Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th March 2010, 14:50   #11021  |  Link
roozhou
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,181
Quote:
Originally Posted by dann23 View Post
I see now that ffmpeg supports bink and indeo 5 formats. Will ffdshow support this?
There's no working DShow bink splitter.
And there are more. e.g. cook, wmapro, monkey audio...
roozhou is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2010, 16:33   #11022  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
The current bluray parser is buggy.

This subtitles format is a real pain !

I know what should be done but I would like to speed up my work by getting source code from existing and working bluray parsers.

I'll let you know
albain is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2010, 17:38   #11023  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Quote:
Originally Posted by albain View Post
I think this is fixed. Please tell me if the filters are working

New build


Patch v4
These issues are still present, I've used a fresh install of ffdshow with everything at default values, just enabling each filter:

- The sliders issue in Resize is still present: luma gaussian blur controls luma sharpen instead, luma sharpen does nothing and can crash the player if you constantly move it, etc.
- ffmpeg deinterlacers like 5-tap lowpass, libav crash.
- Postprocessing, same as above. Funny thing is, it crashes with Xvid videos, not with H.264 material.
- Sharpen, everything works OK except swscaler, the black screen is gone but it doesn't do anything.
- In Blur, libavcodec error again when using mplayer temporal noise reducer.
- Luminance level fix in Picture properties, libavcodec crash.

These have been fixed:

- swscaler gaussian blur in Blur.
- Levels.
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.

Last edited by STaRGaZeR; 6th March 2010 at 18:18.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2010, 18:28   #11024  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
These issues are still present, I've used a fresh install of ffdshow with everything at default values, just enabling each filter:

- The sliders issue in Resize is still present: luma gaussian blur controls luma sharpen instead, luma sharpen does nothing and can crash the player if you constantly move it, etc.
- ffmpeg deinterlacers like 5-tap lowpass, libav crash.
- Postprocessing, same as above. Funny thing is, it crashes with Xvid videos, not with H.264 material.
- Sharpen, everything works OK except swscaler, the black screen is gone but it doesn't do anything.
- In Blur, libavcodec error again when using mplayer temporal noise reducer.
- Luminance level fix in Picture properties, libavcodec crash.

These have been fixed:

- swscaler gaussian blur in Blur.
- Levels.
Oh yes, I messed up. I am fixing it
albain is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2010, 21:02   #11025  |  Link
ikarad
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 540
Quote:
Originally Posted by albain View Post
The current bluray parser is buggy.

This subtitles format is a real pain !

I know what should be done but I would like to speed up my work by getting source code from existing and working bluray parsers.

I'll let you know
Good luck and I hope a perfect support of blu ray subs as soon as possible.
ikarad is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 09:43   #11026  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
I think that everything is fixed : libswscale and bluray subtitles thanks to Supread creator

New patch

New build

EDIT : there is still this problem with bluray subtitles using YUV colorspaces. I can't find why they are half-transparent

Last edited by albain; 7th March 2010 at 11:02.
albain is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 11:13   #11027  |  Link
onomatopellan
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 47
Thanks albain! Now loading of external .sup subtitles with ffdshow would be very convenient for test and compare it with SUPread. Is this possible?

Also there still is the problem with line of pixels on the top of subtitles. They look perfect on SUPread.
http://forum.doom9.org/showthread.ph...70#post1380370
__________________
Intel Pentium Dual Core E2200 | Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family (256Mb) | 4 GB DDR2 | Windows 8.1 Pro RTM x64

Last edited by onomatopellan; 7th March 2010 at 11:17.
onomatopellan is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 12:02   #11028  |  Link
Gleb Egorych
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 231
ForceWare 196.75 alert
Quote:
We are aware that some customers have reported fan speed issues with the latest 196.75 WHQL drivers on NVIDIA.com. Until we can verify and root cause this issue, we recommend that customers do not download this driver. Instead, please stay with, or return to 196.21 WHQL drivers. Release 196.75 drivers have been temporarily removed from our website and we also are asking our partners and others to remove temporarily this 196.75 WHQL driver as well.
So it's safer to revert back to 196.21 WHQL or 196.34 beta.
Gleb Egorych is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 14:05   #11029  |  Link
DigitalDeviant
Registered User
 
DigitalDeviant's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by albain View Post
I think that everything is fixed : libswscale and bluray subtitles thanks to Supread creator

New patch

New build

EDIT : there is still this problem with bluray subtitles using YUV colorspaces. I can't find why they are half-transparent
It's still not working correctly with the multiple subtitle sample I posted. Both subtitles show completely now but not correctly positioned. They both appear at the top of the screen where the first is supposed to display and the first only displays for a split second until the second shows. The second subtitle should show at the bottom of the screen.
__________________
"Do everything by hand, even when using the computer." - Hayao Miyazaki
DigitalDeviant is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 14:06   #11030  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
I have fixed the crashing issue with DXVA + Fast forward/rewind.

The problem were reported to me while using media control and Haali splitter

@DigitalDeviant : okay, I think I know where it comes from. I think I take the placements for the next or previous subtitles. I already made this mistake at the beginning.

I am also interested in feedbacks using the FFDShow filters with the new libraries from my test build

Thanks

Last edited by albain; 7th March 2010 at 14:08.
albain is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 14:46   #11031  |  Link
anto
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Hi all,

I actually want to add PTS DTS on OSD Display.

Ca anybody could help me on how to deal with.

I've seen that PTS on Output are implemented in last versions of FFMPEG.

Thanks.
anto is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 16:29   #11032  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Quote:
Originally Posted by albain View Post
I think that everything is fixed : libswscale and bluray subtitles thanks to Supread creator

New patch

New build

EDIT : there is still this problem with bluray subtitles using YUV colorspaces. I can't find why they are half-transparent
These issues are still present, like before I've used a fresh install of ffdshow with everything at default values, just enabling each filter:

- The sliders issue in Resize is still present: luma and chroma gaussian blur now work, but parameter, luma and chroma sharpen don't.
- ffmpeg deinterlacers like 5-tap lowpass, libav crash.
- Postprocessing, same as above.
- Sharpen, everything works OK except swscaler, the sliders and the filter itself do nothing.
- In Blur, libavcodec error again when using mplayer temporal noise reducer.
- Luminance level fix in Picture properties, libavcodec crash.
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2010, 22:53   #11033  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
Yes there is indeed some work left

ffmpeg scaler is not designed to handle different resize methods and values for luma and chroma so the ffdshow custom code breaks many things from the original code.

I am trying to put the pieces together : I now understand better how it works, I can see the end of the tunnel

Man, next time I'll do some translations, that's all lol
I don't know why I put myself into this situation lol
albain is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 01:49   #11034  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
You know we all love your work
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 07:43   #11035  |  Link
Mr VacBob
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 141
Interesting changes should be submitted upstream so you don't have to maintain them
Mr VacBob is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 09:31   #11036  |  Link
anto
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Hello,

I'm expecting just for little information, not a complete solution

I'm just expecting some help from anyone to find the Presentation Time Stamp in ffdshow because I've not found yet a valid PTS.

Last edited by anto; 8th March 2010 at 09:34.
anto is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 10:10   #11037  |  Link
hoborg
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 454
Hi.
Just small question - is it normal that FFDshow reporting NV21 output instead of NV12 durning MPEG-2i decoding?
__________________
Working machine: Win10x64 + Intel Skull Canyon
My HTPC.

How to start with Bitcoin
hoborg is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 15:25   #11038  |  Link
tal.aloni
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 496
Quote:
Originally Posted by anto View Post
Hello,

I'm expecting just for little information, not a complete solution

I'm just expecting some help from anyone to find the Presentation Time Stamp in ffdshow because I've not found yet a valid PTS.
we have "frame timestamp" under OSD.
tal.aloni is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 16:06   #11039  |  Link
hoborg
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 454
Hi.
Is there a way to use keyboard shortcut to swap between more audio/subtitles track (stream switcher enabled)? I didnt found it in keys and remote...
__________________
Working machine: Win10x64 + Intel Skull Canyon
My HTPC.

How to start with Bitcoin
hoborg is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2010, 16:17   #11040  |  Link
anto
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by tal.aloni View Post
we have "frame timestamp" under OSD.
I've ever seen it but frame timestamp aren't corresponding with real PTS, and there's no way to deduce PTS from it.
anto is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ffdshow, ffdshow tryouts, ffdshow-mt, ffplay, icl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.