Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th May 2015, 17:39   #1  |  Link
ikaros
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Madvr using crossfirex

Hello everybody, I use mpc player with madvr video renderer. I use two R9 290 crossfirex and I' m wondering how I can watch video while running both GPUs cards in 100%(usage), because I now see that only one card is running.
ikaros is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2015, 18:38   #2  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,362
madVR does not support crossfire or SLI at all.

Performance is actually slightly worse when Crossfire or SLI is enabled.
__________________
madVR options explained

Last edited by Asmodian; 14th May 2015 at 18:49.
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2015, 18:48   #3  |  Link
pirlouy
_
 
Join Date: May 2008
Location: France
Posts: 628
Even the drivers developers don't like crossfire/SLI.

http://www.gamedev.net/topic/666419-.../#entry5215019

Quote:
If you've ever tried to independently build an app that uses multi GPU - especially if, god help you, you tried to do it in OpenGL - you may have discovered this insane rabbit hole.
__________________
Windows 10 x64; 1080p 60" TV, GTX 750; mpv or madVR+LAV Filters+MPC-BE
pirlouy is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2015, 19:08   #4  |  Link
detmek
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 475
And why would you want to run both GPUs at 100%?
Just find settings that give you picture quality you want. GPU usage is not quality indicator. Some more demanding settings will give you worse quality. For example, Lanczos or Spline 8 taps produces visible ringing.
Some may or may not increase subjective visual quality. For example, if you can not see a difference between NNEDI 32 neurons and 64 neurons there is no point for you to use 64 neurons, or 128.
__________________
Intel Pentium G3220, Asus H81M-K, 4GB DDR3@1600MHz (1333MHz working), LG W1934S, Windows 8.1 Pro x64

Last edited by detmek; 14th May 2015 at 19:16.
detmek is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2015, 01:14   #5  |  Link
ikaros
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
which programm can do that? (multi Gpu's)
when i go with more than 64 neurons i loose many frames
all about with my thinking is.. with 2 cpu's probably i can do it
ikaros is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2015, 01:42   #6  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,362
Quote:
Originally Posted by ikaros View Post
which programm can do that? (multi Gpu's)
when i go with more than 64 neurons i loose many frames
all about with my thinking is.. with 2 cpu's probably i can do it
I don't think there is anything that supports Crossfire for video rendering. Don't go more than 64 neurons.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.