Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th December 2008, 12:58   #21  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
How does the TV type/mf changes anything?

I use my program with PS3 connected via HDMI to 42" FullHD Panasonic TH-42PY85P and it is fine.

edit.. you probably meant that you have SD slot on the TV? I tested mine and it doesn't work, neither Playstation3 would see AVCHDs if stored on SD card.
deank is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 13:22   #22  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,456
Quote:
Originally Posted by deank View Post
edit.. you probably meant that you have SD slot on the TV? I tested mine and it doesn't work, neither Playstation3 would see AVCHDs if stored on SD card.
Hi deank,

My Panasonic TH-46PZ81B TV supports playback of high-def MPEG-4 AVC via satellite and via its SD card slot. So far I've only been able to play MPEG-4 AVC files captured using a Panasonic HDC-SD9EB-S high-def camcorder.

Here's what is stated in the TV's user manual: -

__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 14:08   #23  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Is there a chance to send me 10 seconds recording that you TV plays?

If your recorder saves it on a SD card - please archive the root folder of your card.

This will be much appreciated!

Dean

p.s. I think my TV does not support avchd via sd...

p.s.2. Initially my Playstation3 would not play AVCHD from SD card, but now I downloaded the Panasonic SD format utility (sdfv2003.exe) and it works now!

p.s.3. It might be not the formatting, but putting AVCHD folder inside ROOT\PRIVATE folder.

Last edited by deank; 29th December 2008 at 16:03. Reason: sane
deank is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 16:16   #24  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,456
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Is there a chance to send me 10 seconds recording that you TV plays?

If your recorder saves it on a SD card - please archive the root folder of your card.
Sure. Here you go: -

http://rapidshare.de/files/41234753/...ource.zip.html

Just transfer the files over to a Fat32 formatted SD card and they should play. It does for me
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 16:29   #25  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Thanks. It plays okay on PS3. My TV doesn't like it but it doesn't support it probably.

Can you test to play anything that multiavchd generates?

You can use your own encoded material as a source AVCHDfolder. You should see menu and stuff..
deank is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 17:29   #26  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,456
Ok....

Using the AVC video file in the sample I uploaded, I've just tried to generate a new encode.

Somewhere during the process, this happens: -




Cheers
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 19:01   #27  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,456
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Do you have the complete torrent downloaded and _MENUSTR subfolder in you multiavchd.exe folder?
No I didn't... I wondered why your "multiAVCHD.rar" file was a massive 114MB!

And sorry but I don't download anything from torrent sites

Essentially, myself and other Panasonic AVC camcorder users require an application that will allow us to transfer multiple .mts files saved on our PC's HDD's to an SD/SDHC card for playback on our Panasonic TV's.


Cheers
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 19:29   #28  |  Link
nwg
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 819
I got it working on my Samsung 1500 and Sony S350 player. I have to burn just the BDMV to a DVD for it to work.

Is it possible to have no menu? I did some HD quicktime to m2ts (used ripbot) and then used this program to make the combined avchd. If I select the first item in the list it plays every m2ts without going back to the menu. It would be good if I did it again to automatically start with the first one and then stop at the end one without having to use a menu.
nwg is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 20:36   #29  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Sequental playback is now an option in SETTINGS tab.

Option added to skip playing TOP menu. Playback will start from Title#1 if you select it.

This is as of build 74. Minor bug was found. Update.
deank is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 20:38   #30  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,456
Quote:
Originally Posted by deank View Post
I've sent you a HTTP link to menu-stripped version (2MBs).
Thanks for the link Dean.

I gave the stripped version a try but sadly all my TV says is this: -




When I compare the encode generated by multiAVCHD with the one I uploaded, there seem to be a couple of folders missing: -



The "AVCHDTN" folder contains a THUMB.TDT and a THUMB.TID file. And the "IISVPL" folder contains a 00000.VPL file.
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 20:40   #31  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Yes, they are missing. That's why I needed your folder structure. I'll look into it and will PM you for some other tests.

I'll be glad if we could make it work on panny tvs
deank is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2008, 22:10   #32  |  Link
nwg
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Sequental playback is now an option in SETTINGS tab.

Option added to skip playing TOP menu. Playback will start from Title#1 if you select it.

This is as of build 74. Minor bug was found. Update.
Great thank you. I will try it soon.
nwg is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 11:22   #33  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
More options added in tsMuxer tab:

(x) Force High@4.1
Cut start (in seconds)
Cut end (in seconds)


Dean
deank is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 12:02   #34  |  Link
asherungar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 84
can someone post or pm me a link which isnt a torrent? thanks!
asherungar is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 13:57   #35  |  Link
asherungar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 84
thanks for the HTTP links!!
you rock!

how about names of movies for titles? instead of Title #1 ....?
asherungar is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 14:01   #36  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
This could be possible if top menu is generated on-the-fly, which is not our case for now.

If top menu is not a motion one but still image may be it will work. I'm working on it either way.
deank is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 16:23   #37  |  Link
Krawhitham
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Ohio, USA
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by deank View Post
This could be possible if top menu is generated on-the-fly, which is not our case for now.

If top menu is not a motion one but still image may be it will work. I'm working on it either way.
Do you know how to inject a new image into a menu m2ts file?
Krawhitham is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 16:28   #38  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
I'm trying to generate one frame 1920x1080 AVC video stream from scratch (or from jpg).

So far I was able to generate one such file, but in mpeg2 format and PS3 shows it, but won't accept it for menu file.

If some one can help - it will be great.

Here is a sample mts file (500kb)
deank is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 16:32   #39  |  Link
MadMonkey57
Duh!
 
MadMonkey57's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 229
Quote:
Originally Posted by deank View Post
I'm trying to generate one frame 1920x1080 AVC video stream from scratch (or from jpg).

So far I was able to generate one such file, but in mpeg2 format and PS3 shows it, but won't accept it for menu file.

If some one can help - it will be great.

Here is a sample mts file (500kb)
Reading your post on trying to generate a stream from scratch, one thing popped up in my mind... mencoder... Have you checked it ?
MadMonkey57 is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2008, 17:03   #40  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
I can easily do all I need with AviSynth and x264 encoder, but I don't want to force users to install.

I need to:

1) Use background image
2) Put some text on top of bg image
3) Convert still image to one-frame avc video
deank is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avchd, blu-ray hd-dvd, mkv, multiavchd, re-author

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.