With Quote
Old 12th August 2010, 07:00   #3  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 6,283
The test sample was attached in the german thread in Reply #4
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.