Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th January 2018, 07:33   #48241  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Asmodian View Post
I suggest turning on smooth motion (under rendering).
As per the image smooth motion is already on
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 07:50   #48242  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,683
I cannot see the image. Don't attach images here, they usually don't get approved, at least not quickly. Post it on a hosting site and link it here.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 07:59   #48243  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Asmodian View Post
I cannot see the image. Don't attach images here, they usually don't get approved, at least not quickly. Post it on a hosting site and link it here.
Image link
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:08   #48244  |  Link
psyside
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
What do you think? The last few pages have been basically dealing with your constant enquiries.
There are similar questions to mine just few post just above yours, so this is why i couldn't tell. Thanks.
psyside is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:11   #48245  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,213
Miaden your present queue is the problem, try d3d11, try exclusive mode, do you have any apps open that could be interfering with madVR?
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:14   #48246  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Miaden your present queue is the problem, try d3d11, try exclusive mode, do you have any apps open that could be interfering with madVR?
Isnt exclusive mode this (I tried Full screen exclusive that did not work as the screen went black, irt would come on when the mouse was moved then straight back to black screen.)
nothing ese is on this machine
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:17   #48247  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,213
Yeah ok, at this point I'd reinstall the graphics drivers after uninstalling and then try resetting madVR to defaults if nothing changes.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:20   #48248  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Yeah ok, at this point I'd reinstall the graphics drivers after uninstalling and then try resetting madVR to defaults if nothing changes.
where is this setting (present queue is the problem, try d3d11)
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:25   #48249  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,213
general settings tick use d3d11. Thing is I never had any issues with the 750Ti and d3d9 so I doubt this will make a difference.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:28   #48250  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
general settings tick use d3d11. Thing is I never had any issues with the 750Ti and d3d9 so I doubt this will make a difference.
ok now i am confused, didnt you say the queue was the problem?
Should I just revert to default settings??
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:45   #48251  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,213
The queue is the problem but not the cause, something is messing with madVR's ability to present the frames as fast as it should.
Uninstall your graphics drivers, that tends to fix these sorts of issues, if it doesn't only then do a reset to defaults using the batch file.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 08:55   #48252  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
The queue is the problem but not the cause, something is messing with madVR's ability to present the frames as fast as it should.
Uninstall your graphics drivers, that tends to fix these sorts of issues, if it doesn't only then do a reset to defaults using the batch file.
I only updated the graphics driver last night does it really need done again?
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 09:01   #48253  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by maiden View Post
I only updated the graphics driver last night does it really need done again?
uninstalled and deleted software now nvidia driver will not install, its ok rebooted

Last edited by maiden; 12th January 2018 at 09:06.
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 09:17   #48254  |  Link
maiden
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 19
uninstalled re installed new pic to view.
maiden is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 11:36   #48255  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,213
Yeah so no change, reset madVR to defaults.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 12:38   #48256  |  Link
QBhd
QB the Slayer
 
QBhd's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Toronto
Posts: 463
maiden, are you taking the screenshot while paused? We need to see the stats during playback.

QB
__________________
QBhd is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 18:36   #48257  |  Link
brazen1
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 227
Isn't 'smooth motion' a last resort setting and a huge memory hog? Why do people desire to render 23.976 @ 60Hz? Besides being 'free' and not costing any memory, wouldn't 'match refresh rate' be the better starting point option? If you're draining your queue down to nothing because you're out of memory, no wonder the screen is black right off the bat. Start with good basic settings. You shouldn't get black screens and fumble with a bunch of irrelevant settings trying to correct it imo.
__________________
HOW TO-Kodi 2D-3D-UHD (4k) HDR Guide Internal & External Players
W10 1903 9604GB RGB 4:4:4 @Matched Refresh Rates 8,10,12bit
KODI MPC-HC/BE PDVD19 DVDFab 3 & 5
65JS8500 UHD HDR 3D
brazen1 is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 18:42   #48258  |  Link
YxP
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 97
Many TV's just work better with PC if they can do 60hz. Like mine.
YxP is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 18:54   #48259  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,879
Quote:
Originally Posted by brazen1 View Post
Isn't 'smooth motion' a last resort setting and a huge memory hog? Why do people desire to render 23.976 @ 60Hz? Besides being 'free' and not costing any memory, wouldn't 'match refresh rate' be the better starting point option? If you're draining your queue down to nothing because you're out of memory, no wonder the screen is black right off the bat. Start with good basic settings. You shouldn't get black screens and fumble with a bunch of irrelevant settings trying to correct it imo.
SM is pretty much free. it doesn't cast much memory either.
and if you run out of Vram you will not get a black screen you will just get rendertimes of doom.
the majority of TVs especially the majority of 2017 Samsung panels can't do 24p ever through nearly all TV support it as an input type.
they always turn it into 60 FPS by doing a 3:2 pull down(progressive).
huhn is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2018, 19:28   #48260  |  Link
brazen1
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 227
You've lost me? I have a 240Hz Samsung panel.
240 divided by 24 = a perfect 10. It is devisable with no frames missing so there is no need for any pulldown.
120Hz divided by 24 = a perfect 5 with no frames missing the matched refresh rate of the TV either nor any need for pulldown.
60Hz divided by 24 = an imperfect match resulting in 12 frames missing which requires a 3:2 pulldown.
Every OSD including my panel shows my 24p movie is playing at 24Hz (judder free I might add) with no indication of a 3:2 pulldown in use.
What am I missing indicating my display, and the majority of TV's as you have pointed out, are actually rendering at 60Hz via 3:2 pulldown and how do I confirm this?

I understand IF the signal sent from a PC (just like a cable TV broadcast or what ever) is incorrectly sent at 60Hz, the panel is going to have to do a 3:2 pulldown since there will be 12 frames missing. But, we are not dealing with TV broadcast here. We are using madVR applied to file playback of (mostly) 23.976 video. Imo, exactly matching 23.976 (and even correcting it slightly to 24.000) presents the best picture quality. 23.976 played at 60Hz is simply wrong, imo of course.
__________________
HOW TO-Kodi 2D-3D-UHD (4k) HDR Guide Internal & External Players
W10 1903 9604GB RGB 4:4:4 @Matched Refresh Rates 8,10,12bit
KODI MPC-HC/BE PDVD19 DVDFab 3 & 5
65JS8500 UHD HDR 3D

Last edited by brazen1; 12th January 2018 at 19:46.
brazen1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.