Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd December 2012, 16:34   #1201  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Log doesn't help me at all since it does not contain the decoder call.
My guess is that Hybrid messes up with the decoder call.
-> see: http://www.selur.de/support how to create a debugOutput log
(delete the old job from the job queue, restart hybrid, set the output, enable the debug output, do everything until you created the crash, upload the debugOutput to e.g. pastebin and send me a link to it)
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 16:58   #1202  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
After some thinking about it, I think I see the problem.
If you did enable 'x264->Misc->Adjustments->Adjustments->Use internal decoder if possible' the problem is that x264 seemingly can't decode your file.
-> if this option is enabled ffmpeg or mencoder will be used to decode the file and x264 itself will not do the color conversion.
If ffmpeg/mencoder also fail and you can upload a small sample of such a file I can look into it and may be figure out a workaround.

If you got a vfw decoder installed for the Sony Packed YUV codec it might help to use the 'avisynth extension' this way AviSource should be used which than will use the vfw decoder. (not 100% so a sample might be good)

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:14   #1203  |  Link
Bleck
OpenCL Supporter
 
Bleck's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Antarctica.
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by Selur View Post
If you got a vfw decoder installed for the Sony Packed YUV codec it might help to use the 'avisynth extension' this way AviSource should be used which than will use the vfw decoder. (not 100% so a sample might be good)
Cu Selur
I don't know, the codec is installed in ths system as part of Sony Vegas Pro. So there should be a decoder too, right?

The Sony YUV videos (4:2:2) make ffms and lavf to crash. And the only way to run them with avs is using ffdshow pipe. (Not precise).

I will test that about unchecking internal decoder. If fail, Ill send you the requested log.

EDIT: That was already unchecked as I can see :\
I will try a uncompressed RGB24 sample. Also, I will send you a sample of a Sony YUV encodec video: http://7054977.netau.net/files/input.zip

Last edited by Bleck; 22nd December 2012 at 17:23.
Bleck is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:19   #1204  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Quote:
So there should be a decoder too, right?
Not sure if it's a vfw decoder or a directshow decoder or an internal decoder, but using the avisynth extension might be worth a try.

Quote:
Ill send you the requested log.
a small sample will probably help more, that way I can try to reproduce the problem here.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:26   #1205  |  Link
Bleck
OpenCL Supporter
 
Bleck's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Antarctica.
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by Bleck View Post
I will try a uncompressed RGB24 sample. Also, I will send you a sample of a Sony YUV encodec video: http://7054977.netau.net/files/input.zip
Here is.
Bleck is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:32   #1206  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Reencoding works fine here (with 'x264->Misc->Adjustments->Adjustments->Use internal decoder if possible' disabled).
If it does not for you it's probably because I tweaked my Hybrid version by downloading the 'binary codec pack' from http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html#binary_codecs extracted it into the Hybrid folder and renamed it from 'windows-essential-20071007' to 'codecs' this way Hybrids mencoder and mplayer version can use it to decode some more exotic content. (see: http://forum.selur.de/topic33-hidden-hybrid-options.html)

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..

Last edited by Selur; 22nd December 2012 at 17:35.
Selur is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:36   #1207  |  Link
Bleck
OpenCL Supporter
 
Bleck's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Antarctica.
Posts: 64
Does it crash with Use internals enabled?
Downloading that pack...
Bleck is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:43   #1208  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Yes, when using the internal decoder of x264 it crashes for me too -> aside from the ridiculously long codec id/info MediaInfo doesn't offer any means to differentiate this file from others as far as I see otherwise I would write a workaround so that Hybrid automatically does not use the internal decoder. btw. it's not really worth to use the internal decoder anyways since I never encountered a case where it was faster than decoding with another application and piping to x264. (I did however encounter a few files that were faster when not decoded directly through x264)

Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:50   #1209  |  Link
Bleck
OpenCL Supporter
 
Bleck's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Antarctica.
Posts: 64
It was always faster for me. When using ffmpeg as pipe, I had like 3 fps vs 15-20 fps with internal.
(Video encoding was slow too).
Bleck is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 17:56   #1210  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Really? Okay, seems like your samples clearly differ from the once I tested with.

btw. since you probably have more of those files created with Vegas, to they all show a TCOD&TCDD flag? (see: mediainfo --fullhelp "path to file") If they do I could use that as indicator not to use the internal decoder.
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 18:30   #1211  |  Link
Bleck
OpenCL Supporter
 
Bleck's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Antarctica.
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by Selur View Post
Really? Okay, seems like your samples clearly differ from the once I tested with.

btw. since you probably have more of those files created with Vegas, to they all show a TCOD&TCDD flag? (see: mediainfo --fullhelp "path to file") If they do I could use that as indicator not to use the internal decoder.
I dont know but this is the full report of one of the files:

Quote:
C:\Users\Developer>"C:\Program Files\Hybrid\MediaInfo.exe" -f C:\Users\Developer\Desktop\finaltotal.avi
General
Count : 282
Count of stream of this kind : 1
Kind of stream : General
Kind of stream : General
Stream identifier : 0
Count of video streams : 1
Count of audio streams : 1
Video_Format_List : YUV
Video_Format_WithHint_List : YUV
Codecs Video : YUV
Audio_Format_List : PCM
Audio_Format_WithHint_List : PCM
Audio codecs : PCM
Complete name : C:\Users\Developer\Desktop\finaltotal.avi
Folder name : C:\Users\Developer\Desktop
File name : finaltotal
File extension : avi
Format : AVI
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
Format/Extensions usually used : avi
Commercial name : AVI
Internet media type : video/vnd.avi
Interleaved : Yes
Codec : AVI
Codec : AVI
Codec/Info : Audio Video Interleave
Codec/Extensions usually used : avi
File size : 327925248
File size : 313 MiB
File size : 313 MiB
File size : 313 MiB
File size : 313 MiB
File size : 312.7 MiB
Duration : 7080
Duration : 7s 80ms
Duration : 7s 80ms
Duration : 7s 80ms
Duration : 00:00:07.080
Overall bit rate : 370537003
Overall bit rate : 371 Mbps
Stream size : 319488
Stream size : 312 KiB (0%)
Stream size : 312 KiB
Stream size : 312 KiB
Stream size : 312 KiB
Stream size : 312.0 KiB
Stream size : 312 KiB (0%)
Proportion of this stream : 0.00097
File creation date : UTC 2012-12-22 16:44:18.779
File creation date (local) : 2012-12-22 17:44:18.779
File last modification date : UTC 2012-12-22 16:44:28.227
File last modification date (local) : 2012-12-22 17:44:28.227
TCOD : 1656400000
TCDO : 1727200000

Video
Count : 253
Count of stream of this kind : 1
Kind of stream : Video
Kind of stream : Video
Stream identifier : 0
ID : 0
ID : 0
Format : YUV
Commercial name : YUV
Codec ID : UYVY
Codec ID/Info : Uncompressed 16bpp. YUV 4:2:2 (Y sample at every pixel, U and V sampled at every second pixel horizontally on each line). A macropixel contains 2 pixels in 1 u_int32.
Codec : UYVY
Codec : YUV
Codec/Family : YUV
Codec/Info : Uncompressed 16bpp. YUV 4:2:2 (Y sample at every pixel, U and V sampled at every second pixel horizontally on each line). A macropixel contains 2 pixels in 1 u_int32.
Codec/CC : UYVY
Duration : 7080
Duration : 7s 80ms
Duration : 7s 80ms
Duration : 7s 80ms
Duration : 00:00:07.080
Bit rate : 368640000
Bit rate : 369 Mbps
Width : 1280
Width : 1 280 pixels
Height : 720
Height : 720 pixels
Pixel aspect ratio : 1.000
Display aspect ratio : 1.778
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000
Frame rate : 25.000 fps
Frame count : 177
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:2
Compression mode : Lossless
Compression mode : Lossless
Bits/(Pixel*Frame) : 16.000
Stream size : 326246400
Stream size : 311 MiB (99%)
Stream size : 311 MiB
Stream size : 311 MiB
Stream size : 311 MiB
Stream size : 311.1 MiB
Stream size : 311 MiB (99%)
Proportion of this stream : 0.99488

Audio
Count : 218
Count of stream of this kind : 1
Kind of stream : Audio
Kind of stream : Audio
Stream identifier : 0
ID : 1
ID : 1
Format : PCM
Commercial name : PCM
Format settings : Little / Signed
Format settings, Endianness : Little
Format settings, Sign : Signed
Codec ID : 1
Codec ID/Url : http://www.microsoft.com/windows/
Codec : PCM
Codec : PCM
Codec/Family : PCM
Codec/Info : Microsoft PCM
Codec/Url : http://www.microsoft.com/windows/
Codec/CC : 1
Codec settings : Little / Signed
Codec settings, Endianness : Little
Codec settings, Sign : Signed
Duration : 7080
Duration : 7s 80ms
Duration : 7s 80ms
Duration : 7s 80ms
Duration : 00:00:07.080
Bit rate mode : CBR
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1536000
Bit rate : 1 536 Kbps
Channel(s) : 2
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48000
Sampling rate : 48.0 KHz
Samples count : 339840
Resolution : 16
Resolution : 16 bits
Bit depth : 16
Bit depth : 16 bits
Stream size : 1359360
Stream size : 1.30 MiB (0%)
Stream size : 1 MiB
Stream size : 1.3 MiB
Stream size : 1.30 MiB
Stream size : 1.296 MiB
Stream size : 1.30 MiB (0%)
Proportion of this stream : 0.00415
Interleave, duration : 1.00
Interleave, duration : 40
Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration : 40
Interleave, preload duration : 40 ms
Bleck is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 18:32   #1212  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
that stream also has these flags:
Quote:
'TCOD : 1656400000
TCDO : 1727200000
-> looks promising
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 00:37   #1213  |  Link
digitall.h
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Here
Posts: 257
I'm sorry to jump in here, when you're now discussing the CUDA thing (not for Linux, I'm afraid...)
Quote:
Originally Posted by Selur View Post
1. you can keep the idx/sub subtitles, if your decoder software support them (mp4box and Hybrid do), no need to convert to .srt
Yes selur, the decoder does support them.
As there was no forced subs in the sub stream, I created my own ones from the original stream. And to read and select them, I had to convert to srt.
I will try again with testing version.

Last edited by digitall.h; 23rd December 2012 at 00:40. Reason: typo
digitall.h is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 00:47   #1214  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Quote:
I will try again with testing version.
do that, especially try the 'Search hidden forced subttiles on DVD'
here's the toolTip info for it:
Quote:
When enabled Hybrid will look for forced subtitle inside other subtitle tracks.
Warning: Preview of such tracks won't work, due to a bug in MPlayer, see: http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/...ch/066118.html
Cu Selur
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 01:42   #1215  |  Link
digitall.h
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Here
Posts: 257
I will try the 'Search hidden forced subtitles' thing, for sure.

It changed a little the aspect of Hybrid here in Linux...

Aaaaargh, it crashes.
When I complete the adjustments and hit 'Add to Queue', it crashes.
Send you Debug...
digitall.h is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 10:42   #1216  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
Quote:
Aaaaargh, it crashes.
When I complete the adjustments and hit 'Add to Queue', it crashes.
Send you Debug...
set the output before you
a. load the source
b. enable debug output
and
c. make your settings
otherwise the debugoutput file gets split and you end up sending me the part that is not interesting,...
-> can't do anything with the debugoutput you send me
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 13:54   #1217  |  Link
digitall.h
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Here
Posts: 257
The Debug has all the info, but I'm afraid its big and difficult to read

I'll reproduce the problem, and send new debug.
digitall.h is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 13:58   #1218  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
do that (btw. set debug level to 1 not 7 otherwise the debug output will get really long )
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2012, 14:22   #1219  |  Link
Selur
Registered User
 
Selur's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 6,182
think I found the problem send a link to an updated version,..
__________________
Hybrid here in the forum, homepage
Notice: Since email notifications do not work here any more, it might take me quite some time to notice a reply to a thread,..
Selur is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2012, 22:43   #1220  |  Link
DJ-1
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 328
Hi, have been ill the last few days so haven't got on here....

I disabled both windows firewall & anti-virus real-time-protection (ms security essentials)... & still get same issue.

Sent from my Galaxy S II using tapatalk
DJ-1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.