Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd November 2011, 02:27   #11061  |  Link
Symmetry
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Are there plans to add support for XBMC ever? I use and love madVR with PotPlayer on my desktop, but my HTPC lacks it.
Symmetry is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 02:29   #11062  |  Link
mr.duck
quack quack
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by Symmetry View Post
Are there plans to add support for XBMC ever?
No I'm pretty sure that's impossible.
__________________
Media Player Classic Home Cinema Icon Library: NORMAL VERSION / GLOWING VERSION
mr.duck is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 02:30   #11063  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,415
XBMC isn't a directshow player afaik.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 02:49   #11064  |  Link
Boltron
Registered User
 
Boltron's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
I use XBMC as my media manager and I love it. I however have it invoke MPC-HC/LAV/madVR for all playback. It works great.
Boltron is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 03:26   #11065  |  Link
Symmetry
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
SamuriHL: ah, I was not aware of that.

@Boltron: I'm on Linux, and I don't believe any of the supported players are compatible.
Symmetry is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 07:08   #11066  |  Link
lanzorg
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 44
Someone can tell me if my hybrid AMD card works with madVR?
It's an AMD Radeon HD 6470M.
lanzorg is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 12:04   #11067  |  Link
Boltron
Registered User
 
Boltron's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
Ah, I see.
Boltron is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 12:14   #11068  |  Link
noee
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 530
@lanzorg:
Depending on your source material and madVR settings, you should be able to get it "working" just fine. Just try it and report back, it's always good to know which setups work.
noee is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 13:56   #11069  |  Link
nx6
Playing with MKV files...
 
nx6's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 278
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
The log file says:

Code:
00012657 Render   fullscreen windowed mode, covered by some windows
00012658 Render   madVR window [madVR] "madVR" {0,0,1920,1200}
00012659 Render   covered by explorer.exe window [EdgeUiInputWndClass] {0,1185,15,1200}
00012661 Render   covered by explorer.exe window [EdgeUiInputWndClass] {0,100,1,1100}
00012662 Render   covered by explorer.exe window [ImmersiveLauncher] "Start menu" {0,0,1920,1200}
00012663 Render   covered by explorer.exe window [Snapped Desktop] "Desktop" {0,0,1920,1200}
Not sure what all those explorer windows are, but they seem to cover the madVR rendering window. That's the reason why madVR doesn't switch to exclusive mode.
(groan)

I know what those are...

Quote:
Originally Posted by sialivi View Post
Those are all part of Windows 8's new UI. ImmersiveLauncher is the new metro start screen, the SnappedDesktop is the ordinary desktop and EdgeUi is for the swipe gestures and stuff around the edges.
Yeah...

[EdgeUiInputWndClass] {0,1185,15,1200}
is the hot-corner of the screen (lower left) that makes the worthless neutered "Start menu" pop up.

[EdgeUiInputWndClass] {0,100,1,1100}
Is the left-edge that triggers jumps between apps.

And the other two are probably the full screen Metro interface "Start Menu" and the Windows 7-esque "Desktop" running on top of it.

What's interesting is they weren't always an issue at all, but only in the last few weeks has fullscreen exclusive mode stopped working. Might have been a change in Windows, though.
__________________
Intel Core i7 920, 6 GB RAM | GeForce GTX670 | Win8.1 | LAV 0.64 / MadVR 0.87.10 | Zoom Player v10 / MPC-HC 1.7.8
nx6 is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 15:00   #11070  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,528
My current laptop is up on lease is will be replaced with Intel Core i5-2540M and Intel HD Graphics 3000. I haven't seen any benchmarks on what performance to expect with this processor and graphics using madVR. Any thoughts?
rack04 is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 16:57   #11071  |  Link
JamPS
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9
Here's a log for a crash I'm having with multiple monitors and a DVD-Image source. Occurs when video is playing or paused, when I move MPC-HC to another (any)display(I have 4).
Attached Files
File Type: 7z madVR - log.7z (70.7 KB, 7 views)
JamPS is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 17:11   #11072  |  Link
mr.duck
quack quack
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by rack04 View Post
My current laptop is up on lease is will be replaced with Intel Core i5-2540M and Intel HD Graphics 3000. I haven't seen any benchmarks on what performance to expect with this processor and graphics using madVR. Any thoughts?
Don't expect 1080i50 to play smoothly with deinterlacing and lanczos4 scaling.
__________________
Media Player Classic Home Cinema Icon Library: NORMAL VERSION / GLOWING VERSION
mr.duck is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 21:08   #11073  |  Link
lanzorg
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 44
@noee:
I tested it before (v0.59) and it didn't work (black screen, no sound).
If someone have this GPU AMD Radeon HD 6470M, can tell me if it works well with madVR.
lanzorg is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 21:26   #11074  |  Link
mindz
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 57
I am for the first time trying to IVTC a .TS file (60fps). Now ive intalled Dscaler 5.0.0.8 and replaced the 2 .dll's that need replacing. I had to turn off DEP to access the settings, but whatever settings i use, i cant get the 60fps video to decimate to 24p (i am using madVR btw). MediaInfo tells me the file is Progressive, but i dont think it is (or was). Anyway im supposed to IVTC this .TS file to 24p right?

Info from the .TS file:
Video
ID : 547 (0x223)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : MPEG Video
Format_Commercial_IfAny : HDV 720p
Format version : Version 2
Format profile : Main@High
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, Matrix : Custom
Codec ID : 2
Duration : 43mn 59s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 16.1 Mbps
Maximum bit rate : 18.0 Mbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 59.940 fps
Standard : Component
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.292
Stream size : 4.96 GiB (93%)
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Is there something im missing, is this file not able to be IVTC'd? Im really wanting this to work as i hear great things about the Dscaler 5 IVTC mod.

PS. the file doesnt play as 60 fps, more like 24fps, totally unsmooth (but ReClock and MPC-HC reports 60fps).

Btw. i do not use ffdshow with the dscaler ivtc mod, i cant figure out how, but this isnt the way to get it working anyway, right? Just having a hard time getting all the info needed to set this up right. Hopefully any of you can help !

Last edited by mindz; 22nd November 2011 at 21:32.
mindz is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 21:53   #11075  |  Link
G_M_C
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,076
Quote:
Originally Posted by mindz View Post
[...]long mediainfo log with a potential 720p60 file that could as well be all OK, cause 720p60 is a valid reso with valid framerate[...]
I'm not sure, but this question seems to be in the wrong thread. What's it got to do with madVR exactly ? MadVR is no tool like ffdshow, dscaler, AviSynth or what not it's a renderer. AFAIK IVTC is done before the renderer stage.

Last edited by G_M_C; 22nd November 2011 at 21:57.
G_M_C is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2011, 21:55   #11076  |  Link
mindz
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 57
Fair enough, but i saw some guys talk about this in this thread, and i was under the impression that maybe there are some specific madvr related settings for this IVTC to work.
mindz is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2011, 04:51   #11077  |  Link
cyberbeing
Broadband Junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,859
After more testing I've settled on using 24 CPU & 12 GPU queues. I've confirmed that keeping the CPU queue always above the GPU queue does reduce the number of dropped frames rather significantly in worse-case scenarios.

Raising the GPU queue significantly seems useless->harmful. Useless because the GPU queue dropping by 1-2 no matter what you set it to still has a high chance of causing delayed or dropped frames on my system. Harmful because when the CPU queue drops below the GPU queue max, the GPU queue follows, and as stated above dropping only 1-2 puts me at risk for dropped/delayed frames.

madshi, I've also noticed a potential bug in the GPU queues. With 24CPU/8GPU, if the Decoder Queue drops significantly 23-24/24 -> 11-24/24 the Upload and Render Queues have a tendency to drop a bit as well 7-8/8 -> 5-8/8 or lower causing delayed/dropped frames, even though and the GPU isn't stressed and has plenty of data to keep the queues full. By the same measure with 8CPU/8GPU, a drop of the Decoder Queue 7-8/8 -> 4-8/8 causes the Upload and Render Queues to drop at the same rate. Though in that case it's to be expected since the GPU Queues don't have enough data from the Decoder Queue to keep them full.

Anything you can do to increase the resiliency of the GPU queues? Theoretically the Upload queue should always be full as long as the Decoder queue is higher, but that isn't happening for some reason. Does it have something to do with how you are syncing the queues? I'm thinking that re-tweaking thread priorities so the uploads queue has a higher priority than the decoder queue may help? With madVR now offering the ability to set the Decoder queues extremely high, it seems to have become more important to prioritize the GPU queues and just let the Decoder queue fluctuate as needed, while not affecting anything.
cyberbeing is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2011, 05:03   #11078  |  Link
namaiki
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,073
Quote:
Originally Posted by lanzorg View Post
@noee:
I tested it before (v0.59) and it didn't work (black screen, no sound).
If someone have this GPU AMD Radeon HD 6470M, can tell me if it works well with madVR.
Try untick "use a separate device for presentation" under rendering-> general settings in madVR settings.
namaiki is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2011, 07:47   #11079  |  Link
Mikey2
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 80
Quote:

Quote:
With this update, now my queues do not fill-up, thus I drop frames (unless I drop the scaling Algorithm to something low, like Bilinear.) I went back and forth between .78 and .79 multiple times and am confident that I can only get .78 to work.
What happens if you set both queues to 8 in the madVR settings? Does that make 0.79 behave like 0.78 for you?
No, unfortunately I continually drop frames regardless of the queues in .79. There are so many permutations (each option increases the test case exponentially) that I have spent hours on this, but I have tried running in seperate threads, multiple flush options, different scaling algorithms, feeding different signals from different filters, etc...Since your post I focused on having 8 frames in advance (or backbuffers with that option disabled) and no matter what I try I simply drop frames on a second-by-second basis (where .78 allows me to run SoftCubic/4-Tap Spline in fullscreen exclusive without any frame-drop.)

This even happens when I am not de-interlacing! However, it is a shame, because when carefully setup, I like your De-Interlacer even more than YADIF on interlaced sources.

Again, the problem seems to be my GPU-RAM (256 MB) ...GPU-Z never shows the load to go above 50% or so (and I use software decoding so that is not an issue.) Since your change-log indicates that this should run better with my limited GPU-Ram, I am quite shocked that I am having more problems with this release.

Please let me know if I can provide any more information/debug files/etc to help. I just don't want to overwhelm you [and everyone else] with miles of logs from so many different permutations.

Thanks much!
MikeY

Last edited by Mikey2; 23rd November 2011 at 07:51.
Mikey2 is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2011, 11:28   #11080  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,278
The render and present queues for me are a bit of an issue, I have mine starting off pretty high then after 10 seconds or so it drops right down. I'm nearly always running around 3-4/12 or less on my 550 Ti i7 system regardless of the decoder, player, CPU availability and GPU clock settings (I've disabled PowerMizer with no effect.) Anyone else have a particularly low render and present queues running an Nvidia card? I'm hoping 0.80 helps a little with the odd frame drop I'm getting, guess we'll see!

Last edited by ryrynz; 23rd November 2011 at 12:25.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.