Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Yesterday, 18:44   #46821  |  Link
cork_OS
Registered User
 
cork_OS's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Minsk (Blr)
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by mzso View Post
I think having increase/decrease/reset-to-zero hotkeys for them like for contrast/black-level/etc would make their use more practical.
It's already exist and working.
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
Atm I think I'll probably remove (always disable) the "don't reduce texture detail" option, because it sometimes leaves ugly artifacts in the image, even at very high algo strength, which doesn't make too much sense.
Any strong objections, anyone?
No. RCA@4 itself is pretty damn good.
__________________
I'm infected with poor sources.
cork_OS is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 19:18   #46822  |  Link
mzso
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 676
Quote:
Originally Posted by cork_OS View Post
It's already exist and working.
Nope. Doesn't seem like it.
mzso is offline   Reply With Quote
Old Today, 00:47   #46823  |  Link
Rexian
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Rexian View Post
I started having this problem a few weeks ago with no change I could point to. Since then I upgraded to the latest versions of pretty much everything -
madVR 0.92.5 then 0.92.7 today
mpc-hc 1.17.11 then 1.17.13 today
Lav 0.70.2
nvidia 287.92 (updated from 285.xx today)

Both mpc-hc and mpc-be work fine in a window (TV recognizes HDR videos) but the screen goes dark as soon as I press alt+enter (audio continues) and then when the picture comes back after few seconds, it crashes.

Here are the settings -
nvidia


LAV


madVR prop


madVR reder


Also tried disabling FSE. Screen doesn't go dark but crashes right away -


Updating to W10 Build 1709 now... anything else should I try? Thanks for any pointer.
No known workaround?
Rexian is offline   Reply With Quote
Old Today, 00:48   #46824  |  Link
Pat357
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 408
Quote:
Originally Posted by mzso View Post
Nope. Doesn't seem like it.
Look in the Madvr settings all below ''User interface'' and search for "deblocking strength increase/decrease" : you can assign a shortcut for each.
Pat357 is offline   Reply With Quote
Old Today, 01:02   #46825  |  Link
Pat357
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 408
Quote:
Originally Posted by Rexian View Post
No known workaround?

nvidia 287.92 (updated from 285.xx today)
Can you pls recheck the version from Nvidia drivers ? (IIRC the latest GF divers have an issue, stick with 385.69 or 385.41)
Does this also happen after resetting Madvr to default settings ? Try to figure this out first.
Why do you still use "windowed overlay'' in your Madvr settings ?
You could also update LAV to the latest nightly (see OP LAV-filters)

What video-card do you use ?

Last edited by Pat357; Today at 01:36.
Pat357 is offline   Reply With Quote
Old Today, 01:39   #46826  |  Link
Rexian
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Pat357 View Post
Can you pls recheck the version from Nvidia drivers ? (IIRC the latest GF divers have an issue, stick with 385.69 or 385.41)
Does this also happen after resetting Madvr to default settings ? Try to figure this out first.
Why do you still use "windowed overlay'' in your Madvr settings ?
What happens if you explicitly choose your video card in LAV-video instead of "automatic" ?
You could also update LAV to the latest nightly (see OP LAV-filters)

What video-card do you use ?
Thanks Pat. You are of course right - I was on 387.XX. I had upgraded from 385.XX a while ago and it was working so never considered downgrading.

I tried disabling overlay as well as selcting 1050 TI in LAV - same result. I also upgraded to W10 Fall update.

I'll now go back to 385.69 and see if that helps. There are too many variables now after the W10 update ...
Rexian is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.