Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th August 2008, 21:51   #5961  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,237
Quote:
* new option "-progressnumbers" replaces progress bar with percentage numbers
Oh yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thanks man for that!!!!!!!!!!!
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 29th August 2008, 22:02   #5962  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Thanks for the nice feedback, guys!

------------

Quote:
Originally Posted by moshmothma View Post
I noticed that program changes within an h264 stream has been addressed. What about VC-1? I still have problems processing the NIN BD.
This might be a similar problem compared to the "program mapping changes" problem. Does the problem also occur at the very end of the remuxing process for you (when you almost think it's done and successful)? And does the playlist 1) also contain multiple m2ts parts of which the last one is very small? In that case please upload that last m2ts file for me and another 20MB from any of the other m2ts parts of the playlist 1). Then I can probably fix it. Thanks!
madshi is offline   Reply With Quote
Old 29th August 2008, 23:39   #5963  |  Link
itsancho
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 29
hi, madshi and 10x again 4 the great tool, btw is this a bug or...
Quote:
MkvToolnix (2.2.0.0, 2008-08-19) is up to date
There's a new beta version (2.2.0.0, 2008-08-21) available

Last edited by itsancho; 29th August 2008 at 23:42.
itsancho is offline   Reply With Quote
Old 29th August 2008, 23:50   #5964  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Quote:
Originally Posted by itsancho View Post
hi, madshi and 10x again 4 the great tool, btw is this a bug or...
What is that and why is here?
rica is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 00:23   #5965  |  Link
Snowknight26
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,394
rica, you really need to stop posting useless junk. :\
Snowknight26 is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 00:44   #5966  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Quote:
Originally Posted by Snowknight26 View Post
rica, you really need to stop posting useless junk. :\
OK, i'll ask to you next time, you tell me me what to post
rica is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 06:36   #5967  |  Link
Snowknight26
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,394
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
I can only guess that there isn't any data in the subtitle track.

Edit: Something about that vob file is strange, though. eac3to cannot demux video/audio tracks for whatever reason. Will look into that. But the subtitle track seems to be really empty. E.g. EvoDemux doesn't even list it.
Disregard that. When joining the VOB, I forgot to include the very 1st VOB that was only 8 KB. Didn't think it'd make a difference; guess I was wrong.
Snowknight26 is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 08:41   #5968  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Quote:
Originally Posted by itsancho View Post
hi, madshi and 10x again 4 the great tool, btw is this a bug or...
Check "mkvmerge --version". It reports 19th of August. That's the cause of the problem.
madshi is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 09:15   #5969  |  Link
Gleb Egorych
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 231
madshi, thank you vey much for your GREAT tool! It's indeed awesome, man.

Gleb Egorych is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 10:16   #5970  |  Link
shambles
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 132
many thanks for the new release

it seems to have broken one thing though.. any pcm blu-ray i try spits out this

[a04] Reading RAW/PCM...
[a04] The sample sorter received a non-supported data format.
Aborted at file position 16384.

also, any eta on the 24->24/1.001fps conversion?
shambles is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 10:51   #5971  |  Link
Audionut
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,264
Hi, I got this problem.

ArcSoft DTS Decoder (1.0.2.2) is not working correctly
http://www.arcsoft.com/products/totalmediatheatre


Here's the xml from graphstudio.

Code:
?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<graph name="Unnamed Graph">
    <filter name="K:\movies\Hitman.ts" clsid="{55DA30FC-F16B-49FC-BAA5-AE59FC65F82D}">
        <ifilesourcefilter source="K:\movies\Hitman.ts"/>
    </filter>
    <filter name="ArcSoft Audio Decoder HD" clsid="{1A89085B-B654-4ED8-8831-5AC629A05FF5}"/>
    <filter name="ffdshow Video Decoder" clsid="{04FE9017-F873-410E-871E-AB91661A4EF7}"/>
    <filter name="AC3Filter" clsid="{A753A1EC-973E-4718-AF8E-A3F554D45C44}"/>
    <filter name="Video Renderer" clsid="{B87BEB7B-8D29-423F-AE4D-6582C10175AC}"/>
    <filter name="Default DirectSound Device" clsid="{79376820-07D0-11CF-A24D-0020AFD79767}"/>
</graph>
Audionut is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 11:17   #5972  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Quote:
Originally Posted by shambles View Post
it seems to have broken one thing though.. any pcm blu-ray i try spits out this

[a04] Reading RAW/PCM...
[a04] The sample sorter received a non-supported data format.
Aborted at file position 16384.
I can't reproduce this problem. Can I see the full log including the exact command line, please?

Quote:
Originally Posted by shambles View Post
also, any eta on the 24->24/1.001fps conversion?
I don't give etas.

Quote:
Originally Posted by Audionut View Post
Hi, I got this problem.

ArcSoft DTS Decoder (1.0.2.2) is not working correctly
You may need to add the ArcSoft folder to the environment path. Search this thread for "environment" to find more details.
madshi is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 12:09   #5973  |  Link
shambles
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 132
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
I can't reproduce this problem. Can I see the full log including the exact command line, please?
tried encoding/extracting pcm now and it works.. seems the error only happens when using '-check'

C:\Program Files\eac3to>eac3to test.m2ts -check
M2TS, 1 video track, 1 audio track, 0:56:16
1: h264/AVC, 1080p24 /1.001 (16:9)
2: RAW/PCM, English, 5.1 channels, 16 bits, 48khz, -41ms
[v01] Extracting video track number 1...
[a02] Extracting audio track number 2...
[a02] Reading RAW/PCM...
[a02] The sample sorter received a non-supported data format.
Aborted at file position 16384.
shambles is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 12:10   #5974  |  Link
Audionut
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,264
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
You may need to add the ArcSoft folder to the environment path. Search this thread for "environment" to find more details.
No go. Triple checked to make sure I had it right, and rebooted.
Audionut is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 12:19   #5975  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Quote:
Originally Posted by shambles View Post
tried encoding/extracting pcm now and it works.. seems the error only happens when using '-check'
Ok, thanks. Will be fixed in the next build.

Quote:
Originally Posted by Audionut View Post
No go. Triple checked to make sure I had it right, and rebooted.
Well, then I don't know why it doesn't work. Does it work in GraphEdit? Have you installed the latest ArcSoft update(s)?
madshi is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 13:11   #5976  |  Link
Audionut
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,264
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
Does it work in GraphEdit?
It would connect and play, but no audio out.

Re-install seems to have fixed it. Working now.


Thanks.
Audionut is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 13:19   #5977  |  Link
hdpete
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 57
TrueHD tracks on HD DVD - Please can someone tell me if it's possible to remove the TrueHD audio from an HD DVD unconverted to enable me to mux it using tsMuxer with a 'fixed' VC1 evo file to make a Blu-Ray. I don't want the TrueHD converted to flac, as I'll be burning to a BD-R for playback via an HD amp.
Thanks.
hdpete is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 14:21   #5978  |  Link
Fer
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Madrid, Spain
Posts: 29
Great, thank you Madshi.

Fer is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 15:18   #5979  |  Link
Thunderbolt8
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,171
what exactly was meant with that 2.57 fix that 16-bit truehd track were incorrectly decoded to 24-bit? there didnt seem to be any increase in filesize for the FLAC track at least, the files had the same sizes as typical 16-bit flac tracks for me. do I still have to redo all those thruehd -> flac tracks done with 2.57?

Last edited by Thunderbolt8; 30th August 2008 at 15:20.
Thunderbolt8 is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2008, 15:50   #5980  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Quote:
Originally Posted by hdpete View Post
TrueHD tracks on HD DVD - Please can someone tell me if it's possible to remove the TrueHD audio from an HD DVD unconverted to enable me to mux it using tsMuxer
tsMuxeR doesn't properly support TrueHD muxing, as far as I've heard.

Quote:
Originally Posted by Thunderbolt8 View Post
what exactly was meant with that 2.57 fix that 16-bit truehd track were incorrectly decoded to 24-bit? there didnt seem to be any increase in filesize for the FLAC track at least, the files had the same sizes as typical 16-bit flac tracks for me. do I still have to redo all those thruehd -> flac tracks done with 2.57?
The FLAC files are alright, they are just marked as 24bit and decode to 24bit, with the lower 8bit all zeroed out. Not a problem at all. The files are not bigger than 16bit FLAC files nor do they sound different. So you don't really have to redo them. It's just not "nice" that they are flagged as 24bit, although only 16bit are filled with data. But it's just a cosmetic issue.
madshi is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
eac3to

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.