Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd June 2009, 01:10   #281  |  Link
Mark_A_W
3 eyed CRT supporter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Or-strayl-ya
Posts: 563
Greif

I've been using the SVN version for ages now, and it works pretty well (as long as you don't try and do two discs in a row). But the 0.5 version is, umm, unusable basically.

Could you edit the first post and make it much more obvious that the SVN version is the one to download please?


And thanks for this application. It makes eac3to much easier, and does 90% of what eac3to will do, yet it's simple and user-friendly (unlike the other gui I tried).

Cheers

Mark
Mark_A_W is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2009, 16:28   #282  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
Yes, I've been meaning to clean up the downloads and promote SVN to 0.6 (or whatever) ... I'll try to do it this week but I will make a quick edit of the 1st post to make sure people are downloading the SVN for now.

Real life work plays the bills... it will get done though...

Thanks.
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 23rd June 2009, 18:32   #283  |  Link
jmonier
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 183
Quote:
Originally Posted by lifespeed View Post
I have tried HDBrStreamExtractor numerous times. I have found that at least 50% of the time it chokes and complains about 'discontinuity' in the stream file or some such nonsense.

But when I run eac3to from the command line the conversion always works!

I would really like to get this program working as it is the only GUI I am aware of that supports MKV video and FLAC audio. The author of ClownBD, for some reason, thinks it unimportant to support the FLAC audio conversion. In my mind this is the key benefit of conversion. After all, the video remains the same just in a different container and DRM-free.
I get this problem very infrequently (<5%). For me, when I get it, it talks about a missing sync byte. On the most recent one that I got (John Adams Disc 1 Part 2) it happened on command line as well (and I did not check this in any other case). This makes sense since all the GUI does (I think) is to generate a command line and then execute it.

The fix that I found was to uncheck "Prohibited User Operations", "Remove Annoying Adverts and Trailers" and "BD Live" in AnyDVD. With this done I did not get the discontinuity. Note that it played though the area of the discontinuity just fine in TMT with or without these options checked.

Note that the problem is not limited to eac3to. I also got something similar with MakeMKV.

Last edited by jmonier; 23rd June 2009 at 18:40.
jmonier is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2009, 16:45   #284  |  Link
lifespeed
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by jmonier View Post
The fix that I found was to uncheck "Prohibited User Operations", "Remove Annoying Adverts and Trailers" and "BD Live" in AnyDVD. With this done I did not get the discontinuity. Note that it played though the area of the discontinuity just fine in TMT with or without these options checked.
Thanks! Somewhere in the dark depths of my memory I recall there being issues with those settings. I suspect those settings are only useful when using AnyDVD to rip to ISO or folders. I'll check and report back.
lifespeed is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2009, 16:24   #285  |  Link
<><
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 19
Trying out your tool, but keeps crashing, error here:

Code:
Description:
  Stopped working

Problem signature:
  Problem Event Name:	CLR20r3
  Problem Signature 01:	hdbrstreamextractor.exe
  Problem Signature 02:	0.6.3364.13393
  Problem Signature 03:	49c0e872
  Problem Signature 04:	HdBrStreamExtractor
  Problem Signature 05:	0.6.3364.13393
  Problem Signature 06:	49c0e872
  Problem Signature 07:	52
  Problem Signature 08:	87
  Problem Signature 09:	System.NullReferenceException
  OS Version:	6.0.6002.2.2.0.256.1
  Locale ID:	1033

Read our privacy statement:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409
Log here:
Code:
eac3to v3.16
command line: "C:\eac3to\eac3to.exe" "\\tower\disk1\English Movies\310 to Yuma [Blu-Ray]" 1) -progressnumbers
------------------------------------------------------------------------------
M2TS, 1 video track, 1 audio track, 2:02:30, 24p /1.001
1: Chapters, 25 chapters
2: VC-1, 1080p24 /1.001 (16:9)
3: RAW/PCM, English, 7.1 channels, 16 bits, 48khz

It crashes on any movie i try, and doesn't even load when i try to load a HD-DVD.

Also, why is there a size difference when using TsMuxer to rip movie/audio track only?

Thanks
<>< is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2009, 18:12   #286  |  Link
mikelebron
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 104
I would like to request an enahcement - I would love for this to have the option of after creating the individual files to auto do the MKV Merge. Any ideas on this? Also being to batch / queue jobs would be great..
mikelebron is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2009, 19:57   #287  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,272
@<> <

Hi!

You do know, don't you, that you have to either first rip/decrypt your media, or have "AnyDVD HD" running in the background?
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2009, 21:24   #288  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
@mikelebron - you can queue jobs using MeGUI. unless eac3to plans on supporting it, I dont see me adding MKV muxing as a feature.
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 02:00   #289  |  Link
<><
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@<> <

Hi!

You do know, don't you, that you have to either first rip/decrypt your media, or have "AnyDVD HD" running in the background?
The movie is already ripped/decryped and already was stripped of movie only/audio only using tsMuxer which is still in blu-ray folder format...was just testing out this tool, which keeps erroring out.
<>< is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 05:09   #290  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
does eac3to work at the commandline?
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 08:13   #291  |  Link
Brazil2
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 479
Quote:
Originally Posted by Greif View Post
does eac3to work at the commandline?
Basically eac3to IS a command line tool.
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=125966

This thread is about a GUI for eac3to.
Brazil2 is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 12:17   #292  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
@BRazil2: ... Yes I know eac3to is a commandline tool. If you check the first post of this thread, you'll notice I wrote this GUI. I was asking <>< if what he was trying to do works using eac3to rather than the GUI.
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 12:57   #293  |  Link
<><
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Greif View Post
@BRazil2: ... Yes I know eac3to is a commandline tool. If you check the first post of this thread, you'll notice I wrote this GUI. I was asking <>< if what he was trying to do works using eac3to rather than the GUI.
Yes the command line works fine, it's the GUI that causes a critical error.

I tried 10 times, 9 of those times it got a critical error I pasted above, 1 time it actually went through its scan and let me view the streams and select the output method (TXT,MKV, FLAC) and was output into mkv container w/ flac audio as I wanted.

For Blu-rays it errors out after it reaches 100% for the stream scan, for HD DVDs it errors out right after I click on the "Features" link to get the movie info. Again, sometimes it completes the scan and lets me view the streams and select the output, but it fails 9 out of 10 times.

using the SVN build linked on the first post of your thread.

Thanks

Last edited by <><; 29th June 2009 at 13:02.
<>< is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2009, 14:15   #294  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
@<><: so it's failing on the retrieval of the features.

Is that code-snippet you posted earler from the GUI or eac3to?

Code:
eac3to v3.16
command line: "C:\eac3to\eac3to.exe" "\\tower\disk1\English Movies\310 to Yuma [Blu-Ray]" 1) -progressnumbers
------------------------------------------------------------------------------
M2TS, 1 video track, 1 audio track, 2:02:30, 24p /1.001
1: Chapters, 25 chapters
2: VC-1, 1080p24 /1.001 (16:9)
3: RAW/PCM, English, 7.1 channels, 16 bits, 48khz

If it's not directly from eac3to, can you show me the following output?

Code:
eac3to.exe "\\tower\disk1\English Movies\310 to Yuma [Blu-Ray]" 1) -progressnumbers
Thanks.
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2009, 01:28   #295  |  Link
<><
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 19
Here is the output directly from eac3to run from command prompt:

Code:
C:\eac3to>eac3to "\\tower\disk1\English Movies\310 to Yuma [Blu-Ray]" 1) -progressnumbers
analyze: 1%
analyze: 2%
analyze: 3%
analyze: 4%
analyze: 5%
analyze: 6%
analyze: 7%
analyze: 8%
analyze: 9%
analyze: 10%
analyze: 11%
analyze: 12%
analyze: 13%
analyze: 14%
analyze: 15%
analyze: 16%
analyze: 17%
analyze: 18%
analyze: 19%
analyze: 20%
analyze: 21%
analyze: 22%
analyze: 23%
analyze: 24%
analyze: 25%
analyze: 26%
analyze: 27%
analyze: 28%
analyze: 29%
analyze: 30%
analyze: 31%
analyze: 32%
analyze: 33%
analyze: 34%
analyze: 35%
analyze: 36%
analyze: 37%
analyze: 38%
analyze: 39%
analyze: 40%
analyze: 41%
analyze: 42%
analyze: 43%
analyze: 44%
analyze: 45%
analyze: 46%
analyze: 47%
analyze: 48%
analyze: 49%
analyze: 50%
analyze: 51%
analyze: 52%
analyze: 53%
analyze: 54%
analyze: 55%
analyze: 56%
analyze: 57%
analyze: 58%
analyze: 59%
analyze: 60%
analyze: 61%
analyze: 62%
analyze: 63%
analyze: 64%
analyze: 65%
analyze: 66%
analyze: 67%
analyze: 68%
analyze: 69%
analyze: 70%
analyze: 71%
analyze: 72%
analyze: 73%
analyze: 74%
analyze: 75%
analyze: 76%
analyze: 77%
analyze: 78%
analyze: 79%
analyze: 80%
analyze: 81%
analyze: 82%
analyze: 83%
analyze: 84%
analyze: 85%
analyze: 86%
analyze: 87%
analyze: 88%
analyze: 89%
analyze: 90%
analyze: 91%
analyze: 92%
analyze: 93%
analyze: 94%
analyze: 95%
analyze: 96%
analyze: 97%
analyze: 98%
analyze: 99%
analyze: 100%
M2TS, 1 video track, 1 audio track, 2:02:30, 24p /1.001
1: Chapters, 25 chapters
2: VC-1, 1080p24 /1.001 (16:9)
3: RAW/PCM, English, 7.1 channels, 16 bits, 48khz

C:\eac3to>
The vista critical error i get is attached as image (which was the same as i pasted in my first post)

Thanks
Attached Images
 

Last edited by <><; 30th June 2009 at 01:40.
<>< is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2009, 12:18   #296  |  Link
monotube
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 8
Hello, I'm using with success the last svn of this program. I have problems only with DTS ES 6.1 tracks ( generally seamless branching from Pixar ); in this case I can't select DTS and I select wav, with sometime problems muxing with TsMuxer. Is it a problem of the gui or maybe of eac3to 3.16?

I have installed arcsoft decoder, nero7 and surcode.

Many thanks in advance to all
monotube is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2009, 02:51   #297  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
Sorry for the lack of updates. I've been busy at work and I recently installed Windows 7 RC on my home machine. When the RTM of Windows 7 is released - which I think will be tomorrow - I'll reinstall VS2K8 and get my project up and running again.
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2009, 14:10   #298  |  Link
monotube
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 8
Hello, I'm using with success the last svn of this program. I have problems only with DTS ES 6.1 tracks ( generally seamless branching from Pixar ); in this case I can't select DTS and I select wav, with sometime problems muxing with TsMuxer. Is it a problem of the gui or maybe of eac3to 3.16?

I have installed arcsoft decoder, nero7 and surcode.

Many thanks in advance to all
monotube is offline   Reply With Quote
Old 30th July 2009, 06:28   #299  |  Link
Greif
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 227
Updated to 0.6. This version is a very quick update that fixes the stream "extrac as" combo boxes and some of the audio types.

more to come soon.
__________________
HdBrStreamExtractor
Greif is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2009, 08:52   #300  |  Link
QUEENFAN
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 106
Hi,

how can I get ONE EVO (out of a HD-DVD without copy-protection ;-) containing just the audio-stream(s) I want and chapters/subtitles?

Thanks a lot for this tool.
__________________
Bye

QUEENFAN
QUEENFAN is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
eac3to, hdbrstreamextractor

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.