Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21st October 2016, 17:18   #1621  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Simple x264 Launcher v2.76
https://github.com/lordmulder/Simple...ases/tag/v2.76

Quote:
Version 2.76 [2016-10-21]
* Updated x265 to version 2.1+25
* Updated NVEncC to version 3.01
* Detection of "portable" VapourSynth (see README for details!)
* Detection of "portable" Avisynth (see README for details!)
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 6th November 2016, 16:19   #1622  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
New TEST build with latest x265 encoder:
https://sourceforge.net/projects/mul...6.exe/download
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2016, 14:02   #1623  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Is it possible to use the x264 launcher with VapourSynth installed in portable mode?

I haven't found a way to tell it where VapourSynth and Python are located, and the launcher tells me that VapourSynth is NOT currently installed. I understand that it cannot find it automatically since by definition the portable installation is not tied to the system, but IMO it should be possible to specify the directory somehow, with the preferences dialog or by editing a configuration file. Is it currently possible? If not, can you add that possibility?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 26th November 2016, 17:31   #1624  |  Link
BakaProxy
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 47
LoRd_MuldeR would it be possible to add a feature in which you can set a custom deadlock value or even fully disable it? Because some scripts have long initialization times which exceed the default 60 seconds, which makes batch encoding quite irritating to handle within your GUI.

Thanks in advance.
BakaProxy is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2016, 00:46   #1625  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Quote:
Originally Posted by BakaProxy View Post
LoRd_MuldeR would it be possible to add a feature in which you can set a custom deadlock value or even fully disable it? Because some scripts have long initialization times which exceed the default 60 seconds, which makes batch encoding quite irritating to handle within your GUI.

Thanks in advance.
Please see here:
https://github.com/lordmulder/Simple...nd-line-syntax

__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2016, 03:07   #1626  |  Link
BakaProxy
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by LoRd_MuldeR View Post
Oh it's actually 5 minutes. Then I can rest assured for now, but I would definitely appreciate it if you can set a custom deadlock value. It would save me some time and effort and I'm sure I'm not the only one who could use this, but that's your decision.

Verstuurd vanaf mijn SM-A500FU met Tapatalk
BakaProxy is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2016, 09:47   #1627  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Is it possible to use the x264 launcher with VapourSynth installed in portable mode?
Since I haven't received an answer to that question, should I assume that it's impossible?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2016, 22:52   #1628  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Is it possible to use the x264 launcher with VapourSynth installed in portable mode?
Since I haven't received an answer to that question, should I assume that it's impossible?
Sorry, missed that for some reason.

It should be possible now, with the very latest version. But you have to follow instructions exactly:
https://github.com/lordmulder/Simple...md#vapoursynth
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2016, 10:42   #1629  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
OK, thanks! I have already "installed" VS Portable elsewhere, but I suppose that I can do an hard or soft link to duplicate it within the extra folder. But IMO, it would be better to have the possibility to specify the path manually, perhaps with a command line argument, or within the preferences.ini file. Just a suggestion.

[EDIT] Using an hard link (called Junction in Windows terminology) works fine, but a soft link doesn't work. So, the directories with the Simple Launcher and with VapourSynth must be on the same physical partition. An additional reason to provide a way to specify the path. ;-)
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV

Last edited by r0lZ; 28th November 2016 at 10:54.
r0lZ is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2016, 23:12   #1630  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
New TEST build available:
https://sourceforge.net/projects/mul...9.exe/download

Updated x264 and x265 to the latest versions.
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2016, 00:10   #1631  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Simple x264 Launcher v2.77
https://github.com/lordmulder/Simple...ases/tag/v2.77

Quote:
Version 2.77 [2016-12-11]
* Updated x265 to version 2.1+69
* Updated x264 to revision 2744
* Updated NVEncC to version 3.02
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2016, 03:42   #1632  |  Link
olex99
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 16
I have a weird feature request.

I currently do my encoding on a computer that I only have access to on the weekend. I'm usually doing Home Videos for archiving so I only care about quality, I use QTGMC as my de-interlacer and because of this my encodes average around 0.3fps and can take up for 3 weeks to complete.

I use Simple x264 Launcher as my GUI and it works well, I usually have up to 6 Job running at a time as I only use the Single Threaded Avisynth to do the work.

What I would like is a way to see the status of the encode remotely since I only have access to actually be in front of the encoding computer on the weekend. What I do have access to though is the file system. Is there a chance you can add a feature to allow a log file to be written with the status of the encode while the encode is happening? I could then check this file at any time to see where the encodes are up to. I believe it can be done by piping the output to a text file but I don't have anyway in the software to add that command line from what I can see.
olex99 is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2016, 15:15   #1633  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Quote:
Originally Posted by olex99 View Post
I have a weird feature request.

I currently do my encoding on a computer that I only have access to on the weekend. I'm usually doing Home Videos for archiving so I only care about quality, I use QTGMC as my de-interlacer and because of this my encodes average around 0.3fps and can take up for 3 weeks to complete.

I use Simple x264 Launcher as my GUI and it works well, I usually have up to 6 Job running at a time as I only use the Single Threaded Avisynth to do the work.

What I would like is a way to see the status of the encode remotely since I only have access to actually be in front of the encoding computer on the weekend. What I do have access to though is the file system. Is there a chance you can add a feature to allow a log file to be written with the status of the encode while the encode is happening? I could then check this file at any time to see where the encodes are up to. I believe it can be done by piping the output to a text file but I don't have anyway in the software to add that command line from what I can see.
Ever heard of VNC?

Really, instead of messing up one tool with too many (unrelated) features, you should use the right tool for each job - and combine them as needed (cf. Unix philosophy).

Having said that, there already is a feature in Simple x264 Launcher to automatically generate a log file for each encoding task.

But this won't be very helpful for you, I guess, because the log file is saved when the encoding task has been completed. The log file is not written (or updated) in "realtime" while the encoding is still running.

And even if the log file was updated in "realtime", it still wouldn't allow you to see the current progress by looking at the file. That's because:

(a) progress lines are not written to the log, because it would completely flood the log. Except for warnings that might pop up throughout the encode, most long lines are either created right at the beginning or at the very end;

(b) even if we wrote all output the the log file in an "unfiltered" way, including progress lines, you still couldn't see progress in "realtime", because the file I/O buffering of the operating system will delay file writes.
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.



Last edited by LoRd_MuldeR; 14th December 2016 at 15:24.
LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2017, 19:34   #1634  |  Link
fijam
Registered User
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 10
I've been using Simple Launcher for over a year now, thanks for that great piece of software.

I have three small pet peeves:
1. it's not possible to edit the paths and filenames in source/output directly (the field is not editable, you need to click [...] and edit it there, then click Save again)

2. there is no way to disable custom parameter validation, e.g. I'd often like to use tmod's --aq2-strength and Simple Launcher will not let me do that ("custom parameters are invalid and will be discarded")

3. my templates quickly grow into a rat's nest, some kind of system with categories for templates (DVD/HDTV/BD, or SD/720p/1080p for example, preferably user-editable) would be nice
fijam is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2017, 18:53   #1635  |  Link
Pulp Catalyst
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 266
what de-interlacing capability does this have?

also, how difficult would it be to add (NNEDI3 + YadifMod) combination? (there are AviSynth and Vapour-synth plugins available for both).
Pulp Catalyst is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2017, 03:31   #1636  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Quote:
Originally Posted by fijam View Post
1. it's not possible to edit the paths and filenames in source/output directly (the field is not editable, you need to click [...] and edit it there, then click Save again)
Yes, that's intentional. If free editing was allowed, the user could enter arbitrary invalid or non-existing paths, so we would have to do (rather complex) validation.

Quote:
Originally Posted by fijam View Post
2. there is no way to disable custom parameter validation, e.g. I'd often like to use tmod's --aq2-strength and Simple Launcher will not let me do that ("custom parameters are invalid and will be discarded")
Parameter validation can't be disabled for good reason.

However, there was (yet another) small issue in the parameter validation code. Should be fixed in latest TEST version:
https://sourceforge.net/projects/mul...7.exe/download

Quote:
Originally Posted by fijam View Post
3. my templates quickly grow into a rat's nest, some kind of system with categories for templates (DVD/HDTV/BD, or SD/720p/1080p for example, preferably user-editable) would be nice
I will need to think about a solution...

Quote:
Originally Posted by Pulp Catalyst View Post
what de-interlacing capability does this have?

also, how difficult would it be to add (NNEDI3 + YadifMod) combination? (there are AviSynth and Vapour-synth plugins available for both).
Yes, those are Avisynth/VapourSynth filters. Using them with Simple x264/x265 Launcher is no different than with any other application that supports Avisynth/VapourSynth input.

If you want to use those deinterlacing filters without frame-serving your source from Avisynth or VapourSynth: Nope, that's not possible
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.



Last edited by LoRd_MuldeR; 7th January 2017 at 03:39.
LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2017, 22:43   #1637  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Simple x264 Launcher v2.78
https://github.com/lordmulder/Simple...ases/tag/v2.78

Quote:
Version 2.78 [2017-01-07]
* Updated x265 to version 2.2+22
* Updated Avs2YUV to version 0.24 (BugMaster's mod 5)
* Added new option to save pending jobs *without* confirmation
* Some fixes to parameter validation code
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2017, 12:06   #1638  |  Link
masagrator
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3
AviSynth not detected

I don't know why, but Launcher cannot detect my Avisynth 2.6. Is there a way to write a path to Avisynth? I tried with AviSynth+ and works only with 64-bit plugins... Launcher and avisynth are installed on system partition. I tried reinstalling and nothing. Windows 10 64-bit Education. I checked 2 last versions of Launcher. I tried with "portable version", changing name and copying standalone avisynth to Launcher folder. And still the same.

Last edited by masagrator; 10th January 2017 at 12:11.
masagrator is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2017, 20:34   #1639  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,073
Quote:
Originally Posted by masagrator View Post
I don't know why, but Launcher cannot detect my Avisynth 2.6. Is there a way to write a path to Avisynth? I tried with AviSynth+ and works only with 64-bit plugins... Launcher and avisynth are installed on system partition. I tried reinstalling and nothing. Windows 10 64-bit Education. I checked 2 last versions of Launcher. I tried with "portable version", changing name and copying standalone avisynth to Launcher folder. And still the same.
Simple x264 Launcher will launch encoding tools, e.g. x264, as separate processes. And these tools will then try to load Avisynth.DLL, when needed – usually from the "System32" (or "SysWow64") directory.

The only difference in "portable" mode is that Simple x264 Launcher will add "<InstallPath>\Avisynth\{x86,x64}" to the PATH environment variable before launching the encoder process, so that the encoder process will be able to load Avisynth.DLL from that directory too. Still, programs prefer loading DLL's from the "System32" (or "SysWow64") directory, before they fall back to the directories listed in PATH.

Anyway, you can try running "toolset\x86\avs_check_x86.exe" or "toolset\x64\avs_check_x64.exe" manually and look at the output, in order to check for the availability of 32-Bit or 64-Bit Avisynth, respectively.
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.



Last edited by LoRd_MuldeR; 10th January 2017 at 20:38.
LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2017, 10:39   #1640  |  Link
VincAlastor
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Berlin
Posts: 154
Is it possible to add aomenc for testing, please? With your GUI it could be easier to test this new encoder with logs and statistics.

daily nightly builds:
http://forum.doom9.org/showthread.ph...44#post1778544
VincAlastor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.