Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 ASP

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th February 2010, 13:09   #1  |  Link
Passant
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Mencoder stops very early when trying to convert a .mov file into an .avi file

Hi,

I tried to register on the mencoder-users mailing-list but to no avail. So, I think this is probably the best place to talk about my issue:

I downloaded this screencast:
http://railscasts.com/episodes/199-mobile-devices
(55megs, Quicktime RLE)

I tried to encode it with Video4Fuze to watch it on my Sansa Fuze (Video4Fuze is just a handy GUI on top of mencoder and avidemux)

This failed and gave me a pretty small file, lasting only a few seconds, when the screencast lasts 5 minutes.
In addition, while the audio is ok, the video is way way too fast.

When I try to launch mencoder using the same parameters used by video4fuze, I get this from mencoder:

Code:
mencoder.exe -ss 00:00:00 -ffourcc DX50 -ofps 20 -vf
pp=li,expand=:::::224/176,scale=224:176,harddup     -ovc lavc -lavcopts
vcodec=mpeg4:vbitrate=683:vmax_b_frames=0:keyint=15:turbo:vpass=1 -srate
44100 -af resample=44100:0:1,format=s16le -oac mp3lame -lameopts cbr:br=128
-nosound  "C:\tmp\podcasts\Vidcasts\199_mobile_devices.mov" -o
brol_fuzed2.avi
MEncoder Sherpya-SVN-r29355-4.5.0 (C) 2000-2009 MPlayer Team
success: format: 0  data: 0x0 - 0x377187a
libavformat file format detected.
[lavf] Audio stream found, -aid 0
[lavf] Video stream found, -vid 1
VIDEO:  [rle ]  800x600  32bpp  29.970 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
[V] filefmt:44  fourcc:0x20656C72  size:800x600  fps:29.970  ftime:=0.0334
Opening video filter: [expand osd=1]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 1, aspect: 0.000000, round: 1
Opening video filter: [harddup]
Opening video filter: [scale w=224 h=176]
Opening video filter: [expand aspect=224/176]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 0, aspect: 1.272727, round: 1
Opening video filter: [pp=li]
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffqtrle] vfm: ffmpeg (QuickTime Animation (RLE))
==========================================================================
Forcing output FourCC to 30355844 [DX50].
VDec: vo config request - 800 x 600 (preferred colorspace: BGRA)
[PP] Using external postprocessing filter, max q = 6.
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
VDec: using BGRA as output csp (no 0)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
[swscaler @ 0x1c11070]BICUBIC scaler, from rgb32 to yuv444p using MMX2
videocodec: libavcodec (224x176 fourcc=30355844 [DX50])
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
Writing header...
ODML: Aspect information not (yet?) available or unspecified, not writing
vprp header.
Writing header...
ODML: Aspect information not (yet?) available or unspecified, not writing
vprp header.
Pos:   0.1s      3f ( 0%)  0.00fps Trem:   0min   0mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.2s      6f ( 0%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.3s      9f ( 0%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.5s     12f ( 0%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.6s     15f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.7s     18f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.8s     21f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.8s     24f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   0.9s     27f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [0:0]
Skipping frame!
Pos:   1.1s     30f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [106:0]
Skipping frame!
Pos:   1.1s     33f ( 1%)  0.00fps Trem:   0min   1mb  A-V:0.000 [98:0]]


Lots of "Skipping frame" messages, and then, at the end:
Skipping frame!
Pos:  15.8s    429f ( 9%) 54.32fps Trem:   1min   5mb  A-V:-0.028
[149:127]
Skipping frame!
Pos:  15.8s    432f ( 9%) 54.34fps Trem:   1min   5mb  A-V:-0.038
[148:127]
Skipping frame!
Pos:  15.9s    435f ( 9%) 54.33fps Trem:   1min   5mb  A-V:-0.048
[152:127]
Skipping frame!
Pos:  16.1s    438f (10%) 54.36fps Trem:   1min   5mb  A-V:-0.058
[152:127]
Too many audio packets in the buffer: (4096 in 1121863 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.

Flushing video frames.
Writing index...
Writing header...
ODML: Aspect information not (yet?) available or unspecified, not writing
vprp header.

Video stream:  152.010 kbit/s  (19001 B/s)  size: 304971 bytes  16.050
secs  438 frames

Audio stream:  128.000 kbit/s  (15999 B/s)  size: 264986 bytes  16.562
secs

I tried with the -ni option, just in case, but with no success.

Is this a problem in the source file? Some flags that I should enable in mencoder?

Regards,
Passant is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
mencoder

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.