Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th April 2011, 01:24   #2001  |  Link
Andy o
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 928
Any other movie that you're having trouble with? I already saw D9 so I wanna rent something I haven't watched... 2 birds one stone you know.
Andy o is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 01:31   #2002  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
I'm having all kinds of problems technically. But I think a lot of it is my own issue to deal with. For MC16 I have to use ffdshow for subtitle rendering. And I think that's got some issues with the new forced sub option. I mean, with the chain I've got going on, it's not surprising that it's having problems. However, even with MPC-HC's subtitle renderer, forced subs aren't working flawlessly. Salt didn't seem to work right for me, either. So I don't know if it's a bug or if it's something in my config.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 01:40   #2003  |  Link
Andy o
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 928
According to that spreadsheet, Avatar has flagged forced subs too, just like D9, Salt and Paprika, so these should be the same. I'm gonna choose one of the movies of that sheet.
Andy o is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 01:41   #2004  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Ok, forget everything I've said. I have no idea what the HELL happened. It *DOES* work with MPC-HC's subtitle renderer. It does NOT work with ffdshow subtitle renderer. This situation sucks, but, it is what it is. It means I can't use this in MC16. But District 9 works with the MPC-HC sub renderer. Now if only I could use that in MC16. I so wish Nev would write us a proper subtitle renderer.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 01:42   #2005  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Quote:
Originally Posted by Andy o View Post
According to that spreadsheet, Avatar has flagged forced subs too, just like D9, Salt and Paprika, so these should be the same. I'm gonna choose one of the movies of that sheet.
Yea, see my latest post. It works fine with MPC-HC's sub renderer. So, blank my life, but, that's just how it goes.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 02:03   #2006  |  Link
Andy o
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 928
The JRiver folks are also very responsive to customer requests, aren't they? I tried their player a long time ago and liked it, but I really didn't need it.
Andy o is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 02:17   #2007  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Yea they are. ffdshow just ain't working. No matter what I try. Not for this. We so need a better sub renderer.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 02:27   #2008  |  Link
robpdotcom
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by robpdotcom View Post
Correct, MakeMKV does NOT set flags for forced subs - you must load the file into mmg's header editor to set the forced flag (which only takes a few seconds).
Quote:
Originally Posted by Andy o View Post
Posted before I saw your post. It does seem to be preserving the flags. I tried with 1.6.8, but I haven't seen this specific issue on the release log.
I think we're talking about 2 different things. It does preserve the flags within the pgs stream, but does not set the forced flag for the track inside the mkv. LAVSplitter needs the latter. I suspect that if LAVSplitter is automatically loading the track, and you have not set the flag with mmg's header editor, then it is probably just loading the first track.

BTW: Another, more recent movie with forced subs: The Tourist.

OT: In MakeMKV, you can always select the option to extract forced subs - if there are none, it will not create the extra track.
__________________
Windows 7 x64
i7 870
16GB RAM
AMD 6870
robpdotcom is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 02:35   #2009  |  Link
Andy o
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 928
You still have to turn on the subs even if you wanna see only the forced captions within the normal sub track. I don't see much value over having an actual forced full track, but you can set the flag quickly with mkvmerge, without remuxing. I don't know what LAVF Splitter does with such a track, or MPC-HC's sub renderer, for that matter.
Andy o is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 03:24   #2010  |  Link
robpdotcom
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 297
I'm confused.

Are you saying that you have a pgs stream, containing all normal subs (plus individual forced subs), and somehow you are able to display only the forced subs?
__________________
Windows 7 x64
i7 870
16GB RAM
AMD 6870
robpdotcom is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 03:26   #2011  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
That's the point of what Nev just added.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 03:40   #2012  |  Link
robpdotcom
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 297
Ooooh. Looks like I missed a few pages here.

I hope this clears up my confusion a bit:

Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
Quote:
Originally Posted by robpdotcom View Post
Will LAVSplitter eventually be able to display the forced subs only from PGS subtitle streams? Is that even something a splitter could do, or would that be something for the subtitle renderer?
Thats something a sub renderer should be doing. I don't interpret any streams, i just send them to the decoders to do their magic with.

Personally, i have only seen BluRays where the forced subs are in their separate track, though. (Sadly, you cannot detect if they are forced subs just from the track. <.<)
Very cool stuff.
__________________
Windows 7 x64
i7 870
16GB RAM
AMD 6870
robpdotcom is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 03:42   #2013  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Yea, um, Nev's had a....change of heart.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 03:48   #2014  |  Link
robpdotcom
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 297
This, combined with madVR being able to use MPC-HC's internal sub renderer makes things soooo much sweeter.

BIG, BIG Thanks Nev!
__________________
Windows 7 x64
i7 870
16GB RAM
AMD 6870
robpdotcom is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 03:50   #2015  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Amen to that. I just wish it would work with ffdshow's sub renderer so I can continue to use MC16. Case in point I'm watching The Crow (japanese import) in MC16 with LAVF Splitter/ffdshow audio/cyberlink video decoder/madVR as we speak. Right off the disc. Fortunately no subs for this one, but, I'd LOVE to get the forced sub thing to work.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 04:04   #2016  |  Link
robpdotcom
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 297
Just tested this with two mkv's: The Tourist, with which I did not extract a separate, forced sub stream (so, the forced subs are embedded in the normal subs stream); and Avatar which I had previously ripped by extracting the extra forced stream (flagged as forced by mmg).....

Both work perfectly by setting Subtitle Selection Mode to "Only Forced Subs" and Blu-ray Subtitles to "Deliver only Forced Subtitles".

I can see though, how his will be tricky to select full subtitles in a pgs stream....

Would it be possible for LAVSplitter to create a virtual "forced" track, which will load automatically, then you can then select the full subs, for example, via Right Click > Navigate, or even by the player's "next subtitle" keyboard shortcut ("S" in MPC-HC)?
__________________
Windows 7 x64
i7 870
16GB RAM
AMD 6870

Last edited by robpdotcom; 29th April 2011 at 04:07.
robpdotcom is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 04:10   #2017  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Nev is planning on some enhancements to make it easier to use.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 04:52   #2018  |  Link
jmone
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 572
SamuriHL - I DO GET Subs working fine in MC16 to start with then for some reason they stop displaying after about 30 sec with my latest filter config. It has to be either FFDSHOW or the way LAVSplitter works with FFDSHOW for these. I posted the filter info a few post earlier at http://forum.doom9.org/showpost.php?...postcount=1978 + I've tried all sorts of various options in ffdshow, etc but I've no idea why it would work for a bit then simply stop displaying them. I'm testing with D9 and Avatar both off the disc and muxed to various containers. I'm also sure I had an earlier config working fine....but I can not seem to work out what it was now (so may bits have changed).
jmone is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 04:54   #2019  |  Link
Andy o
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 928
If you're using mkvs though, you always have the option to choose which forced subs you wanna rip to a separate track, like I did with Paprika.
Andy o is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2011, 04:55   #2020  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,789
Sigh. This isn't a good situation for us. I wish we could have the sub rendering code from mpc in mc16.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
decoders, directshow, filters, splitter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.