Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th February 2009, 17:07   #8201  |  Link
Rectal Prolapse
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 429
madshi, just out of curiosity - do you use asynchronous I/O (ie. overlapped I/O) when reading and writing streams? I can easily saturate RAID0'd hard drives if I have 3 pending I/O requests going at the same time, using 32 megabyte buffers each request. Going from 50 MB/sec to 160 MB/sec is amazing!
Rectal Prolapse is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 17:07   #8202  |  Link
laserfan
Aging Video Hobbyist
 
Join Date: Dec 2004
Location: Off the Map
Posts: 2,443
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
eac3to v3.08 released
An update during the workweek! Many thanks madshi!
laserfan is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 17:18   #8203  |  Link
tvjunky
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
eac3to v3.08 released

Code:
* fixed: reading physical disc speed was abysmal (introduced in v3.07)
* fixed: read error from physical drive resulted in crash
Thank you very, very much for this, madshi, and for all the time you spent in this great tool!!!

S.
tvjunky is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 17:35   #8204  |  Link
Snowknight26
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,380
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
Edit: I can download that Youtube video as FLV, but not as MP4. How can I get that in MP4 format?
Fastest way is probably to do this:
Visit the URL then type copy/paste this into the address bar:
Quote:
javascript:document.location.href='http://www.youtube.com/get_video?fmt='+(isHDAvailable?'22':'18')+'&video_id='+swfArgs['video_id']+'&t='+swfArgs['t']
Should prompt you to download it.
Snowknight26 is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 18:06   #8205  |  Link
liquidator87
Registered User
 
liquidator87's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 70
May be a stupid question, but reading from bluray folder from hard disk is still supported? Cause I get "Error reading file ".\BDMV\STREAM\xxxxx.m2ts" with latest versions, but for example v3.01 works good
liquidator87 is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 19:00   #8206  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,914
Quote:
Originally Posted by Rectal Prolapse View Post
just out of curiosity - do you use asynchronous I/O (ie. overlapped I/O) when reading and writing streams?
No, but I'm reading/writing in different threads, at least when multiple tracks are demuxed.

Quote:
Originally Posted by Rectal Prolapse View Post
I can easily saturate RAID0'd hard drives if I have 3 pending I/O requests going at the same time, using 32 megabyte buffers each request. Going from 50 MB/sec to 160 MB/sec is amazing!
How many MBs does the current eac3to build do when doing simple demuxing (no audio transcoding)?

Quote:
Originally Posted by liquidator87 View Post
May be a stupid question, but reading from bluray folder from hard disk is still supported? Cause I get "Error reading file ".\BDMV\STREAM\xxxxx.m2ts" with latest versions, but for example v3.01 works good
Should still work, and it seems to work for me. From which folder did you call eac3to and which command line did you use?

Quote:
Originally Posted by Snowknight26 View Post
Fastest way is probably to do this
That works, thanks.
madshi is online now   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 19:11   #8207  |  Link
Rectal Prolapse
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 429
madshi, I actually haven't done any tests with recent builds of eac3to - sorry! I'll get around to it, one day... I do recall eac3to 2.xx was fairly decent for speeds.

For reference, I have 2 Samsung 1 TB Spinpoint F1 drives in a RAID0 configuration on a motherboard with Intel ICH8 SATA controller. File copies with Windows Explorer is dreadfully slow - 50 MB/sec, so it is pretty clear Windows XP doesn't do multithreaded or asynchronous I/O.
But Teracopy, which does asynchronous I/O, is roughly twice as fast.
Rectal Prolapse is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 19:24   #8208  |  Link
honai
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
"A lot of effort" is a relative term. It would be possible and doable, but it would cost some time, and I still have so many other things on my to do list. However, I could use some very limited cutting functionality myself for cleaning up the beginning of self-recorded broadcasts. So it might come sooner or later, but not too soon...
Yes, that's my intention, too.
  Reply With Quote
Old 12th February 2009, 07:31   #8209  |  Link
yonta
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
madshi, Can you take a look at this sample?
It seems to be a 29.97p but eac3to doesn't seem to properly handle it.
yonta is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 12:19   #8210  |  Link
hubblec4
Matroska Dev-Helper
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 705
@madshi

Vorbis (ogg) support. i mean only for decoding. encoding is not necessary.

hubble
hubblec4 is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 12:36   #8211  |  Link
T800
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 13
I've tried "The Getaway" and "Letters from Iwo Jima" HDDVD's but get the same error on both. I've tried eac3to 3.03, 3.07 and 3.08

"AC3 overflow in the thd ac3 joiner."

It always aborts very near the start

Am I doing something wrong?



EDIT:
These are discs that have also failed using ToNMT.

Last edited by T800; 12th February 2009 at 12:45.
T800 is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 14:55   #8212  |  Link
T800
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by mbcd View Post
You decode Track 4 to THD+AC3, but you use an HD-DVD, so there is no AC3 inside THD. EAC3TO does also not show that it should be (in Track 4).

Try to use only "audio.thd" or (better) "audio.*", that should work. EAC3TO cannot mix AC3 into THD by itself.
How do I create a Blu-ray style THD track from the HDDVD THD track?
T800 is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 18:34   #8213  |  Link
mbcd
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 119
Sorry, my fault ... eac3to can handle it (read about many times its not possible to do without an "special" encoder.

Last edited by mbcd; 12th February 2009 at 19:23.
mbcd is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 18:53   #8214  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,914
Quote:
Originally Posted by yonta View Post
It seems to be a 29.97p but eac3to doesn't seem to properly handle it.
Interlaced VC-1 streams are currently not properly handled by eac3to. Fixing that is on my to do list.

Quote:
Originally Posted by T800 View Post
I've tried "The Getaway" and "Letters from Iwo Jima" HDDVD's but get the same error on both. I've tried eac3to 3.03, 3.07 and 3.08

"AC3 overflow in the thd ac3 joiner."

It always aborts very near the start
It's good that it aborts very near the start, because this means that you can probably create a little sample for me, so that I can reproduce the problem on my PC...

Quote:
Originally Posted by mbcd View Post
EAC3TO cannot mix AC3 into THD by itself.
WRONG.

Quote:
Originally Posted by T800 View Post
How do I create a Blu-ray style THD track from the HDDVD THD track?
Just as T800 tried to do.

Quote:
Originally Posted by mbcd View Post
Thats nor possible until you habe an Authoring-Program für BLURAY or DOLBYDIGITAL-HD.

The only way is to store it as normal HD-DVD-THD without AC3-Core inside. But TSMuxer will not accept that if you`d like to use it there.

So there is no "official" way at this moment until you have one of those Authoring Programs.
Wrong again. eac3to can convert TrueHD tracks to TrueHD+AC3 just fine.
madshi is online now   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 20:39   #8215  |  Link
Jeff Flowerday
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
Interlaced VC-1 streams are currently not properly handled by eac3to. Fixing that is on my to do list.

Would that explain why I've never been able to get my 1080i VC1 AC/DC No Bull blu-ray muxed into a mkv/flac without sync issues on play back?
Jeff Flowerday is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2009, 23:38   #8216  |  Link
T800
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by madshi View Post

It's good that it aborts very near the start, because this means that you can probably create a little sample for me, so that I can reproduce the problem on my PC...
Should I just put the small TrueHD+AC3 files on Mediafile that were produced?
T800 is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2009, 00:00   #8217  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,197
send him iwo1.evo sample (50mb for example) You can use DGsplit
Atak_Snajpera is online now   Reply With Quote
Old 13th February 2009, 04:26   #8218  |  Link
zn
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 71
I have tried different Nero 7 versions (rebooting and using General-CleanTool after each uninstall)

7.2.7.0
7.5.1.1
7.5.9.0
7.7.5.1a
7.8.5.0
7.9.6.0
7.11.10.0

and eac3to always response with "Nero Audio Decoder (Nero 7) is not working correctly"

Special test - I choose Nero Audio Decoder as preffered in MPC and ...
if I am using mpc.exe to open MKV file with AC3 and MP3 track - only MP3 decoded by Nero Audio Decoder
if I rename mpc.exe to recode.exe and open the same file, then both type of tracks is decoded by Nero

And the most interesting thing, some time ago I have 7.11.10.0 installed and it was working for some time (eac3to), and then later it stopped working like this (renaming eac3to.exe to recode.exe don't help).

Any ideas?

Last edited by zn; 13th February 2009 at 04:45.
zn is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2009, 09:36   #8219  |  Link
kypec
User of free A/V tools
 
kypec's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: SK
Posts: 820
Would moderators be so kind and make this thread sticky, please? This project tool is being heavily developed for quite long time, I think it deserves to stand above most others.
kypec is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2009, 10:40   #8220  |  Link
T800
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
It's good that it aborts very near the start, because this means that you can probably create a little sample for me, so that I can reproduce the problem on my PC...
Hopefully I've done this right.

The Getaway Sample:
http://www.mediafire.com/?tm1zdtm3mtm

Iwo Jima Sample:
http://www.mediafire.com/?emod3nxdiwd
T800 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
eac3to

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.