Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19th November 2017, 19:28   #221  |  Link
staygroovy
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 16
Just wanted to say thank you to tebasuna for this GUI, I just started using it and it makes things much simpler compared to having to enter everything on the command line.
staygroovy is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2017, 19:31   #222  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,327
Quote:
Originally Posted by staygroovy View Post
Just wanted to say thank you to tebasuna for this GUI, I just started using it and it makes things much simpler compared to having to enter everything on the command line.
Agreed... I love it
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2017, 22:04   #223  |  Link
ripoyet
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Thanks tebasuna. I hope that it runs with the last update of eac3to. Thanks for all.
ripoyet is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2017, 02:02   #224  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,408
Yes, and with MkvToolNix v17 or greater.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2018, 20:59   #225  |  Link
fAy01
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 65
Thank you!
fAy01 is offline   Reply With Quote
Old 5th February 2018, 20:47   #226  |  Link
deltec
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Thank for this easy to use gui I use it to change an RF64 24/192khz file to w64 but at the end I have an RF64 file, and I can see it on prompt windows when program start to demux, why?
deltec is offline   Reply With Quote
Old 5th February 2018, 22:47   #227  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,408
I can't reproduce your problem:

Quote:
eac3to v3.34
command line: "D:\Programa\eac3to\eac3to.exe" "D:\Test\test.rf64" "D:\Test\test.rf64_.w64"
------------------------------------------------------------------------------
RF64, 5.1 channels, 0:00:20, 24 bits, 27648kbps, 192kHz
Reading RF64...
Writing W64...
Creating file "D:\Test\test.rf64_.w64"...
The original audio track has a constant bit depth of 24 bits.
eac3to processing took 1 second.
Done.
Quote:
command line: "D:\Programa\eac3to\eac3to.exe" "D:\Test\test.rf64_.w64"
------------------------------------------------------------------------------
W64, 5.1 channels, 0:00:20, 24 bits, 27648kbps, 192kHz
Put your log file.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 12th June 2018, 01:37   #228  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,408
New versión 1.2.9

Some bug corrected and improved 'A/V Recode' to make easy filter and recode audio with ffmpeg.

Some samples of audio filters:

Code:
Downmix:  -af "pan=stereo|FL<FC+0.70*FL+0.30*SL|FR<FC+0.70*FR+0.30*SR"  [or other]
Resample: -af aresample=48000
Speedup:  -af atempo=1.042708   [23.976->25], 1.041667 [24->25], 1.001 [23.976->24]
Slowdown: -af atempo=0.959041   [25->23.976], 0.96 [25->24], 0.999001 [24->23.976]
Delay:    -af adelay=1500|0|500|0|500|500     [one delay for each channel]
Trim:     -filter_complex "[0]atrim=2:8[a];[0]atrim=12:18[b];[a][b]concat=n=2:v=0:a=1"
And a sample of use in the image:

1) Load a mp4 in UsEac3to, ignore the non supported message.
2) Click at 'MkvExtract/INF' and ffmpeg inform:
3) The mp4 tracklist. We need recode the aac 44.1 KHz to 48 KHz and half volume.
4) We can extract the aac track, but is not necesary and close the dialog.
5) We put the ffmpeg filter: -af "volume=0.5, aresample=48000"
6) Click at 'A/V Recode' to open the dialog.
7) Select track 1 in 'map:X' or other like we see in 3)
8) Select 'Add to DEC' to add the filter.
9) Select ENCODER and quality.
10) 'Run' or 'EnQueue'
Attached Images
 
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 12th June 2018, 09:08   #229  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,327
Thank-you very much indeed
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 12th June 2018, 11:33   #230  |  Link
Taurus
Registered User
 
Taurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Krautland
Posts: 822
Thanks a lot dear tebasuna51.
Taurus is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2018, 19:41   #231  |  Link
szabi
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 195
Hi

I tried to encode 8ch audio to E-AC3 format: CLICK
It was almost two years ago.
Since that some version update occured I did try it again.
UsEac3To (v1.2.9)
eac3to (v3.34)
ffmpeg (ffmpeg-20180723-d134b8d-win64-static)
Command line parameter:
Code:
stdout.w64 | ffmpeg -i - -c:a eac3 -b:a 1120k %_.eac3
Encoder
Code:
Input #0, w64, from 'pipe:':
  Duration: N/A, bitrate: 9216 kb/s
    Stream #0:0: Audio: pcm_s24le ([1][0][0][0] / 0x0001), 48000 Hz, 7.1, s32 (24 bit), 9216 kb/s
Stream mapping:
  Stream #0:0 -> #0:0 (pcm_s24le (native) -> eac3 (native))
Output #0, eac3, to 'E:\my audio.eac3':
  Metadata:
    encoder         : Lavf58.17.101
    Stream #0:0: Audio: eac3, 48000 Hz, 5.1(side), fltp (24 bit), 1120 kb/s
    Metadata:
      encoder         : Lavc58.21.106 eac3
I still get 5.1 output, loosing extra channels.
What am I doing wrong?

bye
szabi is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2018, 20:01   #232  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,120
ffmpeg simply doesn't support encoding >6 channels eac3.

https://trac.ffmpeg.org/ticket/3595
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2018, 20:07   #233  |  Link
szabi
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 195
Linked topic almost 1 year old.
Seems no improvement since.
szabi is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2018, 20:40   #234  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,327
Quote:
Originally Posted by szabi View Post
Linked topic almost 1 year old.
Seems no improvement since.
As far as I know, nobody has been able to create a 'freeware' E-AC3 encoder yet.
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 25th July 2018, 10:01   #235  |  Link
szabi
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 195
I did not know that.
szabi is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2018, 15:53   #236  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 813
Sorry to open an old thread
If I use a playlist from a BD (say 800.mpls) as input and then demux the streams, their names all start as 800xxx.avc, etc
Is there a way to have the names be that of the parent folder, I guess I need to somehow edit the cmd line that USeac3to creates for eac3to
gonca is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2018, 18:20   #237  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,408
I'm not sure what do you want. Maybe...

When you put in COMMAND LINE PARAMETERS:

%_BDNAME.*

and click in 'RUN CL' button you obtain:

Quote:
eac3to v3.34
command line: "D:\Programa\eac3to\eac3to.exe" "D:\Temp\bd_name\BDMV\PLAYLIST\00011.mpls" 1) "D:\tmp\00011.mpls_BDNAME.*" -progressnumbers -log="D:\Programa\eac3to\UsEac3to\UsEac3To.log"
------------------------------------------------------------------------------
M2TS, 1 video track, 1 audio track, 0:00:26, 24p /1.001
1: h264/AVC, 1080p24 /1.001 (16:9)
2: AC3, English, 5.1 channels, 640kbps, 48kHz, dialnorm: -27dB
[v01] Extracting video track number 1...
[a02] Extracting audio track number 2...
[a02] Removing AC3 dialog normalization...
[v01] Creating file "D:\tmp\00011.mpls_BDNAME - 1 - h264, 1080p24.h264"...
[a02] Creating file "D:\tmp\00011.mpls_BDNAME - 2 - AC3, English, 5.1 channels, 640kbps, 48kHz.ac3"...
Video track 1 contains 616 frames.
eac3to processing took 1 second.
Done.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.

Last edited by tebasuna51; 11th November 2018 at 18:30.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2018, 18:25   #238  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 813
Quote:
Creating file "D:\tmp\00011.mpls_BDNAME - 1 - h264, 1080p24.h264"...
make it read
Quote:
Creating file "D:\tmp\BDNAME - 1 - h264, 1080p24.h264"...
but your example might work well, thank you
gonca is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2018, 19:10   #239  |  Link
richardpl
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by SeeMoreDigital View Post
As far as I know, nobody has been able to create a 'freeware' E-AC3 encoder yet.
I can, but not for free.
richardpl is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2018, 22:10   #240  |  Link
SquallMX
Special SeeD
 
Join Date: Nov 2002
Location: Mexico
Posts: 257
Any workaround for removing diagnorm on EAC3 files?
SquallMX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.