Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Development

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30th January 2004, 19:35   #1  |  Link
Dark-Cracker
Registered User
 
Dark-Cracker's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,195
Avisynth and mod 16 bug !

hi,

it seems to me there is a bug if the resize was not modulo 16.

tested with avisynth 2.5.4 and 2.5.5

this :

avisource("ouest_sample.avi")
bilinearresize(500,400)

return a black screen instead of the video, because 500 was not divisible by 16.

while is i change 500 by 496 (modulo 16) all working fine and my video is displayed.

can someone could confirm this bug ?

Bye.
__________________

AutoDub v1.8 : Divx3/4/5 & Xvid Video codec and .OGG/.MP3/.AC3/.WMA audio codec.
AutoRV10 v1.0 : Use RealVideo 10 Codec and support 2 Audio Streams and Subtitles.

Dark-Cracker is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 19:49   #2  |  Link
sh0dan
Retired AviSynth Dev ;)
 
sh0dan's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dark Side of the Moon
Posts: 3,480
What colorspace?

Which decompressor? (Vdub / File / File Information)

Resize should be reliable at least down to mod4 , so your example should work.
__________________
Regards, sh0dan // VoxPod
sh0dan is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 19:52   #3  |  Link
baz00ie
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 36
I'm able to get 500x400 video using your sample script in both YUY2 and YV12 colour spaces.

What is the colour space of your video source? Perhapes a conversion is in order.

baz
baz00ie is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 20:13   #4  |  Link
ARDA
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 291
I've had a image with distortions in mod4 and was due to last xvid decoder .I've simply unistalled xvid; any other decoder no problem at all; including old xvid versions.
I hope this can be usefull.
ARDA
ARDA is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 20:24   #5  |  Link
Dark-Cracker
Registered User
 
Dark-Cracker's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,195
hi,

yes sorry i have forget to give more informations

i am under winXP, yes the clip is in yv12 if i try to play it in mpc or wmp7/8 it show me a black screen , with the right lenght of the sample but it doesn't play it (i can only seek but it stay on "pause").

but under vdubmod i can open the clip and it show me a picture (bug with wrong colorconversion)

i have put the screenshot here :
500*400 in yv12
http://dark.pluridis.org/~darkangel/bad.png

496*400 in yv12
http://dark.pluridis.org/~darkangel/good.png

if i convert it in rgb32 the sample can be played fine (even in 500*400), so i suppose it's a problem in the dshow filter not in avisynth

if i open the script in graphedit it show me :

filename => avi decompressor => color space converter => video render

if i click on "property" on avi decompressor it say me :

in : YV12 500*400, 12 bits
out : RGB32 500*400, 32 bits

and solor space converter say me :

in : RGB32 500*400, 32 bits
out : RGB32 500*400, 32 bits

strange ! i hope this can help u

Bye.
__________________

AutoDub v1.8 : Divx3/4/5 & Xvid Video codec and .OGG/.MP3/.AC3/.WMA audio codec.
AutoRV10 v1.0 : Use RealVideo 10 Codec and support 2 Audio Streams and Subtitles.

Dark-Cracker is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 20:31   #6  |  Link
Manao
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: France
Posts: 2,855
Dark-Cracker : ARDA found the cause of your problem. Until the last beta of XviD, the XviD's decoder is buggy with width non dividable by 8.

It's corrected in the last RC1, so I would adivse you to get it in order to solve your issue.
Manao is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 20:31   #7  |  Link
sh0dan
Retired AviSynth Dev ;)
 
sh0dan's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dark Side of the Moon
Posts: 3,480
Most (if not all) graphic cards require Mod16 to be able to play YV12 and YUY2 material.
__________________
Regards, sh0dan // VoxPod
sh0dan is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2004, 22:30   #8  |  Link
Dark-Cracker
Registered User
 
Dark-Cracker's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,195
@Manao
ok thank u i will test this

@sh0dan
my graphic card is a geforce 5600 fx.

++
__________________

AutoDub v1.8 : Divx3/4/5 & Xvid Video codec and .OGG/.MP3/.AC3/.WMA audio codec.
AutoRV10 v1.0 : Use RealVideo 10 Codec and support 2 Audio Streams and Subtitles.

Dark-Cracker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.