Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > DVD2AVI / DGIndex

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 9th August 2010, 05:52   #2341  |  Link
Clumpco
Registered User
 
Clumpco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Yeah, I just noticed that too. I thought it was the margaritas, but apparently not. Is it all OK after redefining the path?
Seems to be, but no margaritas here...
Clumpco is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2010, 13:44   #2342  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
I slipstreamed the fix for the initial INI file. Thanks for pointing it out.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2010, 14:27   #2343  |  Link
stax76
staxrip & mpv.net
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,248
Might MKV indexing possibly be optimized for better speed? It seems it's a lot slower then TS indexing.
__________________
I have a dream by Martin Luther King
one hundred years later...
We can never be satisfied...
With this faith...
Let freedom ring...
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2010, 15:04   #2344  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
I use Haali's low level library as is because it is released for free use without licensing. I can look at the other available libraries if they are LGPL so that I can invoke them as DLLs. Alternatively I can look at optimizing Haali's code. Can't promise an ETA but I will put it on the to-do list.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2010, 23:21   #2345  |  Link
Firebird
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 61
Is it possible to add x264 lossless support?
Firebird is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2010, 23:48   #2346  |  Link
Revgen
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Near LA, California, USA
Posts: 1,545
^Nvidia's drivers don't support lossless.
__________________
Pirate: Now how would you like to die? Would you like to have your head chopped off or be burned at the stake?

Curly: Burned at the stake!

Moe: Why?

Curly: A hot steak is always better than a cold chop.
Revgen is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 01:17   #2347  |  Link
levi
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 116
Can DGdecodeNV take advantage of multiple nvidia video cards in the same system without SLI? (IE different models).
levi is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 03:07   #2348  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Not yet, but it will come in a new release pretty soon. Tell me what you need; I love to make my users happy.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 10:14   #2349  |  Link
yup
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Russia, Moscow
Posts: 854
Can extract subtitle using DGIndexNV?

Hi all!
Sorry for off topic. I am using DGIndexNV for getting index files dga and Dolby digital sound from set of mts files. I do not have problem with video and audio, but how I can get subtitles from set of mts files?
Please advice.

With kind regards yup.
yup is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 10:29   #2350  |  Link
stax76
staxrip & mpv.net
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,248
DGIndexNV can't extract subtitles, there are two common ways:

1. MakeMKV > mkvextract, StaxRip and RipBot264 fully automate mkvextract. DGDecNV, ffms2, DSS/DSS2 all can open MKV containing AVC/VC-1/MPEG-2. Works equally and great for both DVD and Blu-ray.

2. eac3to demuxing, this is a command line tool, most GUIs make it easy to use, StaxRip, RipBot264, MeGUI, HD-DVD/Blu-Ray Stream Extractor and many others.

__________________
I have a dream by Martin Luther King
one hundred years later...
We can never be satisfied...
With this faith...
Let freedom ring...

Last edited by stax76; 10th August 2010 at 11:00.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 13:41   #2351  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally Posted by yup View Post
I am using DGIndexNV for getting index files dga and Dolby digital sound from set of mts files. I do not have problem with video and audio, but how I can get subtitles from set of mts files?
If you post a link to a sample file I will look into implementing subtitle demuxing for it. It's on my to-do list so now is as good a time as any.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 13:50   #2352  |  Link
laserfan
Aging Video Hobbyist
 
Join Date: Dec 2004
Location: Off the Map
Posts: 2,444
Quote:
Originally Posted by levi View Post
Can DGdecodeNV take advantage of multiple nvidia video cards in the same system without SLI? (IE different models).
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Not yet, but it will come in a new release pretty soon. Tell me what you need; I love to make my users happy.
Regarding SLI, it seems to me that it's been stated already that doubling-up videocards (i.e. I have a 9600GT and SLI mobo--I could add another 9600GT in SLI mode) was no help to the decoding process. But then there have been driver changes/improvements where CUDA and SLI were mentioned in the same sentence. Please confirm: is "no help from SLI" still the case?
laserfan is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 14:04   #2353  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Sorry, I don't know squat about SLI.

Supporting mutiple cards can allow more filter instantiations. That is the only motivation for it that I am aware of.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 15:27   #2354  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 924
Even choose which card (better, driver, to avoid Terminal Server or Remote Desktop problems) to use can be useful..
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 16:51   #2355  |  Link
laserfan
Aging Video Hobbyist
 
Join Date: Dec 2004
Location: Off the Map
Posts: 2,444
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Sorry, I don't know squat about SLI.
Ha, ha! Well, I appreciate your candor!

Neither do I know anything about SLI, but I do have a sexy little jumper-bracket for linking two cards together...somewhere, provided I haven't lost it. That's all I know.

In one of the DGNV threads sometime ago someone said SLI didn't help; maybe that someone will trip across these posts and re-confirm...
laserfan is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 17:08   #2356  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Given that there is nothing in the CUVID API to allow/specify a context to span multiple devices, I think the chances of SLI accelerating video decoding must be infinitesimal, if not zero.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 21:52   #2357  |  Link
olex99
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 16
Being able to choose which GPU to do the decoding on would be a great addition. I've just upgraded from a 9500gt to a gtx460 and although DGNV still runs perfectly, i've found that while decoding videos it stops the Video Card from going into low power mode. With the new video card in, while decoding, my computer users another 200watts of electricity for no speed benefit as my encoding is the same speed using either the 9500 or the gtx460. In Australia, that 200watts of electricity it is using will end up being quite expensive when my electricity bill arrives as i'm encoding 24 hours a day.

What i would like to do is put my 9500gt back in, and set DGNV to decode on that which hopefully would allow my gtx460 to go into low power mode dropping my electricity usage considerably.

Would this work with what you are planning for supporting of multiple video cards?

I don't mind donating again if you can make this work this way.
olex99 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 22:31   #2358  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally Posted by olex99 View Post
Would this work with what you are planning for supporting of multiple video cards?
It will certainly allow you to select the card you want to run on.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2010, 00:18   #2359  |  Link
Blue_MiSfit
Derek Prestegard IRL
 
Blue_MiSfit's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles
Posts: 5,368
@olex99:

Try underclocking / undervolting if you can?

Derek
Blue_MiSfit is online now   Reply With Quote
Old 11th August 2010, 00:32   #2360  |  Link
levi
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
It will certainly allow you to select the card you want to run on.
That's great news. I'd like to used this to work around the RDP issue.

I was also thinking if I split my encodes in half & used multiple video cards that I could improve processing time by running the encodes of both halves at the same time.

I have a xeon quad core with turbo/hyperthreading. I can't seem to utilize more than 50% CPU even with MT.
levi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.