Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th February 2010, 21:14   #21  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
Quote:
Originally Posted by Brazil2 View Post
For x264 I couldn't find the option for --no-dct-decimate so I had to use the command line addition box. Not a big deal but a switch, a box, would be usefull.


thanks for the front-end Selur it's shaping out real nice keep it up
MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 21:21   #22  |  Link
CpT
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 135
Yup, f4v's work fine now
CpT is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 21:22   #23  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
looking at the subMe 10 problem now.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 21:32   #24  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
updated http://www.selur.info/hybrid/Hybrid_100227_3.zip subMe 10 should now work too (didn't update subMe on trellis change )

Does anyone know all of the container extensions mp4box can handle (atm. it's restricted to 3gp, mp4 and f4v inside Hybrid)
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..

Last edited by Selur; 28th February 2010 at 21:35.
Selur is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 22:08   #25  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@Selur

MP4Box -h import
MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 22:11   #26  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
Don't see any container thats 'mp4 compatible' as I ment it.
I'm looking for which container can be re-/demuxed by mp4box and from which it can extract stuff.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 22:43   #27  |  Link
Riki
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 152
Thanks Selur, I can confirm the multiple input bug if fixed!!
Riki is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 22:50   #28  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
Just made a silent update to all the Hybrid_100227_3-builds, will now take a shower, grab a bite, watch daily show and then go to sleep, so I'll be back in around 9 hrs.

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2010, 22:52   #29  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@Selur

MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2010, 14:31   #30  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
Hi Selur
Audio Synchronization Problem

Sample File : http://www.mediafire.com/?4d4ntwxymn2
Encoded File : http://www.sendspace.com/file/vkr7qc
Log Messages : http://www.sendspace.com/file/v5r5t8

I Use :
Hybrid - 100227_3
Video--------x264
Audio ---------Custom add all
Bitrate------------380
AVC----------High/5.1
Threads---------6
Present--------------slower
Tune-------------------Animation

Reencode audio stream

aac auto Nero AAC

Downmix --------don't change

I also face Problem in encoding 6 channel audio file to 2 channel please help.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2010, 14:47   #31  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
will look at it
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2010, 15:14   #32  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
tried to extract and remux the file via:
Quote:
mkvextract tracks "Input.mkv" 2:"test_eng.ac3"
mkvextract tracks "Input.mkv" 3:"test_jpn.ac3"
mkvextract tracks "Input.mkv" 1:"test.264"
mkvmerge --ui-language en -o "test.mkv" -d 0 --no-track-tags --default-duration 0:30000/1001fps --aspect-ratio-factor 0:1.185 --fourcc 0:MP4V --no-chapters --forced-track 0:no --no-audio --no-subtitles "test.264" --no-track-tags --no-chapters --forced-track 0:no -a 0 --no-video --no-subtitles "test_eng.ac3" --no-track-tags --no-chapters --forced-track 0:no -a 0 --no-video --no-subtitles "test_jpn.ac3" --no-global-tags
-> no clue what's with the file but even after a simple remux it's asynch.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2010, 20:06   #33  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,438
Two solutions
1) remux source mkv and force 24000/1001 frame rate
2) add convertfps=true to DirectShowSource

Last edited by Atak_Snajpera; 1st March 2010 at 20:09.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 1st March 2010, 20:12   #34  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
Problem is: how to detect that it is 24000/1001 automatically?
(ffmpeg detects '23.98 tbr', but mediaInfo and mplayer both detect 29.976 fps and mkvinfo also shows 29.976)

Hybrid ver. 100228

*fixed*
- a bunch of audio related problems on linux (e.g. ffmpeg->sox->neroAacEnc)
- audio copy (used on audio passthrough or when using raw audio input)
- job indexing on multi audio

-> updated links in 1st post

Cu Selur

Ps.: no clue atm how to better detect fps than mediainfo,... -> got an idea may be extracting the time codes will help (just have to figure out how to get them with mkvextract and then integrate them into Hybrid)
('mkvextract.exe timecodes_v2 wrongFramerate.mkv 1:timecodes.txt' seems to work )
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..

Last edited by Selur; 2nd March 2010 at 09:01.
Selur is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2010, 15:09   #35  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@Selur

i keep getting this error upon startup?
Code:
Log Messages 
subPixelPrecision value "10: trellis based rate refinement on all frames" is not present in current list
any chance for eac3to support?

Last edited by MuLTiTaSK; 2nd March 2010 at 15:13.
MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2010, 15:21   #36  |  Link
buzzqw
HDConvertToX author
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cesena,Italy
Posts: 6,552
eac3to hasn't a linux build available ...

BHH
__________________
HDConvertToX: your tool for BD backup
MultiX264: The quick gui for x264
AutoMen: The Mencoder GUI
AutoWebM: supporting WebM/VP8
buzzqw is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2010, 17:41   #37  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@buzzqw

HOWTO: running eac3to under wine with Arcsoft TotalMedia Theater for DTS-HD decoding
MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2010, 18:23   #38  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
no wine for me

Quote:
i keep getting this error upon startup?
I know where the problem is, will fix it later. (when I'm back home )
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2010, 20:30   #39  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@Selur

eac3to would allow the user to open complete BluRay's directly in Hybrid not just files (*.m2ts)
title choice for multiple titled discs like you allow with DVD's
extract original chapters from source
eac3to audio functions it's what seperate it's from most demuxers hands down essential tool for BluRay conversions

Hybrid x264 interface is awesome control of so many switches in a GUI is sweet great coding you doing keep it up
MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2010, 23:07   #40  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,113
working on timecode extraction atm to be able to get the right averageFps and keep them on passthrough.
strange thing is
Code:
mkvextract timecodes_v2 "D:\sx264\testclips\wrongFramerate.mkv" 1:"timeCode_22_55_22_058.txt"
creates a timecode file
Code:
mkvextract timecodes_v2 "D:\sx264\testclips\wrongFramerate.mkv" 1:timeCode_22_55_22_058.txt
creates a timecode file
Code:
mkvextract timecodes_v2 "D:\sx264\testclips\wrongFramerate.mkv" 1:"D:\Encoding Temp\timeCode_22_55_22_058.txt"
doesn't create a timecode file
->going to ask mosu for help,..
seems to be my system was at fault, works now
-> send Alex a link to a fixed version for testing
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..

Last edited by Selur; 3rd March 2010 at 11:36.
Selur is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.