Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th October 2012, 00:56   #2841  |  Link
kws53
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 27
MKV ffms Problem

Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
The logs can be found in the MeGUI\logs folder. Nevertheless likely I have found & fixed the problem. Please update to 2111 and verify if the problem is solved. You have to switch to the development update server in the settings (Options\Settings\Extra Config\Auto Update).
Zathor - have the same identical problem as I had in February, now for last month. Now using 2192 - same error "DirectShowSource: Timeout waiting for graph to start". Perhaps you can implement the same fix.

Cheers,
Kurt
kws53 is offline  
Old 28th October 2012, 14:54   #2842  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Please upload the log. I need to know what you are trying to do.
Zathor is offline  
Old 1st November 2012, 01:56   #2843  |  Link
kws53
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Please upload the log. I need to know what you are trying to do.
Here is log - error message comes when trying to load the video window after completion of the indexing.

[Information] Log for job63 (idx, twister1.mkv -> twister1.mkv.ffindex)
--[Information] [10/31/2012 7:15:52 PM] Started handling job
--[Information] [10/31/2012 7:15:52 PM] Preprocessing
--[Information] [10/31/2012 7:15:52 PM] Job commandline: "C:\Program Files\MeGUI\tools\ffms\ffmsindex.exe" -f "L:\TWISTER_NA\twister1.mkv" "B:\MEGUI ENCODES\twister1.mkv.ffindex"
--[Information] [10/31/2012 7:15:52 PM] Indexing started
--[Information] [10/31/2012 7:32:58 PM] Standard output stream
--[Information] [10/31/2012 7:32:58 PM] Standard error stream
--[Information] [10/31/2012 7:32:58 PM] MediaInfo
---[Information] File: B:\MEGUI ENCODES\twister1.mkv.ffindex
-[Information] Format:
-[Information] FormatString:
-[Information] FileSize: 1194382
-[Information] PlayTime:
---[Information] General
--[Information] [10/31/2012 7:32:58 PM] Postprocessing
---[Information] Deleting intermediate files
--[Information] [10/31/2012 8:52:36 PM] Job completed

You fixed the exact same problem in February for me. [see post and string back in Feb]

Kurt
kws53 is offline  
Old 1st November 2012, 10:33   #2844  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
The change done in Frebruary is still active and I cannot reproduce the problem this time. Therefore I cannot fix it. Please post the complete log file (with MediaInfo + Versions). Also please try older builds and find out when the problem started. E.g. try 2112 or 2153 (stable).
Zathor is offline  
Old 2nd November 2012, 09:24   #2845  |  Link
plonk420
amd & h.264 fanboy
 
plonk420's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: NTSC
Posts: 416
does MeGUI use libav for AC3 encoding? (the ffmpeg option)
plonk420 is offline  
Old 2nd November 2012, 10:39   #2846  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,787
MeGUI supports Aften as AC3 encoder, via the BeHappy based AviSynth engine.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline  
Old 3rd November 2012, 23:56   #2847  |  Link
ashneel83
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
Hi guys

I'm trying to embed soft subs to a 1080p mkv file. First I extract audio and video separately using MKVExtractGUI. After extraction is complete, I get the video in H264 File format and audio in ADTS Audio file format. My subtitles are in SRT format.

Then I use MKV Muxer in MeGUI 2153 (svn) to mux the video, audio and subtitle together. Final result I get a MKV file with soft subs but the audio is missing. That's right no audio at all. I've retried the above procedure for like 5 times now but still no audio.

Can anyone help me out here please. Am I doing anything wrong?
ashneel83 is offline  
Old 4th November 2012, 11:31   #2848  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Please upload the log.
Zathor is offline  
Old 5th November 2012, 07:37   #2849  |  Link
ashneel83
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Please upload the log.

Please see attached log file. I've noticed in the log file it says "--[Warning] [11/3/2012 8:32:56 PM] No audio track found: D:\Extract\Brave_track2_eng.aac". But if I play this file in Windows Media Player or VLC, I can hear whole audio stream fine.
Attached Files
File Type: 7z logfile-12-11-03_20-32-06.7z (2.2 KB, 5 views)

Last edited by tebasuna51; 5th November 2012 at 11:20. Reason: Use compressed plain text instead .doc
ashneel83 is offline  
Old 5th November 2012, 22:22   #2850  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Yes, your AAC file is not detected by mediainfo. Can you please try to use the current MeGUI development build or a current MeGUI build and post the output? Or you can upload the AAC file.
Zathor is offline  
Old 11th November 2012, 16:38   #2851  |  Link
kws53
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
The change done in Frebruary is still active and I cannot reproduce the problem this time. Therefore I cannot fix it. Please post the complete log file (with MediaInfo + Versions). Also please try older builds and find out when the problem started. E.g. try 2112 or 2153 (stable).
Hi Zathor - the problem as I see it is that the indexing for MKV works perfectly, but when the script is created [at least on my machine], instead of producing this line [which it used to do]:

FFVideoSource("D:\MOVIE\videofile.mkv", threads=1)
-where the mkv.ffindex file should be located...

it produces this line:

FFVideoSource("", cachefile="C:\AVS Location\videofile.mkv.ffindex", threads=1)

Apparently, then Avisynth cannot run the index because the mkv file is not there and crashes. For some reason, MeGUI is now putting the mkv.ffindex file in the default avs directory [the directory where the finished avs file is located], NOT the same directory as the mkv file is located.

Hope this helps solve the problem.

Cheers,
Kurt
kws53 is offline  
Old 11th November 2012, 18:50   #2852  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,401
Ok, I found the problem. Two workarounds until the solution is available:
- install a directshow filter for the input file
- use the default ffindex location (same path for input & index file - name of index = input + .ffindex)

EDIT: problem fixed. it will be in the next build.

Last edited by Zathor; 11th November 2012 at 21:26.
Zathor is offline  
Old 13th November 2012, 04:45   #2853  |  Link
kws53
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Ok, I found the problem. Two workarounds until the solution is available:
- install a directshow filter for the input file
- use the default ffindex location (same path for input & index file - name of index = input + .ffindex)

EDIT: problem fixed. it will be in the next build.
Thanks Zathor - my workaround is to move the index file into the same directory as the mkv, edit a similar avs file to include the new mkv, then load it into the avs script creator and do the resizing/trimming adjustments.

Resolving it will save much time.

Cheers,
Kurt
kws53 is offline  
Old 24th November 2012, 23:07   #2854  |  Link
Slasher
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 14
Can someone explain why am I seeing these open handles by megui while encoding?
Attached Images
 
Slasher is offline  
Old 25th November 2012, 09:03   #2855  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
filters needed for decoding/splitting files...(except Office & Groove & Avast not used by megui)

Last edited by Kurtnoise; 25th November 2012 at 09:05.
Kurtnoise is offline  
Old 25th November 2012, 20:39   #2856  |  Link
Slasher
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 14
I had an avs with ffms2 as source. So there's no reason to use lav, ac3filter, canon mov decoder. Also there's avast and office groove!!?!? What's the logical explanation here?

The reason this has bothered me so much is that while encoding I uninstalled lav filters in order to install a newer version and the dialog box said the system needs to restart in order to complete. When I tried to manually delete the lav files and received access denied I wondered what could possibly use the files. And then I saw what is in the above screenshot.
Slasher is offline  
Old 26th November 2012, 08:54   #2857  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Depends on what you do exactly into megui (video preview, encodings, create avs scripts, etc...)
Kurtnoise is offline  
Old 26th November 2012, 09:45   #2858  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,787
If FFMS2 is used to open a Transport Stream file, which uses the Haali Media Splitter, then it may also use subsequent DirectShow filters (and may it just be for building a graph).

FFMS2 recommends remultiplexing *TS to MKV before processing. They can be opened natively, without using external splitters.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline  
Old 27th November 2012, 04:48   #2859  |  Link
Slasher
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise View Post
Depends on what you do exactly into megui (video preview, encodings, create avs scripts, etc...)
Just encoding. I create and preview my avs with avspmod, I then load the avs into megui and queue the job. Was either encoding a DVD (mpeg2source->d2v) or a H.264 stream in mkv container, can't remember exactly but surely one of these two. How files from ac3filter or canon decoder came to be associated with megui is beyond me. Not to mention the rest of the stuff.
Slasher is offline  
Old 27th November 2012, 08:45   #2860  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,787
They are not at all "associated with" MeGUI. MeGUI is only a user interface. Only controls to build an AviSynth script, a window to display a preview, and a job control to execute the command line encoders converting the script output. MeGUI itself does not need any DirectShow filters. The decoders used in the script may. That depends on the content of your script, the filetype of the original media being loaded... You wrote the script manually, so you are responsible for its dependencies. Not MeGUI.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.