Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th November 2019, 11:41   #1741  |  Link
thxoptimizer
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
Hi,

In the last version, I don't see any BD3D2MK3D.cfg file ==> "BD3D2MK3D/BD3D2MK3D.cfg": no such file or directory

Thanks
thxoptimizer is offline   Reply With Quote
Old 6th November 2019, 12:15   #1742  |  Link
von Suppé
Registered User
 
von Suppé's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 266
Hi r0lZ,


For the sake of your tool, I don't know if tsMuxer can have certain issues with demuxing BD iso's. I never encountered them, for 3D BD anyways.

This (de)muxer tool is rather dated, and you know filler56789 is busy with it in his tsMuxer Open Source thread.

Don't know if you were already aware of it, but as for purely demuxing, maybe a thought to look into this thread?: https://forum.doom9.org/showthread.php?t=177053

Last edited by von Suppé; 6th November 2019 at 12:18.
von Suppé is offline   Reply With Quote
Old 7th November 2019, 00:09   #1743  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
Quote:
Originally Posted by thxoptimizer View Post
In the last version, I don't see any BD3D2MK3D.cfg file ==> "BD3D2MK3D/BD3D2MK3D.cfg": no such file or directory
Well, I have just tested without the cfg file, and the program works perfectly. The cfg file is created when BD3D2MK3D is used for the first time, and doesn't issue an error message if the file doesn't exist. It has never been released with the program itself.

Have you installed BD3D2MK3D in a directory where you have full write access ? The CFG file is normally written in the installation directory. When exactly do you see the error message ?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV

Last edited by r0lZ; 7th November 2019 at 00:15.
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 7th November 2019, 07:44   #1744  |  Link
thxoptimizer
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
thxoptimizer is offline   Reply With Quote
Old 7th November 2019, 11:09   #1745  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
OK, I think I know why it fails. It's probably due to the accented character in the path ("vidéos"). I have already encountered a similar problem. Try to move the entire BD3D2MK3D folder elsewhere, or rename vidéos to videos, and I guess that everything will be fine.
In the meantime, I'll do some tests to see if I can fix that annoyance here...

[EDIT] I did the test here with exactly the same installation folder as you, and I have no problem. It's not the accented character that causes the problem. I'm puzzled.

Try to download again the program, and re-install it. Perhaps in another folder anyway. Who knows ?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV

Last edited by r0lZ; 7th November 2019 at 11:44.
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 7th November 2019, 22:22   #1746  |  Link
thxoptimizer
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
even if you tried something similar to my case, the cause was probably because of the name of the path (I would also say the accent).

The software is now located at A:\3D_MKV and everything is OK
thxoptimizer is offline   Reply With Quote
Old 7th November 2019, 23:21   #1747  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
OK, thanks for the confirmation. Can I know if you have a French edition of Windows 10 ? That could also explain the issue. My native language is also French, but I prefer to work with Windows in English, and it's probably the only difference with your case.
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 10th November 2019, 11:46   #1748  |  Link
thxoptimizer
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Can I know if you have a French edition of Windows 10 ?
Yes, Windows10 in French.
thxoptimizer is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2019, 20:10   #1749  |  Link
videoh
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 990
BD3D2MK3D is in violation of the licensing terms for DGMVCSource. BD3D2MK3D is not licensed to use DGMVCSource. Please correct this immediately by removing it from your distribution.
videoh is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2019, 23:48   #1750  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
Quote:
Originally Posted by videoh View Post
BD3D2MK3D is in violation of the licensing terms for DGMVCSource. BD3D2MK3D is not licensed to use DGMVCSource. Please correct this immediately by removing it from your distribution.
The explanation of this message can be found here.
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2019, 00:33   #1751  |  Link
videoh
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 990
Your explanation is irrelevant. You are violating my license and I demand that you remove my software. I do not grant you permission to use it. I will re-post this notification and demand after every post you ever make until you remove my software from your distribution.

You have FRIM. You do not need to rip me off.
videoh is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2019, 13:28   #1752  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Hello. What could be the problem?
Code:
Encoding movie in 3D
Movie: m
Encoding started 17.11.2019 16:27:15,36

H:\mkv\temp\m\00000>"H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\x264_x64.exe" --output-depth 8   --crf 23 --preset slower   --bluray-compat --profile high --level 4.1 --open-gop --keyint 24 --slices 4   --colormatrix bt709 --colorprim bt709 --transfer bt709 --b-pyramid strict   --vbv-bufsize 30000 --vbv-maxrate 40000 --aud   --sar 1:1 --range tv --colormatrix bt709   --frame-packing 3 --qpfile chapters_3D.qpfile --frames 203743 --fps 24000/1001   --output "00000_3D.264" "__ENCODE_3D_MOVIE.avs"
avs [error]: `__ENCODE_3D_MOVIE.avs' didn't return a video clip
x264 [error]: could not open input file `__ENCODE_3D_MOVIE.avs'
Encoding finished 17.11.2019 16:27:15,42

H:\mkv\temp\m\00000>"H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\mkvmerge.exe" @__MUX_3D_OPTIONS.json   | "H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\tee.exe" "00000_3D.mkvmerge.log"
mkvmerge v38.0.0 ('The Silent Type') 32-bit
Error: The type of file '00000_3D.264' could not be recognized.
Sorry if discussed earlier.
confessor is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2019, 23:29   #1753  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
Welcome to the Doom9 forums, confessor.

Well, I don't know what could be the cause of the problem, but obviously the anisynth script doesn't work as it should. Please copy here the content of the __ENCODE_3D_MOVIE.avs file. With that info, I hope I'll be able to help...
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2019, 14:41   #1754  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Thanks in advance.
Code:
# to convert "I:\BDMV\PLAYLIST\00000.mpls"
# (referencing the M2TS/SSIF files 00000)
# to 3D Side-by-Side.
# Movie title: m
#
# Source MPLS information:  Blu-ray 3D.
# MPLS file: 00000.mpls
# Video   :  Und  AVC, 1080p, 23.976 fps, left-eye
# Video   :  Und  MVC, 1080p, 23.976 fps, right-eye (32 3D-Planes)
# Audio   :  Rus  DTS, Multi-channel, 48 Khz
# Subtitle:       PGS, 3D-plane: undefined
#LoadPlugin("H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit\FRIMSource.dll")
LoadPlugin("H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit\DGMVCDecode.dll")

##LoadPlugin(H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit\VSFilter.dll")
#LoadPlugin("H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit\SupTitle.dll")

# Load the two video streams (203743 frames per stream)
#interleaved = FRIMSource("mvc", "00000.track_4113.264", "00000.track_4114.mvc", layout = "alt", num_frames = 203743, cache = 2, platform = "")
interleaved = DGMVCSource("00000.track_4113.264", "00000.track_4114.mvc", view = 0, frames = 203743, mode = "auto")
# Current base view: left eye.
# The views are in the common order: AVC stream = left view, MVC stream = right view.
left  = SelectEven(interleaved)
right = SelectOdd(interleaved)

# Hardcode subtitles
##left  = VobSub(left,  "subtitle_to_hardcode_left.sub")
##right = VobSub(right, "subtitle_to_hardcode_right.sub")
#left  = SupTitle(left,  "subtitle_to_hardcode_left.sup")
#right = SupTitle(right, "subtitle_to_hardcode_right.sup")

# Build Side-by-Side stream
StackHorizontal(Left, Right)
AssumeFPS("ntsc_film")

# Return the 3D clip.
Return(last)#.Info()

Last edited by confessor; 18th November 2019 at 19:36.
confessor is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2019, 10:47   #1755  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
Hum, it seems that the script is correct.

Anyway, try to remove the last line, with Return(last)#.Info(). In this case, it is useless. Then relaunch the encoding. I doubt that that will resolve the problem, but who know ?

Also, please verify that Avisynth is installed correctly. Use Help -> Avisynth version. You should see a dialog offering to visit the download pages the the two avisynth supported by BD3D2MK3D. Click on that dialog to be sure that it is active, and press Control-C on your keyboard, to copy its content to the clipboard. Paste it here.
Perhaps you could also try to re-install Avisynth+ anyway. Honestly, other than that, I don't see any reason for the error you have reported.
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2019, 12:09   #1756  |  Link
von Suppé
Registered User
 
von Suppé's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Also, please verify that Avisynth is installed correctly.
Hi r0lZ,

I recently installed AviSynth+. Can it be that there are (backward) compatibility issues as to the older Avisynth versions being used by other programs?
For example, after launching BDRebuilder, I got a "warning" that Avisynth was not installed and had to reinstall Avisynth 2.60 before being able to continue.
BTW by doing that, I would not know if I maybe have scr*wed up the + version?
von Suppé is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2019, 12:39   #1757  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,509
Just a sidenote:
I am using Groucho's Avisynth Installer to switch between avisynth versions easily, e.g. switch back and forth between avisynth 2.6.0 (for BD RB) and avisynth+ for other purpose. You may want to try it.
Sharc is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2019, 13:49   #1758  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
Yes, that might be a good idea. Personally, I have never noticed problems with the new Avisynth+, and all 32-bit plugins I use are compatible (at least all plugins used by BD3D2MK3D). But I cannot be sure that a problem cannot occur with other plugins.

Also, note that it is possible to install only the 64-bit version of Avisynth+ (just untick the 32-bit version in the GUI of the official installer), and your original installation of Avisynth 2.6 will not be modified. BD3D2MK3D uses preferably Avisynth+ 64-bit when it is available, and old 32-bit only programs will continue to use the classic Avisynth 32-bit.
(If you have installed both versions of Avisynth+ with its official installer, and you kept the option to keep the old "classic" files and plugins, you can just uninstall + to restore the classic version, and then install + again, but this time, be sure to untick the 32-bit option. Not sure if that works with Groucho's installer.)
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2019, 13:58   #1759  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,349
Quote:
Originally Posted by confessor View Post
Hello. What could be the problem?
I have just updated the x264 exes to the latest version, and for whatever reason, my antivirus software (Bitdefender free) has quarantined several files from the toolset folder. I have added a new check when BD3D2MK3D starts to ensure that all required files are present in the toolset, but the new version will be available only in a week or so. I don't think the problem you are facing can be caused by false positive virus detections, but it's possible. So, verify the quarantine of your antivirus software, and restore any exe pertaining to BD3D2MK3D if necessary (or re-install BD3D2MK3D completely), then relaunch the __ENCODE_3D_LAUNCHER.cmd file of your project. Please let me know if it's sufficient to solve the problem.
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV

Last edited by r0lZ; 19th November 2019 at 14:09.
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2019, 10:29   #1760  |  Link
von Suppé
Registered User
 
von Suppé's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
I am using Groucho's Avisynth Installer...
You may want to try it.
I just tried. Installing the 64bit + version next to the 32 bit v2.60 seemed to go fine. However after firing up BD3D2MK3D, I got a warning that Avisynth + wasn't installed correctly.

Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
...note that it is possible to install only the 64-bit version of Avisynth+ (just untick the 32-bit version in the GUI of the official installer)...
This did the trick. Things are fine again.

Thanks guys.
von Suppé is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.