Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15th December 2012, 06:07   #6841  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,968
They are only required for people who prefer processing media formats not well supported by FFMS2 (like M2TS directly, instead of remuxing that to MKV first). Therefore it is just a "Warning", nothing which keeps you from continuing.

P.S.: Haali Matroska ... "Muxer"? Not "Splitter"?
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2012, 06:41   #6842  |  Link
disklib
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 32
Yes, it says "Haali Matroska Muxer". I initially though "Haali Media Splitter" too, which I don't have installed currently.

So my usual format of IFO/VOB's from DVD Decrypter is not affected by and/or wouldn't benefit from these missing components?
disklib is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2012, 10:55   #6843  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,968
Ah, then it means dsmux as tool to convert e.g. TS to MKV.

No, they are "nice to have" for specific cases, but DVD Video can be processed with PGCDemux and DGMPGDec/FFMS2 only.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2012, 17:28   #6844  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
No, it is the splitter. Will be renamed in one of the next builds. Without the splitter some functions in FFMS or eac3to may not work - also DSS2 will not be supported.
It is not possible to add it to the updater as it must be installed.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2012, 23:56   #6845  |  Link
disklib
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 32
I just installed Haali Media Splitter / Matroska Splitter from http://haali.su/mkv/ and MeGUI is no longer showing a warning for the 2 items in the log.

Does that sound correct Zathor?
disklib is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2012, 01:15   #6846  |  Link
Carpo
Registered User
 
Carpo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,369
couldnt lav filters be used in place of haali ?
Carpo is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2012, 00:59   #6847  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,494
Not unless ffms and eac3to switch to LAV.
Though I'm really wondering about eac3to using Haali for demuxing. I think it's only for mkv muxing.

Last edited by sneaker_ger; 17th December 2012 at 01:02.
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 21st December 2012, 14:27   #6848  |  Link
kalehrl
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 285
Hi Zathor
There seems to be a bug regarding mod16 option in AviSynth script creator.
The option only affects vertical resolution and not horizontal one.
For example, source with 1284x544 downsized to SD resolution gives 724x304.
304 is mod16 but 724 is not.
I need to adjust it manually to 720.
Thanks.
kalehrl is offline   Reply With Quote
Old 21st December 2012, 16:55   #6849  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Thanks for the report. This is fixed in the next build.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 24th December 2012, 15:51   #6850  |  Link
Sm3n2
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 21
Hi everybody, advance merry xmas + happy new year !!

I don't remember if XviD can decompress using MeGUI x64. Because I have this error:



Usualy when we have this it's because we don't have the correct splitter and/or codec to decode. but I have both ffdshow + haali installed. I use also megui x86 and of course there is no problem to decompress xvid only with megui x64.
What to think ? Thx

Last edited by Sm3n2; 25th December 2012 at 14:55.
Sm3n2 is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2012, 12:58   #6851  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 5,968
Your AviSynth script uses the filter AVISource. This filter opens AVI files with the "Video for Windows" API. To decompress Xvid video, it requires a VfW codec installed for decompressing video with the FourCC 'xvid'; a DirectShow decoder filter will not help here.

You may a) enable Xvid decompression in your ffdshow VFW Configuration (yellow icon); b) install the Xvid codec; c) use FFmpegSource2 instead of AviSource in your script.

Because you are using MeGUI 64bit, you may have issues accessing VfW as it is a 16/32 bit API; support in 64 bit address mode may have been deprecated. Therefore, solutions a) and b) may not be available for you.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2012, 13:52   #6852  |  Link
Sm3n2
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 21
Solution c) was the best solution.

Little tutoriel to load:

-Download FFmpegSource 2.17 AVS cplugin here https://code.google.com/p/ffmpegsource/downloads/list
-Put the x64 files into your Megui 64\tools\avs\
-add to your script the following lines:
LoadCPlugin("Your_Path\Megui 64\tools\avs\ffms2.dll")
Import("Your_Path\Megui 64\tools\avs\ffms2.avsi")
FFmpegSource2("Your_Path\Your_Video.avi")

Thx again LigH !
Sm3n2 is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2012, 17:52   #6853  |  Link
eni9ma
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5
MeGui 2237 Not muxing mkv.
Hi just did the upgrade and now MeGui is not muxing mkv(encoding is fine)
Worked just fine before.

1.mkv + 2.mkv + 3.mkv doesn't work, I used mkvmerge gui 5.9.0

Code:
 Warning: The track number 0 from the file 'H:\HD3.mkv' can probably not be appended correctly to the track number 0 from the file
'H:\HD1.mkv': The codec's private data does not match (lengths: 41 and 41). Please make sure that the resulting file plays correctly the 
whole time. The author of this program will probably not give support for playback issues with the resulting file.
eni9ma is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2012, 18:21   #6854  |  Link
luke83
Registered User
 
luke83's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 109
I restored the prevous version of ffmindex becouse the latest doesn't work good for me. It happens when i use the pre-rendering job: it doesn't show any error but when i open the muxed video file (mkv), the file is incompleted and the audio is out of synch. However i solved renaming the backup of ffindex in the folder of megui
luke83 is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 09:22   #6855  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by eni9ma View Post
MeGui 2237 Not muxing mkv.
Hi just did the upgrade and now MeGui is not muxing mkv(encoding is fine)
Worked just fine before.

1.mkv + 2.mkv + 3.mkv doesn't work, I used mkvmerge gui 5.9.0
How do you append the files in MeGUI? Please describe it in detail.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 09:49   #6856  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by luke83 View Post
I restored the prevous version of ffmindex becouse the latest doesn't work good for me. It happens when i use the pre-rendering job: it doesn't show any error but when i open the muxed video file (mkv), the file is incompleted and the audio is out of synch. However i solved renaming the backup of ffindex in the folder of megui
I am not able to reproduce this. Please post the "Versions" part of your log file. If you can reproduce it with a small file < ~200 MB then please also upload this file. And it may be required that you file a bug report at https://code.google.com/p/ffmpegsource/issues/list
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 14:53   #6857  |  Link
eni9ma
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
How do you append the files in MeGUI? Please describe it in detail.
I encoded using Megui 2237.

HD1.avs = HD1.mkv
HD2.avs = HD2.mkv
HD3.avs = HD3.mkv

and I muxed using mkvmerge.

HD1.mkv
++HD2.mkv
++HD3.mkv
HD.ac3

But I use Megui 2237 doesn't mux. an error has occurred
worked fine before, ver.2135, and Ripbot,staxrip..
not worked Megui ver. 2237 only.

Code:
 megui versions

[Information] Log
-[Information] Versions
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] MeGUI: 2237
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] Operating System: Windows 7 Ultimate Edition x64 SP1 (6.1.65536.7601)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] .Net Framework: 4.0 (4.0.30319)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] AviSynth: 2.5.8.5 (2008-12-21 오후 9:46:54)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] AvisynthWrapper: 2009-01-02 오후 8:34:04
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] Haali Matroska Splitter: 1.11.96.14 (2011-03-03 오전 11:40:46)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] Haali DSS2: 2011-03-03 오전 11:37:50
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] ICSharpCode.SharpZipLib: 0.85.5.452 (2008-08-07 오후 8:31:12)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] LinqBridge: 1.0.0.0 (2009-05-28 오전 1:24:34)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] MediaInfo: 0.7.61.0 (2012-10-21 오후 4:29:05)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] MediaInfoWrapper: 0.7.53.0 (2012-08-23 오후 2:33:43)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] MessageBoxExLib: 1.0.2218.28317 (2008-12-19 오후 8:53:04)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] SevenZipSharp: 0.64.3890.29348 (2011-01-02 오전 10:59:32)
--[Information] [2012-12-27 오후 10:51:57] 7z: 9.20 (2010-11-18 오후 4:27:34)

AVS script

LoadPlugin("C:\Users\Administrator\Downloads\MeGUI_0.3.5\tools\avisynth_plugin\mt_masktools.dll")
LoadPlugin("C:\Users\Administrator\Downloads\MeGUI_0.3.5\tools\avisynth_plugin\RemoveGrainS.dll")
LoadPlugin("C:\Users\Administrator\Downloads\MeGUI_0.3.5\tools\avisynth_plugin\RepairS.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\FFt3dGPU.dll")
LoadPlugin("C:\Users\Administrator\Downloads\MeGUI_0.3.5\tools\avisynth_plugin\gradfun2db.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\DirectShowSource.dll")
Import("C:\Users\Administrator\Downloads\MeGUI_0.3.5\tools\avisynth_plugin\lsfmod.v1.8.avsi")
DirectShowSource("H:\Encode\HD1.wmv", fps=30.000, convertfps=true)
AssumeTFF()
FFT3dGPU(bt=1, sigma=1.7, bw=32, bh=32, ow=16,oh=16)
Spline36Resize(1280,720)
gradfun2db(1.5) 
LSFmod(defaults="fast")

mkvmerge error message

 Warning: The track number 0 from the file 'H:\HD3.mkv' can probably not be appended correctly to the track number 0 from the file
'H:\HD1.mkv': The codec's private data does not match (lengths: 41 and 41). Please make sure that the resulting file plays correctly the 
whole time. The author of this program will probably not give support for playback issues with the resulting file.

Last edited by eni9ma; 27th December 2012 at 14:57.
eni9ma is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 16:08   #6858  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Sorry, I still do not get it completly. So you made three encodes with MeGUI and tried to append them with MKVMerge directly, correct? Do you use MKVMerge from the tools\mkvmerge directory? If yes please try the old MKVMerge build (5.6).
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 17:12   #6859  |  Link
eni9ma
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Sorry, I still do not get it completly. So you made three encodes with MeGUI and tried to append them with MKVMerge directly, correct? Do you use MKVMerge from the tools\mkvmerge directory? If yes please try the old MKVMerge build (5.6).
That is corrcet.
Yes, I used mkvmerge from the tools\mkvmerge directory.
I have tried already to old mkvmerge build.

So far it has been no problem. ver.2237 is problem.
Maybe Megui Core or new x264 or Haali splitter I think...

I have no idea what to do.
Thanks anyway

ps. all three parts with the same x264 settings, same megui build(2237), same avs scripts.. not my problem

Last edited by eni9ma; 27th December 2012 at 17:32.
eni9ma is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 17:19   #6860  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
If you have encoded all three parts with the same settings (using the same MeGUI build) I have no clue.
Zathor is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
megui

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.