Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Yesterday, 13:31   #22501  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4,744
LAV Video doesn't have any post-processing filters like that. Try madvr artifact removal features.
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 15:31   #22502  |  Link
el Filou
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 181
Quote:
Originally Posted by varekai View Post
The Fall is a lovely movie!
Indeed! Its Digital Intermediates were done in 4K too, and I think it's one of the rare movies I would buy a second time on UHD BD.

Quote:
Tried again and again but no subtitles... :\
https://s17.postimg.org/7wto138rj/LAV.png
Sorry I can't see what else could interfere there and I never use PotPlayer so don't know about its potential quirks.
Last idea: if you click on LAV Splitter in that menu, can you check if you have a "[Out] Subtitle" entry like this: https://s9.postimg.org/cvw4qxb7j/image.png and what next filter it is connecting to?
I'm using MPC-HC's internal subtitle renderer so I guess that's what 'TextPassThru' is on my screenshot, but on yours it should probably connect to madVR directly? Or does PotPlayer have an internal sub renderer?
__________________
HTPC: E7400, GeForce 1050 Ti, DVB-C TV, Panasonic GT60 | Desktop: 4690K, Radeon 7870, Dell U2713HM | Windows 1703, MediaPortal/MPC-HC, LAV Filters, ReClock, madVR | Laptop: i5-2520m, Windows Insider
el Filou is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 23:53   #22503  |  Link
arrgh
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 89
Win8.1x64, Kaby Lake i5 7200U/HD620 : 3D-MVC-mkv

Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
I could reproduce the problem on a disc with an Intel GPU, unfortunately it appears to be a long-standing Intel issue that can result in the GPU reporting a "busy" state infinitely, causing decoding to just die. So for the time being, i've turned off hardware accelerated decoding again.
I'm having the Problem described here:
https://forum.doom9.org/showthread.p...45#post1827545
I tried the nightly .88. Unfortunately now I have a picture in the "black-screen-movies" of before but they are now jerky and also those who worked with .83 are jerky too…
Went back to .83…..
Maybe there is a way to override the “busy” flag of the hardware?....
(samples of working/not working movies are still available for download via PM link I have sent you)
arrgh is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 23:54   #22504  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,045
If you don't have enough CPU power to decode MVC in software, you're probably out of luck for the time being. I don't currently have the free time to spend multiple days of research on an obscure Intel hardware decoding bug. Bugs that entirely break playback and even lockup the entire player are not acceptable under any circumstances.

The behavior has now returned to how it always was since MVC support was introduced, and how it was in in the 0.70.2 release, so its not exactly a "change".
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; Today at 00:05.
nevcairiel is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
decoders, directshow, filters, splitter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.