Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th November 2019, 12:21   #1761  |  Link
Groucho2004
Cranky Fossil
 
Groucho2004's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: A wretched hive of scum and villainy
Posts: 4,571
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Not sure if that works with Groucho's installer.
You can install any combination of 32 bit / 64 bit Avisynth.
__________________
Groucho's Avisynth Stuff
Groucho2004 is offline  
Old 20th November 2019, 12:33   #1762  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
I know. But I'm was not sure it can restore the original classic version after having installed another 32-bit version, if you decide to uninstall it. The official installer can, but I have not used your installer, so I can't confirm that it backs the original installation up when it overwrites it. Is it the case ?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Old 20th November 2019, 12:43   #1763  |  Link
Groucho2004
Cranky Fossil
 
Groucho2004's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: A wretched hive of scum and villainy
Posts: 4,571
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
I know. But I'm was not sure it can restore the original classic version after having installed another 32-bit version, if you decide to uninstall it. The official installer can, but I have not used your installer, so I can't confirm that it backs the original installation up when it overwrites it. Is it the case ?
The Universal Installer has no backup function. It just installs the available versions from its repository. You can however customise the various versions in the repo since each has its own plugin directory and you can specify custom plugin directories (this only works with AVS+).

Mix and match is not recommended - either use the official installer or the Universal Installer.
__________________
Groucho's Avisynth Stuff
Groucho2004 is offline  
Old 20th November 2019, 15:24   #1764  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Hi r0lZ.

No, this does not solve the problem. I also have Bitdefender and I noticed that it worked the first time you started your program. After that, I added the entire BD3D2MK3D folder to the antivirus exclusions. All program tools are in place.
P.S.
_ENCODE_2D_LAUNCHER.cmd starts and does its job, unlike __ENCODE_3D_LAUNCHER.cmd. Maybe this will lead you to some thoughts.
confessor is offline  
Old 21st November 2019, 12:41   #1765  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Quote:
Originally Posted by confessor View Post
P.S.
_ENCODE_2D_LAUNCHER.cmd starts and does its job, unlike __ENCODE_3D_LAUNCHER.cmd. Maybe this will lead you to some thoughts.
Well, the 2D encoding doesn't require avisynth. It re-encodes directly the main view with x264. So, your finding confirms only that it's the avisynth script used to convert the two views to SBS that doesn't work well.
Have you tried to install or re-install Avisynth+ 64-bit ? Maybe there is something wrong with your installation.
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Old 21st November 2019, 17:32   #1766  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Have you tried to install or re-install Avisynth+ 64-bit ?
Yes, I tried. It does not help.
confessor is offline  
Old 21st November 2019, 20:27   #1767  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,714
confessor I recommend the Groucho tool:

AVSMeter avsinfo

to check problems in AviSynth installation.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline  
Old 21st November 2019, 20:34   #1768  |  Link
Groucho2004
Cranky Fossil
 
Groucho2004's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: A wretched hive of scum and villainy
Posts: 4,571
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
confessor I recommend the Groucho tool:

AVSMeter avsinfo

to check problems in AviSynth installation.
Alternatively, for people who prefer GUIs - Avisynth Info Tool
__________________
Groucho's Avisynth Stuff
Groucho2004 is offline  
Old 21st November 2019, 21:50   #1769  |  Link
von Suppé
Registered User
 
von Suppé's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by Groucho2004 View Post
Alternatively, for people who prefer GUIs - Avisynth Info Tool
Thanks for this link, Groucho
von Suppé is offline  
Old 22nd November 2019, 11:25   #1770  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Quote:
Originally Posted by confessor View Post
Yes, I tried. It does not help.
Damn! I'm puzzled.

Please try this. Download AVSmeter and copy AVSMeter64.exe from the archive to your project folder (in the directory containing all files generated by BD3D2MK3D).

Then, use Notepad or any text editor to modify the __ENCODE_3D.cmd file, and add the blue lines below:

Code:
@echo off
set path=path\to\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit;%path%
echo Encoding movie in 3D
echo Movie: movie title

echo %path%
D:\Desktop2\AVSMeter\AVSMeter64.exe __ENCODE_3D_MOVIE.avs
pause
exit

echo Encoding started %date% %time%
@echo on
[...]
Save and double-click it to launch the encoding. You should see rapidly the "Press any key to continue . . ." prompt. Do NOT press a key. Just copy whatever you see in the command prompt window and paste it here. I hope that will give me sufficient information to locate the problem.

(BTW, to copy something from the command prompt window, you may have to right-click it and select "Mark" from the popup menu, then press Control-A to select everything and press enter to copy it to the clipboard.)
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Old 22nd November 2019, 11:37   #1771  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Also, if you have an Intel CPU, please try this:
Edit __ENCODE_3D_MOVIE.avs and change the mode parameter of the DGMVCSource command from "auto" to "sw", like this:
Code:
interleaved = DGMVCSource("00000.track_4113.264", "00000.track_4114.mvc", view = 0, frames = 203743, mode = "sw")
Relaunch the encoding (of course, after having removed the blue lines from the __ENCODE_3D.cmd file).
Does it work ?

If it works, that means that the libmfxhw32.dll file installed with your Intel drivers doesn't work. Try to update the intel drivers to the latest version. Or you can just change Settings -> MVC Decoder -> Hardware Acceleration from Auto to Disabled. The encoding will be slightly slower, but anyway, the speed gain is minimal.
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Old 22nd November 2019, 16:28   #1772  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Code:
echo %path%
D:\Desktop2\AVSMeter\AVSMeter64.exe __ENCODE_3D_MOVIE.avs
pause
Here I need to specify my path to the AVSMeter64.exe file?

r0lZ, tebasuna51, Groucho2004
thanks for trying to help.
confessor is offline  
Old 23rd November 2019, 11:05   #1773  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Oops, no sorry. Since AVSMeter64.exe is in the project directory, you don't need to specify any path. I have copied the script I've used here, and I forgot to remove the path (in yellow in your post). So, just add this, and it should work:
Code:
echo %path%
AVSMeter64.exe __ENCODE_3D_MOVIE.avs
pause
exit
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Old 23rd November 2019, 11:34   #1774  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
So, just add this, and it should work
Code:
AVSMeter 2.9.7 (x64), 2012-2019, Groucho2004
AviSynth+ 0.1 (r2772, MT, x86_64) (0.1.0.0)

Script did not return a video clip:
H:\mkv\temp\m\00000\__ENCODE_3D_MOVIE.avs
Для продолжения нажмите любую клавишу . . .
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Or you can just change Settings -> MVC Decoder -> Hardware Acceleration from Auto to Disabled.
Before writing here, I tried to find the answer myself and found this message http://forum.doom9.net/showthread.ph...25#post1879725
I tried these recommendations, but this did not lead to a positive result.
confessor is offline  
Old 23rd November 2019, 20:10   #1775  |  Link
Groucho2004
Cranky Fossil
 
Groucho2004's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: A wretched hive of scum and villainy
Posts: 4,571
Quote:
Originally Posted by confessor View Post
Code:
AVSMeter 2.9.7 (x64), 2012-2019, Groucho2004
AviSynth+ 0.1 (r2772, MT, x86_64) (0.1.0.0)

Script did not return a video clip:
H:\mkv\temp\m\00000\__ENCODE_3D_MOVIE.avs
Для продолжения нажмите любую клавишу . . .

Before writing here, I tried to find the answer myself and found this message http://forum.doom9.net/showthread.ph...25#post1879725
I tried these recommendations, but this did not lead to a positive result.
Post the complete script ("__ENCODE_3D_MOVIE.avs").
__________________
Groucho's Avisynth Stuff
Groucho2004 is offline  
Old 23rd November 2019, 22:07   #1776  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Sorry. I thought that you need to make sure that the Avisynth+ is installed correctly and polled by the program. Here is the full report.

Code:
Encoding movie in 3D
Movie: m
H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\iCLS\;C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\iCLS\;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Windows\System32\OpenSSH\;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL;C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVIDIA NvDLISR;C:\Users\confessor\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;

AVSMeter 2.9.7 (x64), 2012-2019, Groucho2004
AviSynth+ 0.1 (r2772, MT, x86_64) (0.1.0.0)

Script did not return a video clip:
H:\mkv\temp\m\00000\__ENCODE_3D_MOVIE.avs
Для продолжения нажмите любую клавишу . . .
confessor is offline  
Old 24th November 2019, 00:51   #1777  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Quote:
Originally Posted by Groucho2004 View Post
Post the complete script ("__ENCODE_3D_MOVIE.avs").
Confessor has posted it here. It's exactly the usual script generated by BD3D2MK3D. Nothing abnormal. So, it must be an installation problem, but what ?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Old 24th November 2019, 10:13   #1778  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
Quote:
Originally Posted by confessor View Post
Sorry. I thought that you need to make sure that the Avisynth+ is installed correctly and polled by the program. Here is the full report.
Yes, it's what I am trying to do, but I want to verify also if the necessary avisynth plugins are available.

Have you tried to replace "auto" with "sw", as explained here ? Since you have Intel directories in your PATH variable, I guess you have an Intel CPU that supports theoretically the hardware acceleration. But the library provided with the Intel drivers may fail. It's why I would like to know if the software mode works.

Also, after having changed auto to sw, please try this. Edit __ENCODE_3D.cmd and add the toolset folder to the %PATH% environment variable in the second line, like this:
Code:
set path=H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset;H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit;%path%
Does that work ?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV

Last edited by r0lZ; 24th November 2019 at 10:18.
r0lZ is offline  
Old 24th November 2019, 12:02   #1779  |  Link
confessor
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by r0lZ View Post
Have you tried to replace "auto" with "sw", as explained here ?

Edit __ENCODE_3D.cmd and add the toolset folder to the %PATH% environment variable in the second line, like this:
Code:
set path=H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset;H:\Downloads\BD3D2MK3D\BD3D2MK3D\toolset\plugins64bit;%path%
Does that work ?
No, no change - the same error (The type of file '00000_3D.264' could not be recognized).
confessor is offline  
Old 25th November 2019, 07:27   #1780  |  Link
r0lZ
PgcEdit daemon
 
r0lZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7,359
And what about the software mode explained here ?
__________________
r0lZ
PgcEdit homepage (hosted by VideoHelp)
BD3D2MK3D A tool to convert 3D blu-rays to SBS, T&B or FS MKV
r0lZ is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.