Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Development

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25th October 2020, 13:39   #1  |  Link
Slogra
Registered User
 
Slogra's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Region 2
Posts: 407
GPU noise filters for avisynth 64bit

Right now i'm using the 10 year old FFT3dGPU 64bit (FFT3DGPU_3-15-2010.rar from this page https://github.com/pinterf/FFT3dGPU).

KNLMeansCL just doesn't seem to work well on my AMD Radeon cards. It either does not work at all, uses way to much GPU power or even crashes my pc.


Do you know any other GPU noise filters, besides KNLMeansCL and FFT3dGPU?
Slogra is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2020, 13:50   #2  |  Link
videoh
Useful n00b
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1,485
There is DGDenoise, part of DGDecNV (requires small donation). May not work for you though because it requires an nVidia GPU.
videoh is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2020, 15:13   #3  |  Link
real.finder
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Mesopotamia
Posts: 1,912
yes there are some problems in KNLMeansCL https://forum.doom9.org/showthread.p...37#post1925937

let's hope it will be fixed soon
__________________
See My Avisynth Stuff
real.finder is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2020, 15:51   #4  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,169
Deathray and GPUBilateral are also gpu based denoise filter for Avisynth, but it's been ages since I tried to use them,... (so no clue if they actually still work)
-> not sure there's a 64bi version of those,..
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..

Last edited by Selur; 25th October 2020 at 15:54.
Selur is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2020, 16:15   #5  |  Link
real.finder
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Mesopotamia
Posts: 1,912
Quote:
Originally Posted by Selur View Post
-> not sure there's a 64bi version of those,..
there are

https://github.com/JawedAshraf/Death...l/Deathray.dll

but no HBD, only yv12, if you use any other you will get bad output
__________________
See My Avisynth Stuff
real.finder is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2020, 16:35   #6  |  Link
Slogra
Registered User
 
Slogra's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Region 2
Posts: 407
KNLMeansCL has never worked properly on AMD Radeon cards, so i don't think it will be fixed anytime soon (or ever).

I believe Deathray and GPUBilateral are indeed only 32bit. I'll have to try them. And they might be even older than FFT3dGPU.

I was hoping for something newer and better, but so far it looks like FFT3dGPU is my only option.


Edit: thanks real.finder, i'll try Deathray 64bits

Last edited by Slogra; 25th October 2020 at 16:43.
Slogra is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2020, 13:48   #7  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,457
Knlmeanscl works fine on my rx570 4GB. Btw. Why do you use prefetch for filter which already saturate GPU at 100%?
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2020, 14:49   #8  |  Link
Slogra
Registered User
 
Slogra's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Region 2
Posts: 407
Who is using prefetch?

If i use the standard settings for Knlmeancl in ripbot264, it does not work. Does that use prefetch?
I had that problem with my rx480 4gb for years and then also with my vega 64. So i presume it's an amd radeon issue.


I have to say FFT3dGPU still works really well. Stable and fast. And the video image is quite good. I'd say slightly better than Knlmeanscl.

I encode 1080p at around 29fps using x265 crf20 with 100% cpu and 20% gpu for FFT3dGPU.
Slogra is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2020, 15:42   #9  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,457
Quote:
Originally Posted by Slogra View Post
Who is using prefetch?

If i use the standard settings for Knlmeancl in ripbot264, it does not work. Does that use prefetch?
I had that problem with my rx480 4gb for years and then also with my vega 64. So i presume it's an amd radeon issue.


I have to say FFT3dGPU still works really well. Stable and fast. And the video image is quite good. I'd say slightly better than Knlmeanscl.

I encode 1080p at around 29fps using x265 crf20 with 100% cpu and 20% gpu for FFT3dGPU.
Problem?

Last edited by Atak_Snajpera; 26th October 2020 at 15:50.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2020, 15:48   #10  |  Link
real.finder
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Mesopotamia
Posts: 1,912
Knlmeancl has problems even without prefetch https://forum.doom9.org/showthread.p...95#post1926495, but prefetch make it worst
__________________
See My Avisynth Stuff
real.finder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.