Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th January 2019, 18:25   #3481  |  Link
DJ-1
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by Selur View Post
Normally Hybrid automatically ignores the time codes when input from MakeMKV is detected, not totally sure why that didn't happen.
-> enable it when you feed Hybrid with input from MakeMkv

Cu Selur
ok, I use makemkv its seems goog at what it does, i assume it makes a mess of timecodes then?

as far as the low CPU usage goes, its fine until sRestore is added, only using arou 18% sRestore included.

...1 thing have noticed is that if i remove a job before its ended in Hybrid, it completely close Hybrid, no prompt like usual shutdown...no error.

thanks.
DJ-1 is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2019, 18:28   #3482  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
It does add vfr time codes for cfr content so yes,...
About sRestore&Co and CPU usage, using Vapoursynth instead of Avisynth might help a bit.

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2019, 18:38   #3483  |  Link
DJ-1
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 324
got the dev version, thanks, assuming you were referring to the removing of jobs in progress, seems ok now.

thanks.
DJ-1 is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2019, 18:39   #3484  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
Quote:
assuming you were referring to the removing of jobs in progress, seems ok now.
Yes, happy that was fixed.

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2019, 18:49   #3485  |  Link
DJ-1
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by Selur View Post
Yes, happy that was fixed.

Cu Selur
correction, i switched to Vaporsynth, started to run a job, see that CPU usage was fine, cleared the job (`remove all` button) & Hybrid closed again, no errors/msgs

thanks

Last edited by DJ-1; 21st January 2019 at 08:20.
DJ-1 is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2019, 18:53   #3486  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
Will look into it.

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 17:42   #3487  |  Link
Gravitator
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 155
Hybrid dev v2019.01.20.1

AOM
There is no reaction (on the command line) to changes in any parameters from the Signal VUI.
__________________
Win10x64, Pentium E6600, GTX 750 2GB, DDR3 8GB.
Gravitator is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 17:50   #3488  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
Lol, forgot to add actually trigger the code I added.
Will send you another link to a dev build in a bit.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 18:03   #3489  |  Link
Gravitator
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 155
Will there be any new options for the AOM encoder in the near future?
__________________
Win10x64, Pentium E6600, GTX 750 2GB, DDR3 8GB.
Gravitator is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 18:04   #3490  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
You would have to ask the aomenc authors for that. No clue whether there is anything new planned in the near future.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 18:18   #3491  |  Link
Gravitator
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 155
Then how can I add parameters (Into Hybrid command line) to the AOM encoder?
In --help interesting news...

--enable-interinter-wedge
--enable-interintra-wedge
--enable-smooth-interintra
--enable-smooth-intra
__________________
Win10x64, Pentium E6600, GTX 750 2GB, DDR3 8GB.

Last edited by Gravitator; 21st January 2019 at 18:21.
Gravitator is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 18:26   #3492  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
Quote:
Then how can I add parameters to the AOM encoder?
You use aomenc without Hybrid.
Looking at the aomenc options, there are a bunch of options Hybrid doesn't support atm. :
Code:
            --enable-cdef=<arg>        	Enable the constrained directional enhancement filter (0: false, 1: true (default))
            --enable-restoration=<arg> 	Enable the loop restoration filter (0: false, 1: true (default))
            --enable-rect-partitions=<a	Enable rectangular partitions (0: false, 1: true (default))
            --enable-dual-filter=<arg> 	Enable dual filter (0: false, 1: true (default))
            --enable-intra-edge-filter=	Enable intra edge filtering (0: false, 1: true (default))
            --enable-order-hint=<arg>  	Enable order hint (0: false, 1: true (default))
            --enable-tx64=<arg>        	Enable 64-pt transform (0: false, 1: true (default))
            --enable-dist-wtd-comp=<arg	Enable distance-weighted compound (0: false, 1: true (default))
            --enable-masked-comp=<arg> 	Enable masked (wedge/diff-wtd) compound (0: false, 1: true (default))
            --enable-interintra-comp=<a	Enable interintra compound (0: false, 1: true (default))
            --enable-smooth-interintra=	Enable smooth interintra mode (0: false, 1: true (default))
            --enable-diff-wtd-comp=<arg	Enable difference-weighted compound (0: false, 1: true (default))
            --enable-interinter-wedge=<	Enable interinter wedge compound (0: false, 1: true (default))
            --enable-interintra-wedge=<	Enable interintra wedge compound (0: false, 1: true (default))
            --enable-global-motion=<arg	Enable global motion (0: false, 1: true (default))
            --enable-warped-motion=<arg	Enable local warped motion (0: false, 1: true (default))
            --enable-filter-intra=<arg>	Enable filter intra prediction mode (0: false, 1: true (default))
            --enable-smooth-intra=<arg>	Enable smooth intra prediction modes (0: false, 1: true (default))
            --enable-paeth-intra=<arg> 	Enable Paeth intra prediction mode (0: false, 1: true (default))
            --enable-cfl-intra=<arg>   	Enable chroma from luma intra prediction mode (0: false, 1: true (default))
            --enable-obmc=<arg>        	Enable OBMC (0: false, 1: true (default))
            --enable-palette=<arg>     	Enable palette prediction mode (0: false, 1: true (default))
            --enable-intrabc=<arg>     	Enable intra block copy prediction mode (0: false, 1: true (default))
            --enable-angle-delta=<arg> 	Enable intra angle delta (0: false, 1: true (default))
source: aoemenc --help
https://jmvalin.ca/papers/AV1_tools.pdf offers some insight into what some of them are meant to do and from the looks of it, disabling them seems like a mistake.

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2019, 12:05   #3493  |  Link
Gravitator
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 155
AOM
Add:
--film-grain-test=<arg> Film grain test vectors (0: none (default), 1: test-1 2: test-2, ... 16: test-16)
--film-grain-table=<arg> Path to file containing film grain parameters
--max-intra-rate=<arg> Max I-frame bitrate (pct)
--max-inter-rate=<arg> Max P-frame bitrate (pct)
__________________
Win10x64, Pentium E6600, GTX 750 2GB, DDR3 8GB.
Gravitator is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2019, 16:04   #3494  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
Quote:
--film-grain-test=<arg> Film grain test vectors (0: none (default), 1: test-1 2: test-2, ... 16: test-16)
--film-grain-table=<arg> Path to file containing film grain parameters
No clue what they do, especially ' --film-grain-table'.
-> not going to happen unless you can provide an explanation to the options.

Quote:
--max-intra-rate=<arg> Max I-frame bitrate (pct)
--max-inter-rate=<arg> Max P-frame bitrate (pct)
Would need to know the default values.

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2019, 15:26   #3495  |  Link
Gravitator
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 155
Hybrid dev v2019.01.22.1

AOM
2-pass mode ( bitrate mode is enabled) > change to any other mode > go back to 2-pass - bitrate mode is disabled.
__________________
Win10x64, Pentium E6600, GTX 750 2GB, DDR3 8GB.
Gravitator is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2019, 00:32   #3496  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 5,748
'bitrate mode is enabled' -> will fix, should only be enabled for 'average bitrate (1-pass)'
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Selur is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.