Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th May 2009, 14:38   #341  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
If the error code returned is sufficient to distinguish the error from a simple stream error, then theoretically something could be done. But I'd have to keep polling to see when decoding can start succeeding again. It sounds like a nightmare to me.
Guest is offline  
Old 9th May 2009, 15:43   #342  |  Link
xandercage
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 37
i m using nvidia 8800GTX 768 MB GPU.
I instaled this driver 185.85_desktop_winxp_32bit_english_whql and this cudadriver_2.2_winxp_32_185.85_general.
My OS Win XP PRO SP3
But i can t load VC-1 stream. I always get this error


What kind of license file is missing?
Any ideas how can i load VC-1 stream or m2ts file?
xandercage is offline  
Old 9th May 2009, 16:05   #343  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
To get a license, you need to push the yellow button on this page:

http://neuron2.net/dgvc1decnv/dgvc1decnv.html
Guest is offline  
Old 9th May 2009, 16:09   #344  |  Link
xandercage
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 37
I must donate? Or what do u mean?
Thx for the answer
xandercage is offline  
Old 9th May 2009, 16:10   #345  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Just read what is written on the page I linked. It's all spelled out for you.
Guest is offline  
Old 9th May 2009, 16:55   #346  |  Link
xandercage
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 37
OK i m waitting for the activation...
Sorry for my dump qustions.
Thanks for your great work
xandercage is offline  
Old 9th May 2009, 20:40   #347  |  Link
squid_80
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melbourne, AU
Posts: 1,963
You might want to save your money, the 8800GTX can't use CUDA for decoding.
squid_80 is offline  
Old 9th May 2009, 23:43   #348  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
He didn't read the page like I asked him to.
Guest is offline  
Old 10th May 2009, 11:38   #349  |  Link
Leak
ffdshow/AviSynth wrangler
 
Leak's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Austria
Posts: 2,441
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
He didn't read the page like I asked him to.
How about making your program error out with an "Unsupported hardware"-type error message before even checking for a license file?

np: Casiotone For The Painfully Alone - Northfield, MN (vs. Children)
__________________
now playing: [artist] - [track] ([album])
Leak is offline  
Old 17th May 2009, 14:53   #350  |  Link
Audionut
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,266
Hi Don,

Just to report your tools work fine in Windows 7 x64 with the latest drivers from nvidia. 185.85

Regards,
__________________
http://www.7-zip.org/
Audionut is offline  
Old 17th May 2009, 16:42   #351  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Thanks for the test results, Audionut!
Guest is offline  
Old 25th May 2009, 16:53   #352  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,528
Using DGVC1DecNV 1.0.6 and CUVID Server 1.0.4 I get the following error at 98.4% complete in the first pass.

"cuvidDecodePicture() error."

I'm using Windows XP SP3 with Nvidia 8800GT with driver version 185.85. I have the screen saver disabled. If there is any other information you need to debug please let me know.

The x264 command line that I use to encode is:

Code:
"%x264_PATH%" --pass 1 --bitrate %DESIRED_BITRATE% --stats "%WORKING_DIRECTORY%\%SOURCE_FILENAME%.stats" --level 4.1 --keyint 24 --min-keyint 1 --bframes 3 --b-adapt 2 --weightb --direct auto --deblock -1:-1 --subme 2 --partitions none --vbv-bufsize 30000 --vbv-maxrate 24000 --qcomp 0.5 --me dia --threads auto --thread-input --sar 1:1 --aud --progress --no-psnr --no-ssim --output NUL "%INPUT_VIDEO%" --mvrange 511 --nal-hrd
The following zip file contains the raw VC-1 stream, AviSynth script, and DGV file.

http://www.megaupload.com/?d=UYVX1C50
rack04 is offline  
Old 25th May 2009, 23:36   #353  |  Link
woah!
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 435
looks like frame 253 is the problem, using DGsource is stopping at that frame.
woah! is offline  
Old 26th May 2009, 13:34   #354  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,528
I did some more testing. It appears that WMVideo Decoder DMO, wmv9, and libavcodec are able to decode this stream properly.
rack04 is offline  
Old 4th June 2009, 13:36   #355  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,528
Quote:
Originally Posted by rack04 View Post
I did some more testing. It appears that WMVideo Decoder DMO, wmv9, and libavcodec are able to decode this stream properly.
Has anyone else bee able to reproduce this problem using the files I linked to above?
rack04 is offline  
Old 4th June 2009, 13:40   #356  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
I've reproduced it but haven't had time to get to it as I am finishing up multiple input file support.
Guest is offline  
Old 4th June 2009, 13:50   #357  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,528
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I've reproduced it but haven't had time to get to it as I am finishing up multiple input file support.
Very well. Thank you for your time.
rack04 is offline  
Old 8th June 2009, 04:30   #358  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,528
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I've reproduced it but haven't had time to get to it as I am finishing up multiple input file support.
I just tried the encode again using DG NV tools beta and everything works great. Thanks.
rack04 is offline  
Old 8th June 2009, 23:19   #359  |  Link
robinsj
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 62
So i just donated, how long does it take to get a license.... Thanks!!
robinsj is offline  
Old 13th June 2009, 21:28   #360  |  Link
may24
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 41
... so this seems to be for NVidia only.
Will there be - by chance - a version for us ATI owners ?
Perhaps one without cuda support, to start with ...
may24 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.