Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26th September 2014, 03:36   #41  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,667
Quote:
Originally Posted by HWK View Post
Jdobbs, when intact audio is choosen and container is mkv, does DTS-HD is downconverted to DTS.
Can't remember. I wouldn't think so, but I'll have to check.

[Edit] Ok... it will keep DTS-HD it if you have "Keep HD Audio for BD25 /Alternate Intact" checked in SETUP.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 26th September 2014 at 03:39.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 03:47   #42  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Can't remember. I wouldn't think so, but I'll have to check.

[Edit] Ok... it will keep DTS-HD it if you have "Keep HD Audio for BD25 /Alternate Intact" checked in SETUP.
Ok, one more thing I was outputting to MKV container with intact audio and video, however BD-RB still encoding it.

Any feed back on why it does that.
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 14:09   #43  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,667
Quote:
Originally Posted by HWK View Post
Ok, one more thing I was outputting to MKV container with intact audio and video, however BD-RB still encoding it.

Any feed back on why it does that.
If you select an existing preset for Intact audio/video, it will work. Are you using one of the built in presets, or did you create one?

Also, if the output is selected as x265, Intact Video may not work. But I'd have to test it. That's because it might assumes the source couldn't be HEVC (since that would be illegal for the source BD).
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 26th September 2014 at 14:32.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 14:19   #44  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
You may have encoded by a m2ts affecting the bluray menu, first try only encode the m2ts main movie and edit with tsmuxer and create new mpls and m2ts and copy and paste on structure bd and playback with powerdvd 14
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 15:42   #45  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
If you select an existing preset for Intact audio/video, it will work. Are you using one of the built in presets, or did you create one?

Also, if the output is selected as x265, Intact Video may not work. But I'd have to test it. That's because it might assumes the source couldn't be HEVC (since that would be illegal for the source BD).
One of the existing preset with source video MPEG-4 AVC

Preset

Quote:
[00028]
caption=MKV, Intact Video, Intact Audio
aType=2
vFormat=8
cType=1
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.

Last edited by HWK; 26th September 2014 at 15:48.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 15:43   #46  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by lauguru View Post
You may have encoded by a m2ts affecting the bluray menu, first try only encode the m2ts main movie and edit with tsmuxer and create new mpls and m2ts and copy and paste on structure bd and playback with powerdvd 14
Doesn't work. I created blu-ray structure with tsmuxer for movie only, which I encoded with HEVC.
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.

Last edited by HWK; 26th September 2014 at 15:51.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 15:59   #47  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,667
Quote:
Originally Posted by HWK View Post
One of the existing preset with source video MPEG-4 AVC

Preset
I just tested it and it works fine with AVC here. It fails with HEVC source, though (as I'd expect).
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 16:01   #48  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Also Jdobbs, there is bug in file output name and need fixing.

I am working with CAPT_AMERICA_WINTER_SOLDIER_3D and have chosen alternate output with two pass encode and encoding with X265.

X265 batch file contents Pass 1
Quote:
"E:\BD-RBV04901\BD_Rebuilder\tools\avs2yuv.exe" "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.AVS" -o - | "E:\BD-RBV04901\BD_Rebuilder\tools\x265.exe" - --preset slow --qpfile "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.CHP" --keyint 240 --bitrate 9839 --y4m --stats "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.AVS.264.stats" --pass 1 --output NUL
X265 batch file contents Pass 2
Quote:
"E:\BD-RBV04901\BD_Rebuilder\tools\avs2yuv.exe" "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.AVS" -o - | "E:\BD-RBV04901\BD_Rebuilder\tools\x265.exe" - --preset slow --qpfile "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.CHP" --keyint 240 --bitrate 9839 --y4m --stats "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.AVS.264.stats" --pass 2 --output "F:\BD-RB\WORKFILES\VID_00800.AVS.264"
You mention you did lot of sources and it didn't happen, but never tried 3D source and this is 3D source.
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.

Last edited by HWK; 26th September 2014 at 16:32.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 16:02   #49  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I just tested it and it works fine with AVC here. It fails with HEVC source, though (as I'd expect).
Are you testing with 3D source or 2D? All I know I have MKV intact video and audio and source is 3D and BD-RB still want to encode it.
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.

Last edited by HWK; 26th September 2014 at 16:04.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 16:29   #50  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Jdobbs, I notice if you are outputting to MKV and using hevc. If encoder is doing second pass and user abort and restart it want to start from creating stats file and doing two pass on video again.
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 17:37   #51  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,667
Quote:
Originally Posted by HWK View Post
Also Jdobbs, there is bug in file output name and need fixing.

I am working with CAPT_AMERICA_WINTER_SOLDIER_3D and have chosen alternate output with two pass encode and encoding with X265.

X265 batch file contents Pass 1


X265 batch file contents Pass 2


You mention you did lot of sources and it didn't happen, but never tried 3D source and this is 3D source.
Can you post the log? I've done 3D since then and am having no issues. I'm doing one right now to test it again.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 17:43   #52  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,667
Are you sure you're looking at the right .BAT files? I don't think so. Here's the second pass of a 3D SBS encode:
Quote:
"D:\BD_Rebuilder\tools\avs2yuv.exe" "D:\WORKING8\WORKFILES\VID_00000.AVS" -o - | "D:\BD_Rebuilder\tools\x265.exe" - --preset medium --keyint 240 --bitrate 2000 --y4m --stats "D:\WORKING8\WORKFILES\VID_00000.AVS.hevc.stats" --pass 2 --output "D:\WORKING8\WORKFILES\VID_00000.AVS.hevc"
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2014, 17:57   #53  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Are you sure you're looking at the right .BAT files? I don't think so. Here's the second pass of a 3D SBS encode:
You are doing "two pass bitrate encoding" and if I choose that mine works as expected and it is fine. However If "two pass target size" is chosen then it does what I describe and try with that and see if you can repeat it.

Here are my bdrebuilder.ini file setting

Quote:
[Options]
VERSION=0.49.0.1
ENCODER=0
MODE=3
ENCODE_QUALITY=3
ONEPASS_ENCODING=0
AUTO_QUALITY=0
AUDIO_TO_KEEP=eng;
SUBS_TO_KEEP=eng;
SD_CONVERT=0
OPEN_GOP=0
RESIZE_1080=0
RESIZE_1440=0
RESIZE_720=0
DEINTERLACE=1
SD_TO_1080=0
IGNORE_3D=0
CONVERT_WIDE=0
DTS_REENCODE=0
AC3_REENCODE=0
AC3_640=1
AC3_192=0
KEEP_HD_AUDIO=1
DECODER=3
AVCHD=1
REMOVE_WORKFILES=0
REMOVE_OUTPUT=0
USE_FILTERS=0
BDMV_CERT_ONLY=0
IVTC_PULLDOWN=0
ASSUME_DVD_PAL=0
FRIMSOURCE=0
COMPLETION_BEEP=0
OUTPUT_SBS=0
NEROAAC=0
SUPTITLE=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=1
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=23500
MOVIEONLY_TYPE=37
ALTCRF=10
ALT_TARGET=10240
ALTMETHOD=2
ALTAUTOCROP=0
MINIMIZE_TO_TRAY=1
[Paths]
SOURCE_PATH=J:\
NeroAACPath=E:\BD-RBV04901\NeroAACCodec-1.5.1\win32\neroAacEnc.exe
DGIndexNV=E:\BD-RBV04901\dgdecnv2048\DGIndexNV.exe
DGDecNV=E:\BD-RBV04901\dgdecnv2048\DGDecodeNV.dll
WORKING_PATH=F:\BD-RB\
Status File
Quote:
[Status]
LABEL=CAPT_AMERICA_WINTER_SOLDIER_3D
VERSION=v0.49.01 (beta)
SOURCE_SIZE=45153570816
SOURCE_VIDEO_SIZE=45153570816
TARGET_SIZE=4686086144
REDUCTION=.103781075545403
RESIZE_1080=0
RESIZE_1440=0
AUDIO_TO_KEEP=eng;
KEEP_HD_AUDIO=-1
SUBS_TO_KEEP=eng;
BACKUP_MODE=1
MOVIEONLY_TYPE=37
USE_LAVF=0
INSTANCES=1
DGDECNV=-1
DGDECIM=0
FRIMSOURCE=0
FFMS2=0
SSIF_MODE=-1
QUICK=0
ENCODE_STEP=1.5
[00800]
AUDIO=1000
PGS=10000001000
VIDEO2=0
V2MBRATE=0
M2TS_TARGET=4686086144
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.

Last edited by HWK; 26th September 2014 at 18:00.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2014, 01:27   #54  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,667
Quote:
Originally Posted by HWK View Post
You are doing "two pass bitrate encoding" and if I choose that mine works as expected and it is fine. However If "two pass target size" is chosen then it does what I describe and try with that and see if you can repeat it.

Here are my bdrebuilder.ini file setting



Status File
You're right. The two-pass target setting was wrong. I've fixed it for the next release.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2014, 22:10   #55  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
jdobbs for create MKV Container, HEVC Intact Video, Intact Audio. This is correct?and as applied in alternate.txt?

[00037]
caption=MKV Container, HEVC 1980x1080, Intact Video, Intact Audio
vEncoder=1
aType=2
vFormat=8
cType=1

Last edited by lauguru; 30th September 2014 at 22:20.
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2014, 22:30   #56  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by lauguru View Post
jdobbs for create MKV Container, HEVC Intact Video, Intact Audio. This is correct?and as applied in alternate.txt?

[00037]
caption=MKV Container, HEVC 1980x1080, Intact Video, Intact Audio
vEncoder=1
aType=2
vFormat=8
cType=1
HEVC Intact Video? I don't think it is even possible.
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2014, 22:45   #57  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
i try , and m2ts to convert is mpeg2 is 720x576 use vFormat= 6= 720x480/576, or 7= No Resizing ?

[00037]
caption=MKV Container, HEVC 1920x1080, Intact Audio
vEncoder=1
vBitrate=2000
vKeyint=Auto
aType=2
vFormat=5
cType=1
lauguru is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2014, 22:49   #58  |  Link
HWK
Registered User
 
HWK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,059
Quote:
Originally Posted by lauguru View Post
i try , and m2ts to convert is mpeg2 is 720x576 use vFormat= 6= 720x480/576, or 7= No Resizing ?

[00037]
caption=MKV Container, HEVC 1920x1080, Intact Audio
vEncoder=1
vBitrate=2000
vKeyint=Auto
aType=2
vFormat=5
cType=1
Change V format to 6 and might want to rename caption=MKV Container, HEVC 720x480/576, Intact Audio
__________________
If you fail to plan; you plan to fail, would you not agree? Think about it.
HWK is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2014, 22:54   #59  |  Link
lauguru
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 241
ok thanks HWK, I try
lauguru is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bd-rb, h.265, hevc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.