Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Announcements and Chat > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th July 2004, 19:15   #1  |  Link
QQ
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Lithuania
Posts: 275
mpeg-1/2 dshow filters?

Greetings,

I'm having problems playing back MPEG-1/2 files. I tried different decoders - Leadtek, Nero, Nvidia (doesnt even work), but neither of them works as supposed. My biggest problem as much as I understand is that MPEG-2 Splitter (mpg2splt.ax) doesn't quite work..

So I'd like to ask, what Splitter/Demuxer filter, and what Decoder filters should I use for MPEG1/2 playback? Thank you.
QQ is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2004, 20:39   #2  |  Link
Wilbert
Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Netherlands
Posts: 6,293
You don't need anything special for mpeg1.

mpeg2: "Elecard MPEG Video Decoder - allows you to view MPEG2 video" in the download section.
Wilbert is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2004, 21:07   #3  |  Link
QQ
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Lithuania
Posts: 275
what about splitter?
QQ is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2004, 21:20   #4  |  Link
Wilbert
Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Netherlands
Posts: 6,293
The package contains a splitter:

mpeg2dmx.ax - Elecard MPEG2 Demultiplxer is a pull-mode splitter filter
Wilbert is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2004, 22:02   #5  |  Link
QQ
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Lithuania
Posts: 275
Allright.

Atm I managed to get NVidia's decoder running with Elecard splitter. Nero's seems to work aswell..

Now that it's working, it would be nice to find one giving best quality (post-processing?)
QQ is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2004, 16:01   #6  |  Link
QQ
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Lithuania
Posts: 275
sheesh, i cant believe im still having problems with these. elecard mpeg2 decoder is giving me only white screen on my captures. nvidia's decoders just dont work, even though they are properly registered.. does this dshow ever work as it's supposed to is ;(
QQ is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2004, 00:06   #7  |  Link
jernst
Gentoo rocks !
 
jernst's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Switzerland
Posts: 125
Why don't you simply ask sourceforge ? ;-)

Works very well here !

http://sourceforge.net/projects/gplmpgdec/
jernst is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2004, 00:49   #8  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
if it's only for playback, MPC does it wll
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2004, 08:05   #9  |  Link
QQ
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Lithuania
Posts: 275
i think i solved it.. had to restore from backup though, then removed aaaaaaaaall filters, reinstalled system filters, and added what needed myself..
QQ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.