Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th October 2011, 02:28   #10001  |  Link
dansrfe
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,212
Maybe he has given up on madVR...
dansrfe is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 02:29   #10002  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,785
So...that's what you get out of "hey guys I'm going to be gone for a while"? LOL He's not given up. He's taking a well deserved break.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is online now   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 11:46   #10003  |  Link
Mikey2
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 80
To madshi:

First off, thank you for making by far the best renderer out there. And by best, boy I mean it - arguably, if configuration, conflict, and performance issues are all solved, then the renderer itself IMHO has by far the biggest impact on video quality. For making a renderer that is so far ahead of the competition I thank you every-time I watch a beautiful movie on my HTPC.

However, I think many of us that use your amazing filter are on the obsessive side, especially when you were releasing versions every single day! Can you please let us know if you are taking a break? You don't have to answer the pages of questions (including my own), and I think I can speak for many of us when we say you deserve it...but for the past month I have been obsessively refreshing this thread looking for an updated version. If you are taking another long break, please let us know.

Thank you very much...for everything!
MikeY
Mikey2 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 14:46   #10004  |  Link
QBhd
QB the Slayer
 
QBhd's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Toronto
Posts: 408
Wow... people just don't read anymore. Just two posts above mine is your answer. It boggles the mind

QB
__________________
QBhd is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 15:00   #10005  |  Link
pirlouy
_
 
Join Date: May 2008
Location: France
Posts: 592
To be clear, there were one year between V10 and V11, and maybe next version will be in 2 years. So don't complain if you don't have your drugs, especially when actual version works quite well.
__________________
Windows 10 x64; 1080p 60" TV, GTX 750; madVR, LAV Filters, MPC-HC
pirlouy is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 16:31   #10006  |  Link
cca
Anime Otaku
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere in Cyberspace...
Posts: 437
I recently decided to give madVR another go, last time I had issues in fullscreen. After many tries it's apparent that in my own system MadVR is incapable to produce a smooth video image. Even when the renderer itself reports zero glitches the motion is glitchy, I can see microstutters in every panning scene. I've tried all the flush options, the DX11 option, the anti-glitch options, nothing gets rid of the glitches. It is sad, because the image quality is top, but I cannot tolerate glitches when I watch videos.

Back to MPC-HC's EVR-CP for now, image quality not great, but not a single glich, ever.
__________________
AMD FX8350 on Gigabyte GA-970A-D3 / 8192 MB DDR3-1600 SDRAM / AMD R9 285 with Catalyst 1.5.9.1/ Asus Xonar D2X / Windows 10 pro 64bit
cca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 17:26   #10007  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,417
Quote:
Originally Posted by cca View Post
Back to MPC-HC's EVR-CP for now
tried the old rendering path?

Quote:
Originally Posted by dansrfe View Post
Maybe he has given up on madVR...
Maybe he has gotten abducted...

Aliens need dead smooth video too, ya know.

Last edited by leeperry; 7th October 2011 at 17:29.
leeperry is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 18:16   #10008  |  Link
cca
Anime Otaku
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere in Cyberspace...
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by leeperry View Post
tried the old rendering path?
Mm, where is that option? I may missed that.
__________________
AMD FX8350 on Gigabyte GA-970A-D3 / 8192 MB DDR3-1600 SDRAM / AMD R9 285 with Catalyst 1.5.9.1/ Asus Xonar D2X / Windows 10 pro 64bit
cca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 19:14   #10009  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,917
I'm still here, just no time for madVR at the moment. Don't worry, the break isn't going to last forever.
madshi is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 19:22   #10010  |  Link
cca
Anime Otaku
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere in Cyberspace...
Posts: 437
Well, in the latest madvr I cannot seem to find any "old rendering path" option. Also, I noticed that the stutters go away if I change the scaling algorithms to plain Billinear. But that renders madVR useless, and it's unacceptable for a card like mine not be able to handle this.
__________________
AMD FX8350 on Gigabyte GA-970A-D3 / 8192 MB DDR3-1600 SDRAM / AMD R9 285 with Catalyst 1.5.9.1/ Asus Xonar D2X / Windows 10 pro 64bit
cca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 19:31   #10011  |  Link
naoan
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 152
Strange, I've personally tested madvr with 3850, 4850, 4870 and 6950 cards, with no problem at all. Driver issue maybe?
naoan is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 19:34   #10012  |  Link
cca
Anime Otaku
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere in Cyberspace...
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by naoan View Post
Strange, I've personally tested madvr with 3850, 4850, 4870 and 6950 cards, with no problem at all. Driver issue maybe?
Could be, running 11.10 Catalysts here
__________________
AMD FX8350 on Gigabyte GA-970A-D3 / 8192 MB DDR3-1600 SDRAM / AMD R9 285 with Catalyst 1.5.9.1/ Asus Xonar D2X / Windows 10 pro 64bit
cca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 19:55   #10013  |  Link
TheShadowRunner
Registered User
 
TheShadowRunner's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 396
Quote:
Originally Posted by cca View Post
Well, in the latest madvr I cannot seem to find any "old rendering path" option.
At "exclusive mode settings", disable "present several frames in advance".

Quote:
Also, I noticed that the stutters go away if I change the scaling algorithms to plain Billinear. But that renders madVR useless, and it's unacceptable for a card like mine not be able to handle this.
"unacceptable".. ?? lolz?
__________________
XP SP3 / Geforce 8500 / Zoom Player
TheShadowRunner is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 19:58   #10014  |  Link
naoan
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 152
Yes, it is unacceptable, my late 3850 256MB could handle lanczos4 easily, 5850 is, 3-4 times more powerful than mine. Maybe his GPU doesn't throttle up from 2D mode?
naoan is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 20:01   #10015  |  Link
G_M_C
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,076
Quote:
Originally Posted by leeperry View Post
tried the old rendering path?


Maybe he has gotten abducted...

Aliens need dead smooth video too, ya know.
Ahhh, maybe, maybe,

maybe he's pondering the development of mad AudioRenderer, to combine with madVideoRenderer into madUltimateRenderer.

But maybe he's simply taking a holiday ;-)
G_M_C is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 20:19   #10016  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,785
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
I'm still here, just no time for madVR at the moment. Don't worry, the break isn't going to last forever.
Thank you for calming the masses. Some people were starting to panic. LOL
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is online now   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 20:53   #10017  |  Link
cca
Anime Otaku
 
Join Date: Oct 2002
Location: Somewhere in Cyberspace...
Posts: 437
OK, the so called "old codepath" seems to help here. Also, the stats display must be off, seems to affect smoothness too. Weekend is coming, I intend to watch lots of stuff these days, so more practical tests will be performed.

EDIT: nah, sometimes it's smooth, sometimes not. Too erratic to be trusted. Unsolved for now.
__________________
AMD FX8350 on Gigabyte GA-970A-D3 / 8192 MB DDR3-1600 SDRAM / AMD R9 285 with Catalyst 1.5.9.1/ Asus Xonar D2X / Windows 10 pro 64bit

Last edited by cca; 7th October 2011 at 20:58.
cca is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 20:59   #10018  |  Link
noee
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 525
@cca, are you overclocking?
noee is online now   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 21:05   #10019  |  Link
naoan
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 152
@cca
Try to monitor your GPU usage with GPU-Z during playback with madvr, if it stay in 2D mode (low clock), then that may be the problem.
naoan is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 21:39   #10020  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,917
Also make sure you disable antialiasing, anisotropic filtering etc...
madshi is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.