Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd April 2012, 11:52   #12941  |  Link
SamuelMaki
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by shaolin95 View Post
Thanks for the reply.
I do have my projector setup for the best IQ which is why I dont touch anything on it but the contrast and brightness but good news, it is a beast now!
I got it to outclass the previous IQ and just smoothness. I am glad I did the change for sure...and glad I dont have a wife so I can spend hours drooling on my setup
I am currently not using Powerstrip but the Nvidia contro panel to create a custom 47.952 resolution and when pressing CTRL+J I see it showing 47.950 so I think that is decently close.
I think I had the settings as letting my projector downsize the image (720p Infocus 7210) because from previous tests sending a 720p image instead of 1080p actually gave me less detail than letting the projector downconvert. This was tested with a 50mm prime lense taking samples images to make sure it was not a placebo.
So all in all, I am very happy and for $55 for a used gts450, I cannot complain about it.
Have you tried CUVID? LAV-filters supports it and it would be better than pale software or DXVA copy-back... Forget about CCC, I assumed you were using AMD-card Have you checked that nVidia is set to Full-RGB 4:4:4? I have heard that GPU must be set to that and in madVR you must check the right RGB-mode (which I think is 16-235 for your projector...)
Remember to trust only to your eyes, so is up to you which settings and resolution you find the best with your equipment
SamuelMaki is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 07:08   #12942  |  Link
Hypernova
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 293
Quote:
Originally Posted by SamuelMaki View Post
Have you tried CUVID? LAV-filters supports it and it would be better than pale software or DXVA copy-back... Forget about CCC, I assumed you were using AMD-card Have you checked that nVidia is set to Full-RGB 4:4:4? I have heard that GPU must be set to that and in madVR you must check the right RGB-mode (which I think is 16-235 for your projector...)
Remember to trust only to your eyes, so is up to you which settings and resolution you find the best with your equipment
If it's Full-RGB, shouldn't he set the projector to 0-255?
__________________
Spec: Intel Core i5-3570K, 8g ram, Intel HD4000, Samsung U28D590 4k monitor+1080p Projector, Windows 10.
Hypernova is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 19:15   #12943  |  Link
wanezhiling
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,169
@madshi

http://www.mediafire.com/?p35ha691nc66egq

http://i.imgur.com/nG6J9.jpg
This happens in "P010 output + DXVA2 deinterlacing"
wanezhiling is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 19:17   #12944  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,832
Someone really made a 10-bit interlaced file?
Those people should be shot, quartered and hanged, not necessarily in that order.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 19:22   #12945  |  Link
wanezhiling
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,169
I agree with you.
Until now I cannot understand those anime fans odd behaviour like making horrible ass/ssa subtitles..
wanezhiling is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 19:41   #12946  |  Link
G_M_C
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,076
Quote:
Originally Posted by wanezhiling View Post
I agree with you.
Until now I cannot understand those anime fans odd behaviour like making horrible ass/ssa subtitles..
That i can a little bit; Some animes, like Howls Moving Castle, contain songs. Thay use those types for displaying the lyrics as karaoke style, in other font and color at the top of the screen, while in the same time displaying the regular subtitles at the bottom.
G_M_C is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 20:08   #12947  |  Link
wanezhiling
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,169
http://www.mediafire.com/?7dujsfhds19zeee
I mean ass subtitle like this.(From 0:00:52) which will kill some very old PCs.
wanezhiling is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 20:16   #12948  |  Link
mindbomb
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 578
see, i thought the idea behind interlaced files was to maintain 25 fps in bluray.

but if they are using 10 bit, so they presumably don't care about bluray...

yea, very confusing.
mindbomb is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2012, 22:25   #12949  |  Link
shaolin95
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 241
Quote:
Originally Posted by SamuelMaki View Post
Have you tried CUVID? LAV-filters supports it and it would be better than pale software or DXVA copy-back... Forget about CCC, I assumed you were using AMD-card Have you checked that nVidia is set to Full-RGB 4:4:4? I have heard that GPU must be set to that and in madVR you must check the right RGB-mode (which I think is 16-235 for your projector...)
Remember to trust only to your eyes, so is up to you which settings and resolution you find the best with your equipment
I am using Cuvid now and it is indeed better than before..so happy I made the change.
Where is that Full RGB 4:4:4 setting? I cannot find it in the Nvidia control panel
Thanks!


IMPORTANT update:
The settings I was using for my projector was intended for DVI/hdmi devices or more specifically devices that are sending video levels (16-235) instead of 0-255 (pc levels). So i guess the idea will be for me NOT so use those settings and have my HTPC send 0-255 trying to avoid any conversions if possible, right?

Last edited by shaolin95; 4th April 2012 at 22:45.
shaolin95 is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2012, 12:14   #12950  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,500
Quote:
Originally Posted by wanezhiling View Post
http://www.mediafire.com/?7dujsfhds19zeee
I mean ass subtitle like this.(From 0:00:52) which will kill some very old PCs.
Thanks for this sample!!! I was looking for some for a while ...
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)
chros is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2012, 15:00   #12951  |  Link
shaolin95
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 241
So I was able to find the 0-255 option in the Adjust Video Settings section of the Nvidia control panel BUT I dont see any change at all from 0-255 to 16-235... Shouldnt I be seeing some changes like when changing the MADVR settings in the levels?
I am trying to keep the signal without having it converted back and forth for the cleanest possible image.

Last edited by shaolin95; 5th April 2012 at 15:12.
shaolin95 is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2012, 18:16   #12952  |  Link
kalston
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 164
Doesn't madVR bypass the nvidia settings?
kalston is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2012, 18:36   #12953  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,716
Quote:
Originally Posted by kalston View Post
Doesn't madVR bypass the nvidia settings?
Yep, AFAIK it's just important that with HDMI you either install the driver with a custom inf or you have to create a custom resolution to get full range.
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2012, 18:58   #12954  |  Link
BetA13
cosmic entity
 
BetA13's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: outside the Box
Posts: 217
Quote:
Originally Posted by aufkrawall View Post
Yep, AFAIK it's just important that with HDMI you either install the driver with a custom inf or you have to create a custom resolution to get full range.
works great here..
i dont have to set anything in NV Panel..its set to: Use Media Player´s settings..

And its all fine..even when i try to set it to Use NV Driver settings, MadVR overrides it here...

Greetz BetA
BetA13 is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2012, 20:15   #12955  |  Link
shaolin95
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 241
I guess it does because no matter what I change to, only changing in madvr makes a difference.
shaolin95 is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2012, 03:16   #12956  |  Link
Pat357
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 432
I just send out a crash report to madsi about opening H264 encoded 2160p content (so called 4K content) : Potplayer or Madvr always crashes for me. (don't know who crashes first, but in the end they are both crashed)

Opening the 2160p content with EVR or EVR-CP or even Haali renderer in PP is OK : files play fluent (software decoding).

Has anyone else tried to open such 4K files in Potplayer with Madvr as renderer ?

PS: i have potplayer v1.5.32852 (dd. 30/03/2012) and Madvr 0.82.5
Pat357 is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2012, 08:55   #12957  |  Link
Luv
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 63
8th April 2009:
madVR - high quality video renderer (GPU assisted) was born.One very special Easter egg !

Madshi has been working on his fantastic software for three years now.
HUGE THANKS FOR THIS BEAUTY,MATHIAS !
Luv is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2012, 14:29   #12958  |  Link
jp80
Registered User
 
jp80's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 141
Quote:
Originally Posted by Kado View Post
I've been checking the "black screen" issue....
I get black screen only in windowed mode (fullscreen has image) if:
general settings: (enabled) use a separate device for presentation + (enabled) use d3d11 for presentation
exclusive mode settings: (enabled) present several frames in advance

I get black screen windowed + fullscreen if:
general settings: (enabled) use a separate device for presentation + (disabled) use d3d11 for presentation
exclusive mode settings: (enabled) present several frames in advance

Disabling "present several frames in advance" fixes black screen for windowed + fullscreen

Hope this helps.

Windows 7 x64 + mpc hc latest + latest madvr + 301.10 + gtx 470

Kado
I have the black screen weirdly not as soon as I updated my GTX 580 on Win7 x64 to the driver v296.10 but a few days later, and unfortunately the 2 advices above on the renderer config did not fix anything for me in windowed and FS mode.

Is there another workaround, or do I have to wait for a solution from Madshi or Nvidia ?

And where MadVR leaves the rendering log ?

Last edited by jp80; 8th April 2012 at 14:35.
jp80 is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2012, 19:36   #12959  |  Link
Pat357
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by jp80 View Post
I have the black screen weirdly not as soon as I updated my GTX 580 on Win7 x64 to the driver v296.10 but a few days later, and unfortunately the 2 advices above on the renderer config did not fix anything for me in windowed and FS mode.

Is there another workaround, or do I have to wait for a solution from Madshi or Nvidia ?

And where MadVR leaves the rendering log ?
The "MadVR log" goes to your desktop if that's your question.
About the black screens : do you still have these when you use the
295.73 WHQL drivers for your gtx-580 ?
I never saw any black screens with my gtx-570 using the 295.73 drivers.
As the gtx-570 and your gtx-580 are very similar cards, I suggest to try this driver.
Pat357 is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2012, 15:46   #12960  |  Link
JaylumX
Something Else
 
Join Date: Feb 2006
Location: Somewhere Else
Posts: 26
Nvidia Forceware 300 drivers and MadVR

If you want Madvr to work with the latest forceware drivers - 300 series - then you need to uncheck "use separate device for presentation" in the Rendering\General Settings of Madvr or you will get a blank screen
JaylumX is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.