Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24th March 2008, 19:03   #1021  |  Link
ajamils
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 130
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
You used default bitrate
SO what am I supposed to use that will not only keep the original video quality but also the surround sound ?
ajamils is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2008, 19:20   #1022  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,082
Select Blu-Ray Disc, Size 8150 (DVD-DL) , Resolution set to FHD 1920x...
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2008, 19:22   #1023  |  Link
ajamils
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 130
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
Select Blu-Ray Disc, Size 8150 (DVD-DL) , Resolution set to FHD 1920x...
Will the same settings apply to files that I'll be transfering to Ps3 HDD for playback or is it just for files that I want to burn ?

Last edited by ajamils; 24th March 2008 at 19:31.
ajamils is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2008, 19:27   #1024  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,082
There is simple rule. 1080p -> Dual-Layer , 720p -> Single Layer
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2008, 19:32   #1025  |  Link
ajamils
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 130
I guess the thing that got me confused is the .bluray extension, when Blu-ray Disc is selected. .
ajamils is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2008, 19:52   #1026  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
You used default bitrate
in the next version, i recommend you set crf 22 as default encoding method in ini (for newbs).
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 01:15   #1027  |  Link
jibelin
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Ripbot not detecting true size of .m2ts (from bluray)

In trying to encode a few bluray discs w/ripbot, keep getting innacurate size time information from the original .m2ts files. They were decrypter w/AnyDVD HD. Also were muxed with TSMuxer to remove unwanted audio and subs. The resulting .m2ts file plays and display the correct total time on with Nero Showtime, however Ripbot shows only a few minutes of play time. Am I missing something. Happens on Hitman, and Live Free or Die Hard...


Name:  Untitled.jpg
Views: 767
Size:  32.2 KB

Thanks for your help...
jibelin is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 03:31   #1028  |  Link
Sgt_Strider
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 243
I'm just wondering if this utility can create a PSP compatible video file with subtitles and two channel audio?
Sgt_Strider is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 04:38   #1029  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
^ yes.
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 05:52   #1030  |  Link
Sgt_Strider
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by ~bT~ View Post
^ yes.
Are the subtitles "burned" into the video? Or I can use the subtitles file and embed it into the container?
Sgt_Strider is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 08:39   #1031  |  Link
arrarro
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
@ Atak and all other encoding experts
I need a little advice and sorry if this is a little off topic.
I use Ripbot264 with great satisfaction to convert divx tv episodes to mp4 for my iphone/ipod Touch. Unfortunately I have lot of problems when I want to convert a DVD movie directly to mp4. Using CLONE DVD Mobile with 2 passes and maximum bitrate I have a good coversion but full of artifacts (green dots and lines) while if I use any other famous DVD ripping program I have better results about image quality but wrong format of view (that is the picture is wider than the original or distorted in some way).
Now I thought to use a program to convert in the best possible way the DVD movie to divx format and then use Ripbot264 to convert to mp4 since Ripbot does an excellent job and leaves the format of view as it is.
What is, in your opinion, the best program to convert a DVD movie to divx (possibly one with 2 or more passes for better quality)?
Last question: can you suggest an excellent program to add subtitles to a divx without loosing too much in quality? is sub2divx good enough?
thank you in advance for everybody's support.

Last edited by arrarro; 25th March 2008 at 13:38.
arrarro is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 11:53   #1032  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
Quote:
Originally Posted by Sgt_Strider View Post
Are the subtitles "burned" into the video? Or I can use the subtitles file and embed it into the container?
i believe they must be burnt in as PSP wont allow you to select subs.


Last edited by ~bT~; 25th March 2008 at 13:38.
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 12:34   #1033  |  Link
survivant001
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 449
@ajak

new request : add the ouput bluray/ISO. I think IMGBurn can do the job.
survivant001 is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 17:00   #1034  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,082
Quote:
new request : add the ouput bluray/ISO. I think IMGBurn can do the job.
Whyyyyyyyyyyy ? Is that hard to burn directory directly in IMGBurn????

Quote:
@ajak
Why do you always write ajak?
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 17:22   #1035  |  Link
ajamils
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 130
@Atak,

Will it be possible for you (or someone who know what they are doing) to create a tutorial for converting 720p & 1080p file to Ps3 recognizable format (with 5.1 surround) for all the newbies like me ?

Even though your software is straight forward, I'm not having 100% success in conversion because I do not know what all the options mean and which ones should I select.
ajamils is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 19:56   #1036  |  Link
lance79
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 64
Hi i have a question, when loading a mkv or other vid into ripbot u can see the avisynth script on the right.What is ConvertToRGB(video) doing at the bottem of the script.Most of my vids are yv12 and want to keep them like that.

#ColorSpace
video=ConvertToRGB(video)
return video

greetz,

Lance
lance79 is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 20:02   #1037  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,082
Quote:
#ColorSpace
video=ConvertToRGB(video)
return video
It is required for preview. This line is automatically deleted in final script.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2008, 21:19   #1038  |  Link
lance79
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 64
okay thanks for quick response...
lance79 is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2008, 06:07   #1039  |  Link
ajamils
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 130
tutorial ???
ajamils is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2008, 06:11   #1040  |  Link
kalle2k3
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 11
hi there,

very nice prog...been followin a while, but now i actually tried a bd encode and had an issue:

ripbot264 1.8.10 detects correct ac3 audio in my ts file and demux to ac3 file.

ripbot264 latest version demux the same ts file to aac, but detects ac3 (i think this is done via mediainfo). so what happens is that i cannot select copy stream for bd, only recode although it is not needed.

with version 1.8.10 this works correctly but i cannot do a direct bd encode. am i doing something wrong ?

btw, tsmuxer detects everything correct, but i cannot shrink obviously.
kalle2k3 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
264, 265, appletv, avchd, bluray, gui, iphone, ipod, ps3, psp, ripbot264, x264 2-pass, x264 gui, x264_64, x265, xbox360

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.