Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10th November 2008, 21:42   #721  |  Link
ultratoto14
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 112
Here is the blu-ray IRobot European version. http://www.amazon.fr/I-Robot-Blu-ray...6349676&sr=8-1
ultratoto14 is offline  
Old 10th November 2008, 21:49   #722  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Just to confirm...

Is that the actual disk that you ripped?

How did you rip it?

Does this happen outside StaxRip?
Guest is offline  
Old 13th November 2008, 08:27   #723  |  Link
ultratoto14
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 112
I finally demux the h264 stream from the main m2ts with tsMuxer. During the process, tsMuxer complains about unwanted h264 frames in the stream. I finally got it working by removing the 100 last frames as you suggested.
ultratoto14 is offline  
Old 13th November 2008, 18:01   #724  |  Link
drelin
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: France
Posts: 149
Hello, just a suggestion for a future version :

On the Cuvidserv module, can you integrate the creation of a "dummy" avi file (like as makeavis with ffdshow) for the frame serving ? For use with encoder not accpet avs script.

Thank you and sorry for the bad english.
drelin is offline  
Old 15th November 2008, 21:59   #725  |  Link
ultratoto14
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 112
I rerip the I robot movie, it seems that the blu ray is deffective. This is not a problem of DGAVCIndexNV. Sorry of i wasted your time.
ultratoto14 is offline  
Old 29th November 2008, 23:23   #726  |  Link
Clumpco
Registered User
 
Clumpco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 82
Just a post to thank Neuron2 and relate a painless installation of DGAVCDecNV.

The results are more than satisfactory...
Index Version 1.0.6
Dll Version 1.0.5.0
Server Version 1.0.1

Megui updated 28/11/08
Asus EN9600GT Matrix (the fan didn't even come on!)
Q6600 on Asus P5B at stock speed, 2GB Ram at 4-4-4-12 @ 824MHz

Using GPU basically halves encode time (when tested with the PD-PS3-Xbox360_Fast profile and a basic avscript).
Also the computer stayed far more reactive during encoding, despite MeGui task being set to "Higher than normal"

* First pass
using software frame server : 17.12 fps
using the Nvidia GPU : 39.81 fps
* Second pass
using software frame server : 16.92 fps
using the Nvidia GPU : 31.20 fps

Basic avs template script:

LoadPlugin("D:\HDTrials\Cuda\DGAVCDecodeNV.dll")
avcsource("__vid__")
LanczosResize(1280,720)

x264 command lines:
--pass 1 --bitrate 3112 --stats "****" --level 4.1 --bframes 3 --weightb --direct auto --subme 2 --partitions none --ipratio 1.1 --pbratio 1.1 --vbv-bufsize 9000 --vbv-maxrate 24000 --qcomp 0.5 --me dia --threads auto --thread-input --sar 1:1 --progress --no-psnr --no-ssim --output NUL "***"
--pass 2 --bitrate 3112 --stats "***" --level 4.1 --bframes 3 --weightb --direct auto --subme 5 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --ipratio 1.1 --pbratio 1.1 --vbv-bufsize 9000 --vbv-maxrate 24000 --qcomp 0.5 --threads auto --thread-input --sar 1:1 --progress --no-psnr --no-ssim --output "***" "***"
I am currently encoding with a much more complex profile. Previously I got about 7 fps on pass 1, currently I am getting 12 fps.

Here us the first pass command line
--pass 1 --bitrate 3213 --stats "***.stats" --level 4.1 --bframes 5 --b-adapt 2 --b-pyramid --weightb --direct auto --deblock -3:-3 --subme 2 --partitions none --me dia --merange 32 --threads auto --thread-input --aq-strength 0.5 --sar 1:1 --progress --no-psnr --no-ssim --output NUL "***.avs"
So so far so good and I am a very happy camper.
Clumpco is offline  
Old 30th November 2008, 02:25   #727  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by drelin View Post
Hello, just a suggestion for a future version :

On the Cuvidserv module, can you integrate the creation of a "dummy" avi file (like as makeavis with ffdshow) for the frame serving ? For use with encoder not accpet avs script.

Thank you and sorry for the bad english.
Yes, I will do that. Thank you for the suggestion.
Guest is offline  
Old 30th November 2008, 02:27   #728  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by Clumpco View Post
So far so good and I am a very happy camper.
Good to know. Thank you for your test results.
Guest is offline  
Old 1st December 2008, 00:17   #729  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
is there a way to use this thing in ffdshow somehow ?
so you get 100% GPU h264 decoding and can use LSF on top of it ?
leeperry is offline  
Old 1st December 2008, 00:22   #730  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
What's stopping you from using LSF on it as is?
Guest is offline  
Old 1st December 2008, 00:30   #731  |  Link
Sagekilla
x264aholic
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 1,752
I suppose he wants to get GPU decoding so he has more CPU to run LSF. That should be possible within ffdshow though.
__________________
You can't call your encoding speed slow until you start measuring in seconds per frame.
Sagekilla is offline  
Old 1st December 2008, 00:32   #732  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
What's stopping you from using LSF on it as is?
nothing, but I mean can we replace CoreAVC by this thing in ffdshow, w/o changing filenames each time or sumthing

and do you know which cards are VP3 ? noone agrees on that

some say even the 9600GT is VP2, and so would be the 9500GT.

how about the G92-150-A2 9600GSO ?

leeperry is offline  
Old 1st December 2008, 00:37   #733  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by leeperry View Post
nothing, but I mean can we replace CoreAVC by this thing in ffdshow, w/o changing filenames each time or sumthing
Gosh, you know "or sumthing" just leaves me wondering still what the heck you are after. CoreAVC is a DirectShow filter. Why can't you just use my source filter as is, why do you have to use it through DirectShow? I don't know what you are referring to when you talk about changing file names.

Quote:
and do you know which cards are VP3 ? noone agrees on that
I don't know but I will ask Nvidia for you.

Last edited by Guest; 1st December 2008 at 00:40.
Guest is offline  
Old 1st December 2008, 00:43   #734  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I don't know but I will ask Nvidia for you.
great news, thanks! better talk to God than to his saints..

apparently only G98 would be VP3..

well I wanna use it in DS with Reclock and Haali's Renderer + ffdshow A/V post-processing

but I guess it's not quite possible to make a call through the AVS filter of ffdshow...
leeperry is offline  
Old 1st December 2008, 01:10   #735  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
You won't answer my questions, so hasta la vista.
Guest is offline  
Old 1st December 2008, 01:14   #736  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
You won't answer my questions, so hasta la vista.
the part about DS ? well I wanna use it to GPU decode h264 and use it in KMPlayer/MPC.

pero no es un problema, hasta luego
leeperry is offline  
Old 1st December 2008, 03:23   #737  |  Link
squid_80
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melbourne, AU
Posts: 1,963
Quote:
Originally Posted by ghostonline View Post
VP3 has been out since last year with the introduction of new version of 8400gs (core G98). orginal 8400gs is G86 (VP2 only).
The current 8400GS models are the only cards that use VP3, nothing else. It is not faster for H264 since VP2 already had full bitstream acceleration, but is meant to be better for MPEG2/VC1.
squid_80 is offline  
Old 1st December 2008, 03:47   #738  |  Link
ghostonline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by squid_80 View Post
The current 8400GS models are the only cards that use VP3, nothing else. It is not faster for H264 since VP2 already had full bitstream acceleration, but is meant to be better for MPEG2/VC1.
I have no idea why you are quoting my words. what you wrote has nothing to do with my original words confused:

did anyone here say anything about vp3 vs vp2 on h264???
I didn't, I am pretty sure about this part.

anyway, G98 8400gs may still be the only desktop model that has vp3, but it is not the only model that has vp3.
ghostonline is offline  
Old 1st December 2008, 03:53   #739  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by leeperry View Post
the part about DS ? well I wanna use it to GPU decode h264 and use it in KMPlayer/MPC.

pero no es un problema, hasta luego
If you are looking for a player, try MPC Home Theater version, which supports DXVA.
Guest is offline  
Old 1st December 2008, 04:30   #740  |  Link
squid_80
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melbourne, AU
Posts: 1,963
Quote:
Originally Posted by ghostonline View Post
I have no idea why you are quoting my words. what you wrote has nothing to do with my original words confused:
Sorry for the confusion, I was quoting you to demonstrate to leeperry that the topic has already been covered in this thread and that the information available on wikipedia etc. is generally inaccurate.
squid_80 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.