Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 9th September 2009, 20:50   #8001  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Quote:
Originally Posted by alexins View Post
albain
@Alexins Your ICL 10 it's not working ! I can't even start playing

x64 and x86 are working fine
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 21:25   #8002  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by _xxl View Post
I have this issue with ICL11 and forced loop unrolling. ex:/Qunroll10
Hi, xxl. I noticed that this problem is gone with ICL11 if I use /Qvec-, that is if I disable vectorization. Disabling loop enrolling or increasing it to 10 didn't fix the problem.

Is it safe to use the /Qvec- option?

Another thing I've been trying to find is how to use intel specific commandline options when using devenv.
Now I'm using this which is working:

Code:
"%PROGRAMFILES%\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE\devenv.exe"^
 ffdshow_2008_icl10.sln /Rebuild "Release Unicode|Win32"^
 /IntelSpecific Intel "Intel C++ %icl_version% [IA32]"
But if I use

Code:
"%PROGRAMFILES%\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE\devenv.exe"^
 ffdshow_2008_icl10.sln /Rebuild "Release Unicode|Win32"^
 /IntelSpecific Intel "Intel C++ %icl_version% [IA32]" /Qvec-
it does not disable vectorization.


Quote:
Originally Posted by Mercury_22 View Post
@Alexins Your ICL 10 it's not working ! I can't even start playing

x64 and x86 are working fine
It's probably because he's using ICL v11.1.038. I had the same problem, see a few posts back. Only 11.0.072 works for me for the time being.

Last edited by XhmikosR; 9th September 2009 at 21:30.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 21:29   #8003  |  Link
alexins
MPC-BE DEV
 
alexins's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenija
Posts: 584
Quote:
Originally Posted by Mercury_22 View Post
@Alexins Your ICL 10 it's not working ! I can't even start playing

x64 and x86 are working fine


Strangely, I have no problems arise...
__________________
Win10 x64, i7 8700K 5Ghz, ASUS MAXIMUS X HERO, G.Skill (2x8GB) Trident Z F4-3600C16D-16GTZ, RX Vega 64,TV Philips 40PFS6909/12, MED1000X3D
Media Player Classic - BE x86/x64. Team of developers.
alexins is online now   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 21:51   #8004  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Quote:
Originally Posted by alexins View Post


Strangely, I have no problems arise...
I can't even open the video decoder configuration or audio decoder configuration or VFW decoder configuration! When I try to open the configuration tabs rundll32 it's starting to push my CPU up to 100% ! Again only with the ffdshow_rev3071_20090909_sse_icvl11 with the others x64 and x86 I have no problems
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 21:52   #8005  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by alexins View Post


Strangely, I have no problems arise...
Weird. It does work for me too, while my ICL v11.1.038 build didn't work with rev3069 that's why I went back to v11.0.072. Are you using ICL v11.1.038 without changing anything else? Also, your builds have this problem too. See a couple posts above, but I need confirmation if it's safe to use /Qvec-.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 22:33   #8006  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Xhmikosr's ffdshow_rev3071_20090909_xhmikosr_icl11 it's working here !
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 11:30   #8007  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
So, I created two different ICL builds. One compiled with ICL 11.0.072 and one with 11.1.038. In both builds I used /Qvec- and nothing else. From my testing both versions work fine on Windows 7 Pro RTM 32bit. Could someone test them and report back if any problems are present?
Only Mercury_22 is having problems with ICL 11.1.038 builds and I wonder what might be the problem.
alexins' build also worked for me before he removed it from XvidVideo.RU.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 12:19   #8008  |  Link
alexins
MPC-BE DEV
 
alexins's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenija
Posts: 584
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
So, I created two different ICL builds. One compiled with ICL 11.0.072 and one with 11.1.038. In both builds I used /Qvec- and nothing else. From my testing both versions work fine on Windows 7 Pro RTM 32bit. Could someone test them and report back if any problems are present?
Only Mercury_22 is having problems with ICL 11.1.038 builds and I wonder what might be the problem.
alexins' build also worked for me before he removed it from XvidVideo.RU.
I checked the FFDSHOW ICL 11.0.072 and FFDSHOW ICL 11.1.038, there were no problems, work well!
__________________
Win10 x64, i7 8700K 5Ghz, ASUS MAXIMUS X HERO, G.Skill (2x8GB) Trident Z F4-3600C16D-16GTZ, RX Vega 64,TV Philips 40PFS6909/12, MED1000X3D
Media Player Classic - BE x86/x64. Team of developers.

Last edited by alexins; 10th September 2009 at 12:36.
alexins is online now   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 12:50   #8009  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Quote:
Originally Posted by alexins View Post
I checked the FFDSHOW ICL 11.0.072 and FFDSHOW ICL 11.1.038, there were no problems, work well!
I've just did a clean install of windows 7 x64 ultimate RTM and ffdshow_rev3071_20090909_xhmikosr_icl11.1.038 can't even install ! regsvr32 hangs at the end of install process with my cpu at 50%.
I have just updated windows and installed the drivers !
Maybe Intel's drivers have something to do with this ?
http://downloadcenter.intel.com/Filt...ting%20Systems

http://downloadcenter.intel.com/Filt...ting%20Systems

Can you post your ICL again ? cause I've delete it ?
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 12:55   #8010  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
If a process is not using ffdshow.ax while installing ffdshow, I don't see any other reason for the regsvr32 to hang.

Let's see if other people are having similar problems like you have.

Alexins 3071 icl11 build.

Last edited by XhmikosR; 10th September 2009 at 13:00.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 13:06   #8011  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
If a process is not using ffdshow.ax while installing ffdshow, I don't see any other reason for the regsvr32 to hang.

Let's see if other people are having similar problems like you have.

Alexins 3071 icl11 build.
I can't use your link (java script error) but i can download from your folder !
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 13:08   #8012  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Try again later, it's a MediaFire problem I suppose, or use this link.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 13:20   #8013  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
Try again later, it's a MediaFire problem I suppose, or use this link.
OK I've downloaded and installed (alexins version) without problems but again I cant even open a video file and I can't even open FFDShow config tabs ! rundll32.exe*32 hangs and it using up to 50% of my CPU

Again I've just installed windows update it installed drivers and now I've installed vcredist 2005 and 2008 x86 and x64 ATL and directx_aug2009_redist
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 13:25   #8014  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
I'm on Windows 7 Pro RTM 32bit and alexins is on Windows 7 Ultimate 64bit and we both have no problems. I cannot think of something else. It seems that only you are having this problem. It's just weird that with my ICL 11.0.072 build you are having no problems, but with any ICL 11.1.038 build you do.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 13:45   #8015  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,129
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
I'm on Windows 7 Pro RTM 32bit and alexins is on Windows 7 Ultimate 64bit and we both have no problems. I cannot think of something else. It seems that only you are having this problem. It's just weird that with my ICL 11.0.072 build you are having no problems, but with any ICL 11.1.038 build you do.
I'll do again a clean install and without installing drivers and update the windows i'll try to install your ICL 11.1.038 again

Edit I just did a clean install no update no drivers no nothing and it's the same ! I can't install your ffdshow_rev3071_20090909_xhmikosr_icl11.1.038

Could be cause I DON'T have ICL installed ?
__________________
Windows 10 1803 x64, HD7790 Adrenalin 18.9.1, HDMI Full RGB 4:4:4

Last edited by Mercury_22; 10th September 2009 at 14:16.
Mercury_22 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 14:25   #8016  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Of course you don't need to have ICL installed. There is definitely something wrong with the ICL 11.1.038 build and your system.
Do you have the 32bit version of Windows 7? Can you install that and test it?

EDIT: Maybe try to boot in safe mode and see if you can install the ICL 11.1.038 version?

Last edited by XhmikosR; 10th September 2009 at 14:30.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 21:45   #8017  |  Link
alexins
MPC-BE DEV
 
alexins's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenija
Posts: 584
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
Weird. It does work for me too, while my ICL v11.1.038 build didn't work with rev3069 that's why I went back to v11.0.072. Are you using ICL v11.1.038 without changing anything else? Also, your builds have this problem too. See a couple posts above, but I need confirmation if it's safe to use /Qvec-.
Key /Qvec- helped to make a correct ffdshow icl11. To build I used the ICL v11.1.038.




__________________
Win10 x64, i7 8700K 5Ghz, ASUS MAXIMUS X HERO, G.Skill (2x8GB) Trident Z F4-3600C16D-16GTZ, RX Vega 64,TV Philips 40PFS6909/12, MED1000X3D
Media Player Classic - BE x86/x64. Team of developers.
alexins is online now   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 21:50   #8018  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Yes, I know it works, but since I'm not a programmer I don't know if it's 100% safe to use it. Maybe there is another workaround, like using /Qvec-threshold:number, but i haven't tried that yet.

I haven't found any way to pass the /Qvec- switch through cmd (see this post), do you know any way to do it? I searched Intel forums and the included documentation...

Last edited by XhmikosR; 10th September 2009 at 21:53.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 22:01   #8019  |  Link
alexins
MPC-BE DEV
 
alexins's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenija
Posts: 584
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
Yes, I know it works, but since I'm not a programmer I don't know if it's 100% safe to use it. Maybe there is another workaround, like using /Qvec-threshold:number, but i haven't tried that yet.

I haven't found any way to pass the /Qvec- switch through cmd (see this post), do you know any way to do it? I searched Intel forums and the included documentation...
It's very simple, edit the file ffdshow_2008_icl10.vcproj.
Locate the line:
Code:
AdditionalOptions="/Qip"
... and its replacement:
Code:
AdditionalOptions="/Qip /Qvec-"
__________________
Win10 x64, i7 8700K 5Ghz, ASUS MAXIMUS X HERO, G.Skill (2x8GB) Trident Z F4-3600C16D-16GTZ, RX Vega 64,TV Philips 40PFS6909/12, MED1000X3D
Media Player Classic - BE x86/x64. Team of developers.
alexins is online now   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 22:04   #8020  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
I'm doing everything via a batch file, that's why I ask. Maybe I'll use FINDSTR and ECHO >> to automate this step.

EDIT: It's more difficult than I thought

Last edited by XhmikosR; 10th September 2009 at 22:15.
XhmikosR is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ffdshow, ffdshow tryouts, ffdshow-mt, ffplay, icl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.