Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd November 2019, 19:08   #1  |  Link
blue8
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Location: Poland
Posts: 8
4k to blu-ray with BD Rebuilder

How to do with BD Rebuilder blu-ray format 1920x1080 (BDMV and CERTIFICATE folders) from .mkv (Matroska) (MPEG4 Video (H264) 3840x2160 23.976fps L5.1, yuv420p)?
You can also send me a link
blue8 is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 13:17   #2  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,305
Open bdrb > File > import > Video Files > All done

bdrb does the rest. Link? How about the BDRB topic's first post
Ch3vr0n is online now   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 14:17   #3  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 947
I believe he is asking about HDR to SDR, and I don't think BD_RB does it yet, but I may be wrong.
gonca is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 14:23   #4  |  Link
worknstiff
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 306
I had pretty good results using Ripbot264 to down convert 2160 to 1080P, BUT the HDR10 made the colors wonky. I also think I've seen you can do it with Handbrake. You could just make a high bitrate blue ray and feed that to BD Rebuilder to compress.
worknstiff is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 15:51   #5  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 947
Or he could do it with avisynth or vapoursynth and then input the result to BD_RD
gonca is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 17:55   #6  |  Link
worknstiff
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 306
[QUOTE=gonca; or vapoursynth and then input the result to BD_RD[/QUOTE]

Wow! Gonca turned me on to some new stuff I didn't know about, and it even has a GUI I think, cause I am decidedly stooped when it comes to scripts and filters. I might be old but I am still a script kiddie when it comes to code. Even copy and paste is really hard for me, lol.
worknstiff is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 20:33   #7  |  Link
blue8
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Location: Poland
Posts: 8
Video File (Side-By-Side 3D Source)

Quote:
Originally Posted by Ch3vr0n View Post
Open bdrb > File > import > Video Files > All done

bdrb does the rest. Link? How about the BDRB topic's first post
Thank you. Do you know when to use option BD Rebuilder - File - Import - Video File (Side-By-Side 3D Source)? I understand this option is for 3D movie, but I don't know why "side-by-side" - what does it mean for converting?

Last edited by blue8; 23rd November 2019 at 20:37.
blue8 is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2019, 21:27   #8  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 947
Quote:
Originally Posted by worknstiff View Post
I also think I've seen you can do it with Handbrake.
HandBrake has an 8 bit pipeline internally, which probably means it can't do 10 bit HDR video properly
gonca is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2019, 09:35   #9  |  Link
blue8
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Location: Poland
Posts: 8
Error BD Rebuilder

Quote:
Originally Posted by Ch3vr0n View Post
Open bdrb > File > import > Video Files > All done

bdrb does the rest. Link? How about the BDRB topic's first post
BD Rebuilder - File - Import - Video Files (MKV, MP4, AVI, TS, ...) I have an error.
.mkv (Matroska) Video: MPEG4 Video (H264) 3840x2160 23.976fps [V: English [eng] (h264 high L5.1, yuv420p, 3840x2160) [default]]
Audio: AAC 48000Hz 6ch [A: aac, 48000 Hz, 5.1 [default]]
I have installed AviSynth 2.5.8.5, LAV Filters 0.63, ffdshow version 1.3.4533.0 (ffdshow_rev4533_20140929_clsid_x64)
blue8 is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2019, 12:45   #10  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,305
Then it looks like BDRB doesnt support 4K mkv importing yet. UHD support in any shape or form is experimental at this time. As to your Side-by-side question? That's how the image is being shown. Just google it. There's 3 options. Side-by-side, over-under and frame-sequential
Ch3vr0n is online now   Reply With Quote
Old 24th November 2019, 19:27   #11  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
@blue8

You need to upgrade to the new version. You're using v0.50.5 (from four years ago) -- and UHD wasn't supported back then. You can get the latest version from the first post in this thread.

The current version does support importing UHD/4K.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2019, 21:23   #12  |  Link
FilipeAmadeuO
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Portugal
Posts: 306
@jdobbs
Can you try new tsmuxer (https://github.com/justdan96/tsMuxer) ?
Fixes:
Correct H265 Stream_Type
Get rid of MAX_AV_PACKET_SIZE limitation (probably fix HEVC lost frames)
FilipeAmadeuO is online now   Reply With Quote
Old 24th November 2019, 22:02   #13  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,305
Good catch. Well i did tell him that over at the redfox forums too, a few times now. Somehow still hasn't done it.
Ch3vr0n is online now   Reply With Quote
Old 26th November 2019, 14:03   #14  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by FilipeAmadeuO View Post
@jdobbs
Can you try new tsmuxer (https://github.com/justdan96/tsMuxer) ?
Fixes:
Correct H265 Stream_Type
Get rid of MAX_AV_PACKET_SIZE limitation (probably fix HEVC lost frames)
Is there a binary anywhere that I can test?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2019, 00:25   #15  |  Link
LowDead
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Sweden
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Is there a binary anywhere that I can test?
From the new tsMuxer thread:

Quote:
To download the pre-compiled binaries head over to the following URL (you must be logged in) https://github.com/justdan96/tsMuxer/actions and click on the latest action for your chosen platform (Windows, Mac or Linux). In the Artifacts section in the top-right you can download a ZIP file containing the executable for tsMuxer.

At the moment only the CLI is included, the GUI is not yet available.
//LD
LowDead is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2019, 00:41   #16  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
Quote:
Originally Posted by LowDead View Post
From the new tsMuxer thread:



//LD
All I get is an error code 404 if I click on that link.

Edit: Never mind. I had to create an account first... I got it downloaded. I'll do some testing tomorrow.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 27th November 2019 at 00:48.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2019, 12:53   #17  |  Link
blue8
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Location: Poland
Posts: 8
How to do 3840x2160 to 1920x1080 with BD Rebuilder?

Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
@blue8

You need to upgrade to the new version. You're using v0.50.5 (from four years ago) -- and UHD wasn't supported back then. You can get the latest version from the first post in this thread.

The current version does support importing UHD/4K.
Quote:
Originally Posted by Ch3vr0n View Post
Good catch. Well i did tell him that over at the redfox forums too, a few times now. Somehow still hasn't done it.
I tested various settings with new BD Rebuilder version 0.60.29. Before I installed Avisynth_260 and LAVFilters-0.65.
My Audio: AAC 48000Hz 6ch [A: aac lc, 48000 Hz, 5.1 [default]] is all the time converting to AC3 with all BD settings for Audio.


My biggest problem is with 4k converting to 1920x1080, because BD Rebuilder does still 3840x2160. I had Settings-Setup-Video Encoding Options-all cleared, later selected Resize - 1920x1080 to 1280x720.
What can I do in settings to convert from 3840x2160 to 1920x1080?
Video: MPEG4 Video (H264) 3840x2160 23.976fps [V: English [eng] (h264 high L5.1, yuv420p, 3840x2160) [default]]

----------------------
[01:33:46] Importing MKV: LINDSEY_STIRLING_-_BRAVE_ENOUGH
- Preparing MKV for processing...
- Collecting audio/video streams from source...
- Converting audio, Track #2, AAC to AC3...
- Building pseudo-BD source structure...
[01:42:08] Video import completed successfully.

My settings:

Last edited by blue8; 27th November 2019 at 13:05.
blue8 is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2019, 13:55   #18  |  Link
Ch3vr0n
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,305
I can't help you with 4k, I don't use or have any gear/content 4k capable

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Ch3vr0n is online now   Reply With Quote
Old 27th November 2019, 19:03   #19  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,393
@blue8

1. The AAC is being converted to AC3 because AAC isn't a legal codec on Blu-Ray.

2. As I've said before, 2160p to 1080p conversion isn't supported yet. It's something I have on my to-do list. You can, however, convert to 1080p if you are outputting to ALTERNATE formats.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2019, 20:30   #20  |  Link
blue8
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Location: Poland
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
@blue8

1. The AAC is being converted to AC3 because AAC isn't a legal codec on Blu-Ray.

2. As I've said before, 2160p to 1080p conversion isn't supported yet. It's something I have on my to-do list. You can, however, convert to 1080p if you are outputting to ALTERNATE formats.
How to do it? Could I convert from 2160p to 1080p with BD Rebuilder or not?
You wrote like I need upgrade BD Rebuilder to new version to do it
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
@blue8

You need to upgrade to the new version. You're using v0.50.5 (from four years ago) -- and UHD wasn't supported back then. You can get the latest version from the first post in this thread.

The current version does support importing UHD/4K.
Quote:
Originally Posted by Ch3vr0n View Post
I can't help you with 4k, I don't use or have any gear/content 4k capable

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Ok, thank you for help... and I have a new version BD
blue8 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.