Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2nd December 2012, 15:15   #2861  |  Link
GEfS
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 19
How to config MeGUI just do job sequentially?
I don't know why my MeGUI do 2 job at same time. (I queue 6 encoding job in CRF mode before sleep, when I wake up, MeGUI running 2 job at same time)
I'm using MeGUI 2220.

Sorry for my poor english .

Last edited by GEfS; 2nd December 2012 at 15:18.
GEfS is offline  
Old 2nd December 2012, 17:15   #2862  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
You likely have two "Workers" configured. Delete one of them:
"Workers\Worker Summary", right click on one of them and select "Shut down worker now"
Zathor is offline  
Old 4th December 2012, 18:38   #2863  |  Link
GEfS
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
You likely have two "Workers" configured. Delete one of them:
"Workers\Worker Summary", right click on one of them and select "Shut down worker now"
Thanks. It's worked
GEfS is offline  
Old 5th December 2012, 16:05   #2864  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,267
Who came up with the PS3 device settings? Officially it supports level 4.2, which would mean bufsize 78125 and maxrate 62500.
Having bufsize and maxrate at 31250 while setting level to 4.2 makes no sense, because those values still fit into level 4.1. Many devices will refuse to play anything above 4.1, so this will have a great negative impact for no advantage. Level 4.2 only makes sense for resolutions greater than 1920x1080/higher framerates, but even then the vbv settings would still be wrong.

Last edited by sneaker_ger; 5th December 2012 at 16:14.
sneaker_ger is offline  
Old 5th December 2012, 16:26   #2865  |  Link
Carpo
Registered User
 
Carpo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,369
interested in this also as i am wondering whether to use the PS3 tune option or DXVA for making my files before I stream them to PS3
Carpo is offline  
Old 12th December 2012, 22:06   #2866  |  Link
docholliday
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 50
I have a problem with MeGui when it start the video encode suddenly stop and error,can anybody help me?
docholliday is offline  
Old 13th December 2012, 08:09   #2867  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,787
With this amount of details, close to zero (no MediaInfo analysis of the source, no MeGUI error log, no generated script) ... probably not. Help us to help you!
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline  
Old 16th December 2012, 02:15   #2868  |  Link
R=G
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
What's the best DVD Ripping software to use with Megui? I got version 2153...I usually use DVD Fab 8 or DVD Shrink. I had 2050 all year and most times that would get good results but with MP4 outputs? They would be out of sync and the playback didn't seem flawless and had a slight buffer effect. My MKVs turn out nice but would have a slight buffer to it at times. When I encode Shimmer later, I'll drop the media info on that encode to see if you can tell me if anything is OFF with it. I haven't used the 2153 update all that much except once. Basically I just need good settings for High Profile and with no buffering/playback issues.
R=G is offline  
Old 16th December 2012, 15:36   #2869  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by sneaker_ger View Post
Who came up with the PS3 device settings? Officially it supports level 4.2, which would mean bufsize 78125 and maxrate 62500.
Having bufsize and maxrate at 31250 while setting level to 4.2 makes no sense, because those values still fit into level 4.1. Many devices will refuse to play anything above 4.1, so this will have a great negative impact for no advantage. Level 4.2 only makes sense for resolutions greater than 1920x1080/higher framerates, but even then the vbv settings would still be wrong.
Ok, I will change it to 4.1 in one of the next builds. Anything else to change?
Zathor is offline  
Old 16th December 2012, 21:42   #2870  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 1,010
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Ok, I will change it to 4.1 in one of the next builds. Anything else to change?
Is it possible to get bitrate in kb/s when encoding?
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline  
Old 17th December 2012, 06:35   #2871  |  Link
R=G
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
This is Media Info on my encode earlier today...would you consider this a good encode or could it be tuned to be better? Everything seemed fine with no audio delays or any jerky playback.
Quote:
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Format settings, GOP : M=4, N=32
Muxing mode : Container profile=Unknown@3.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 2h 42mn
Nominal bit rate : 1 100 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 352 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.163
Writing library : x264 core 125 r2200 999b753
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=300 / keyint_min=29 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1100 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : Yes
Format settings, PS : No
Codec ID : A_AAC
Duration : 2h 42mn
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Video delay : 31ms
R=G is offline  
Old 23rd December 2012, 05:03   #2872  |  Link
FHeLLx
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Good evening, first I would like to ask your help in a matter that started happening to me,

Until now I was doing my encodes of TV programs recorded on. Megui in TS, but now when I create a script, with the AVS Script Editor starts this error appears:

Script Error: Invalid Arguments To Function "LanczosResize"?

Reading here on the forum, could not find any solution that would make my problem go away.

I am awaiting.
FHeLLx is offline  
Old 23rd December 2012, 10:23   #2873  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,828
Just posting to offer my thanks for the mod4, mod2 resizing addition to MeGUI's script creator. I've been hoping for that for so long.....

Now if only you could run a job straight away rather than have to add it to the job queue first. Maybe by holding the shift key while clicking on the queue button to get MeGUI to automatically run the job in a new temporary worker rather than add it to the queue...... but anyway..... thanks again for the resizing changes. The continued work to improve MeGUI is much appreciated.
hello_hello is offline  
Old 23rd December 2012, 12:14   #2874  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
Now if only you could run a job straight away rather than have to add it to the job queue first. Maybe by holding the shift key while clicking on the queue button to get MeGUI to automatically run the job in a new temporary worker rather than add it to the queue....
Do you have already other workers running when you want one job to be run immediately?
Zathor is offline  
Old 23rd December 2012, 14:36   #2875  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,828
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Do you have already other workers running when you want one job to be run immediately?
Sometimes. It'd mainly be convenient when running an indexing job, as I often index a video and set up an additional encode while one is running, but either way it'd be nice to just run the indexing job rather than add it to the job queue and then right click to run it in a temporary worker etc.
It's not a big deal I know.... but anything which cuts down on mouse clicks is a good thing. :-)

Last edited by hello_hello; 23rd December 2012 at 14:39.
hello_hello is offline  
Old 23rd December 2012, 21:00   #2876  |  Link
pureocean
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 13
Hello, I'm sorry, I'm a newbie.
I downloaded MeGUI 2237. My videos audio is 11khz format(wav 88kbps). I don't want re-encoding/converting.
Therefore, I did very search a option like "Don't encode audio", "Keep Original Track" or "Direct Stream Audio"
but I couldn't find anything. Doesn't support the feature?

Last edited by pureocean; 23rd December 2012 at 22:58.
pureocean is offline  
Old 23rd December 2012, 21:17   #2877  |  Link
kalehrl
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 285
There is such an option in oneclick encoder:

kalehrl is offline  
Old 23rd December 2012, 22:56   #2878  |  Link
pureocean
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 13
@kalehrl:
Thank you for your interest and screenshot. I've already picked as "never" in Encoding: http://i.imgur.com/KVnCI.gif

Nevertheless, the audio is encoded/converted to mp3.

Quote:
ID : 2
Format : MPEG Audio
Format version : Version 2.5
Format profile : Layer 3
Codec ID : A_MPEG/L3
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 1mn 19s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 64.0 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Sampling rate : 11.025 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 625 KiB (9%)
Writing library : LAME3.99r
Encoding settings : -m m -V 4 -q 2 -lowpass 5.5 -b 64
Default : Yes
Forced : No
pureocean is offline  
Old 23rd December 2012, 23:53   #2879  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Please upload a short sample file.
Zathor is offline  
Old 24th December 2012, 07:15   #2880  |  Link
pureocean
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 13
@Zathor:
I uploaded a sample file here: http://dl.dropbox.com/u/2538760/MeGUI_test.rar
pureocean is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.