Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th April 2009, 19:37   #2061  |  Link
RunningSkittle
Skittle
 
RunningSkittle's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 539
Quote:
Originally Posted by Balthazar2k4 View Post
... I suspect my problem stems from the fact that FFDshow will not load in Win7...
FFDshow works just fine in windows 7 x64.

Here it is decoding 1920x1080 VC1:
RunningSkittle is offline  
Old 28th April 2009, 21:37   #2062  |  Link
Balthazar2k4
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Here, There, & Everywhere
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by RunningSkittle View Post
FFDshow works just fine in windows 7 x64.

Here it is decoding 1920x1080 VC1:
Have you experienced any problems converting VC-1 material with either MeGUI, RipBot264, or HDConverToX? I can't get any of them to do it and yet they all work fine under Vista x64...

Could it be a Haali Media Splitter problem?
Balthazar2k4 is offline  
Old 28th April 2009, 23:53   #2063  |  Link
RunningSkittle
Skittle
 
RunningSkittle's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 539
directshowsource works
RunningSkittle is offline  
Old 29th April 2009, 01:10   #2064  |  Link
Balthazar2k4
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Here, There, & Everywhere
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by RunningSkittle View Post
directshowsource works
I can't figure out the problem to save my life. I installed a fresh copy of Win7 x64 build 7100. I turned off UAC. I installed ffdshow build 2913, haali media splitter, and AviSynth 2.5.8. I opened RipBot264 as an admin and proceeded to demux an m2ts containing VC-1. At the end of the demux, MPC pops up and tells me the graph filter has timed out. This happens with every VC-1 title I have tried. Anything else works great....

When I try and playback video via MPC Home Cinema, ffdshow does not show in the system tray and does not show it is doing anyting in the info & cpu dialog box under video decoder configuration.

I have tried setting ffdshow VC-1 to WMV9 and libavcodec and neither work.

HELP! This is driving me mad....
Balthazar2k4 is offline  
Old 29th April 2009, 01:55   #2065  |  Link
Balthazar2k4
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Here, There, & Everywhere
Posts: 258
Also, when I try and load the extracted stream into MeGUI, I receive the following error:

AviSynth Script Error
DirectShowSource: Timeout waiting for graph to start.

I just can't get ffdshow to play nice. I have even tried the x64 version, but predictably that did not work either.
Balthazar2k4 is offline  
Old 29th April 2009, 20:46   #2066  |  Link
DexterLab23
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Help me understand something:
I ripped a serial, and have a file: "VTS_01_1 T80 1_0ch 192Kbps DELAY -8ms.ac3"
megui puts automatically the delay: "-8"
and inside the "VTS_01 - Stream Information.txt" file is written "Delay: -88ms"
Which is to be believed ? Which one to put inside megui ? -8 or -88 ?

P.S. You guys didn't answered my previous question.

Last edited by DexterLab23; 29th April 2009 at 20:50.
DexterLab23 is offline  
Old 29th April 2009, 21:17   #2067  |  Link
nurbs
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,457
a) Kurtnoise answered your previous post and I wrote a little longer explaination, you just didn't bother to read it.
b) You believe the -8ms, because that's what dgindex says.
nurbs is offline  
Old 29th April 2009, 23:51   #2068  |  Link
onesloth
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by Balthazar2k4 View Post
...but I am really stumped on VC-1.
Do you have an NVidia card? DGVC1DecNV should work.
onesloth is offline  
Old 30th April 2009, 10:57   #2069  |  Link
DexterLab23
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Thank you Kurtnoise, nurbs.

I understand it. I will try and post here if the audio is out of sync or not.

I am sorry, you are right, next time I will read more carefully.

DexterLab23 is offline  
Old 30th April 2009, 12:26   #2070  |  Link
DexterLab23
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
It's MeGUI also available for linux ?
DexterLab23 is offline  
Old 30th April 2009, 13:12   #2071  |  Link
deets
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: london, england
Posts: 509
add Device Types to the Adaptive & Manual Muxers. Now, we can force either iPod, iPhone, ISMA or PSP output when we select MP4 Muxer.

what difference does this make if you do or dont select PSP as the device type?
deets is offline  
Old 30th April 2009, 15:09   #2072  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
@DexterLab23: nope, or at least, not yet.

@deets: the difference is the file wont play on that device if the option is not selected.
Sharktooth is offline  
Old 30th April 2009, 15:28   #2073  |  Link
DexterLab23
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by nurbs View Post
a) Kurtnoise answered your previous post and I wrote a little longer explaination, you just didn't bother to read it.
b) You believe the -8ms, because that's what dgindex says.
b) was wrong option/value, the true/corect value was -88

@Sharktooth, Please put two options in megui where can it read the audio delay.

A. In the "*Stream Information.txt", correct.
B. In the name of the audio that is created during after DGIndex processed audio file name, ex. "VTS_01_1 T80 1_0ch 192Kbps DELAY -8ms.ac3"

Also I should mention that the clip was a short one, 00:07:08, but I think if the audio was wrong (-88 ms), it should be completely desynced.
DexterLab23 is offline  
Old 1st May 2009, 14:33   #2074  |  Link
turbojet
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,840
Any chance of an option to not make .backup files when updating?

Out of curiousity are they ever used by the program anyhow?
turbojet is offline  
Old 1st May 2009, 17:09   #2075  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
no...this is not used. There is a bug or something like that because such files must be deleted.


@DexterLab23: then, extract your audio stream with DVDDecrypter instead...
Kurtnoise is offline  
Old 3rd May 2009, 10:35   #2076  |  Link
Ryu77
Registered User
 
Ryu77's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Australia
Posts: 246
Recently dgavcindex was added to the MeGUI tools folder... However, the version used is 1.0.1. I am wondering is there any reason why the newer 1.0.9 version isn't used?

I actually copied the newer version and .dll into the appropriate folders and eventually MeGUI updated back the older version.
Ryu77 is offline  
Old 3rd May 2009, 15:18   #2077  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
i already said ill update it as soon as i get home
Sharktooth is offline  
Old 4th May 2009, 10:52   #2078  |  Link
Ryu77
Registered User
 
Ryu77's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Australia
Posts: 246
Quote:
Originally Posted by Sharktooth View Post
i already said ill update it as soon as i get home
Was this directed at my post? If it was, I can't see when did you state (in the last 3 days) anything to do with updating dgavcindex?

Last edited by Ryu77; 4th May 2009 at 10:56.
Ryu77 is offline  
Old 4th May 2009, 16:03   #2079  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
yes, it was directed to you... http://forum.doom9.org/showthread.ph...53#post1279853
and no, im still not at home.
Sharktooth is offline  
Old 4th May 2009, 16:11   #2080  |  Link
avdw
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by Sharktooth View Post
yes, it was directed to you... http://forum.doom9.org/showthread.ph...53#post1279853
and no, im still not at home.
If you get home, will you take your medications first ?
avdw is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.