Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 8th December 2017, 17:36   #15321  |  Link
byteshare
ByteShare
 
byteshare's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: On the Internet
Posts: 244
@Atak_Snajpera
I think I found an issue(s)...
In the #:\Temp\RipBot264temp\Job##\Chunks\CombineAllChunks.cmd file my install (latest updates, forced a recheck to be sure) I found that it is pointing to "vjoin_.exe"
When I looked in the vjoin folder I found only "vjoin.exe" I copied the vjoin and renamed it to the file it wanted.

Second issue is with remuxed BluRays anytime there is a sub file (even if I didn't select one to be muxed back in) the remux process is erroring out, see log:
Quote:
E:\>"E:\!0-Trans\!2Tools\RipBot264v1.21.0\EncodingClient.exe" "E:\Temp\RipBot264temp\job1\job1_EncodingClient.meta"

E:\>"E:\!0-Trans\!2Tools\RipBot264v1.21.0\tools\mkvtoolnix\mkvmerge.exe" -o "C:\Merge Audio&Video\A\MOONRAKER_t29 Cable Car [Deinterlace].mkv" --compression 0:none --title "MOONRAKER_t29 Cable Car [Deinterlace]" --default-duration 0:30000/1001fps "E:\Temp\RipBot264temp\video.265" --compression 0:none --language 0:eng "E:\Temp\RipBot264temp\job1\Encoded_Audio_1.opus" --default-track 0:no --language 0:ita -s 0 -D -A "E:\Temp\RipBot264temp\job1\2_subtitles_Italian.idx" --default-track 0:no --language 0:spa -s 0 -D -A "E:\Temp\RipBot264temp\job1\3_subtitles_Spanish.idx" --default-track 0:no --language 0:gaa -s 0 -D -A "E:\Temp\RipBot264temp\job1\4_subtitles_Hungarian.idx" --default-track 0:no --language 0or -s 0 -D -A "E:\Temp\RipBot264temp\job1\5_subtitles_Portuguese.idx" --default-track 0:no --language 0:und -s 0 -D -A "E:\Temp\RipBot264temp\job1\6_subtitles_Undetermined.idx"
mkvmerge v18.0.0 ('Apricity') 32-bit
Error: The file 'E:\Temp\RipBot264temp\job1\2_subtitles_Italian.idx' could not be opened for reading: open file error.
It is looking for a *.IDX file when it shouldn't. SUP subs from BluRays don't have IDX files I thought. I checked with MKVExtract and I only get .sup files out.
byteshare is offline   Reply With Quote
Old 8th December 2017, 18:50   #15322  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,577
Issue #2
Please tell me step by step what to do to force this bug.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 8th December 2017, 22:42   #15323  |  Link
byteshare
ByteShare
 
byteshare's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: On the Internet
Posts: 244
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
Issue #2
Please tell me step by step what to do to force this bug.
I can send you a sample file but All I do is add the file > Setup HEVC/AVISynth settings > uncheck audio and don't check any subs just let it auto pick when doing batch (remux subs). After encode finishes and tries to mux is when it errors out.

Last edited by byteshare; 8th December 2017 at 23:02. Reason: Released my wording could be confusing
byteshare is offline   Reply With Quote
Old 8th December 2017, 22:54   #15324  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,577
Quote:
Originally Posted by byteshare View Post
I can send you a sample file but All I do is add the file > Setup HEVC/AVISynth settings > uncheck audio and don't check any subs. After encode finishes and tries to mux is when it errors out.
Yes, please...
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2017, 19:56   #15325  |  Link
GZZ
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 473
Getting an error in the Avisynth Filter If I choose Mono Noise 2 - See screenshot: https://www.dropbox.com/s/czdxzc5s1v...givet.png?dl=0

Using the newest 1.20.1 version.
GZZ is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2017, 02:31   #15326  |  Link
00-00
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
Having an issue with audio in batch mode on version 1.21.0. When I batch add files they have no audio, either in the preview, in the encoding settings audio bar - it simply says 'No Audio', and the finished files have no audio either. if I add them manually one by one though they do have audio. I've tried earlier versions and they don't have this problem and audio works OK.

I have been using .m2ts files for this, hope someone can help!

00-00 is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2017, 09:54   #15327  |  Link
PetBel
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 1
Problem with Version 1.21.1

Since a few weeks I have Problems with RipBot (with local and distributed encoding), so i decided to make tests on a PC with a clean Windows installation and only RipBot and the needed Software on it. But I still have Problems.

Here is a step by step description:
- clean Windows 10 Installation with all updates
- Download ripbot 1.21.0 and install Avisynth from Tools Directory
- install latest Java and MediaSplitter
- Update Ripbot to 1.21.1 with auto updater

- add a m2ts file from a BD iso Image (I use one that i have already encoded with an earlier Version of RipBot, so I am sure the source is ok)

The result is an empty "New Job" window with the message "Decoding Error" in the top right Corner.

Is there any log I can check to get more information about what is wrong?
Attached Images
 
PetBel is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2017, 20:12   #15328  |  Link
JASAN
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 8
Windows Defender TOday

Hi again Atak, Is this a false positive? Encodingserver.exe is prompting windows defender to put up a virus warning.
Attached Images
 
JASAN is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2017, 15:29   #15329  |  Link
Ryushin
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 130
4K UHD Status

Just wondering if encoding 4K/UHD is possible? I know mkv does not have support for Dolby Vision, but it does for HDR10. Does RipBot264 pass through the HDR10 information to the MKV? What about passing through Dolby Atmos?

I have a UHD friendly drive coming today and about half of my 4K discs can be ripped. I'd like to start encoding them to put on my NAS. MakeMKV lets me convert the disc into a native file and AnyDVDHD is adding support to rip the discs to a folder.

Pretty excited to finally put my 4K discs up on my server.
Ryushin is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2017, 16:25   #15330  |  Link
slalom
Registered User
 
slalom's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 270
@Atak
what about these errors?

Code:
FFVideoSource: No video track found
Code:
FFAudioSource: No audio track found
__________________
i7-980 @ 4.16GHz 8GB
i5-750 @ 3.36GHz 12GB
Sony Vaio VPC-F13Z1E/B
slalom is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2017, 17:50   #15331  |  Link
Ryushin
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 130
ChapterDB

Just found out about chapterdb.org and I think it is a pretty cool idea.:
http://www.chapterdb.org

Atak, do think it's possible to integrate this into RipBot264? There is an API for it.
Ryushin is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2017, 18:46   #15332  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,577
Quote:
Just wondering if encoding 4K/UHD is possible? I know mkv does not have support for Dolby Vision, but it does for HDR10. Does RipBot264 pass through the HDR10 information to the MKV?
Send me few HDR10 samples and I will implement pass through in ripbot264.

Quote:
Just found out about chapterdb.org and I think it is a pretty cool idea.:
http://www.chapterdb.org

Atak, do think it's possible to integrate this into RipBot264? There is an API for it.
honestly i'm not interested...

Last edited by Atak_Snajpera; 17th December 2017 at 18:49.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2017, 00:26   #15333  |  Link
Ryushin
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 130
Ripped my first 4K UltraHD movie using AnyDVD and when I went to select the streams, the Blu-ray Structure box shows the video as blank.



This is all so new everyone is still figuring how the 4K discs are working.
Ryushin is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2017, 11:55   #15334  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,577
Send me whole UHD BluRay folder structure. Trim main movie and extras to reduce file size.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 25th December 2017, 13:49   #15335  |  Link
Ronski
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 46
Merry Christmas everyone!

I'll post this now otherwise I will forget, the move file option seems to have stopped working, I have the following option in my encodingclient.ini file but Ripbot is copying the file rather than moving it.

[hidden settings]
MoveFiletoSharedFolder=1

My last encode was done at the end of November and I'm sure that was fine - I would have noticed the long wait for the file to be copied.

I've also noticed that Ripbot doesn't check for sufficient disc space, my encode just stopped/hung and then I noticed there was zero disc space. In fact it had copied about 22GB of a 34GB file, so the copy had failed and then Ripbot just tried to carry on with the encoding instead of issuing an error

Edit: I should add I'm on version v1.20.1, not 1.21.0 as I thought, so I'll force an update later and see if the copy/move issue remains

Last edited by Ronski; 25th December 2017 at 13:54.
Ronski is offline   Reply With Quote
Old 25th December 2017, 15:55   #15336  |  Link
Danette
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 103
Batch Stumble - Never Ending "Waiting For File"

I have demuxed m2v video files from mkv containers and have loaded them into RipBot264 via the batch function. When I click "Start", RipBot264 moves into a "Waiting for file..." mode that never ends. It waits forever. I wouldn't call it a freeze, since I can abort it. When I load the files individually, RipBot264 has no problem processing them.
Danette is offline   Reply With Quote
Old 25th December 2017, 18:21   #15337  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,577
Most likely file handle is still locked (function FileOpen returns 0 each time) by some other process.
From my code it looks like this

Code:
Repeat
  FileHandle := FileOpen(inputfile, fmOpenRead or fmShareExclusive);
  sleep(100);
until (FileHandle>0) or (Terminated=true) or (FileExists(inputfile)=false);
if FileHandle>0 then FileClose(FileHandle);
I've just checked on my machine with .m2v and file was automatically processed in automatic batch mode.

Last edited by Atak_Snajpera; 25th December 2017 at 18:26.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 25th December 2017, 18:45   #15338  |  Link
Ronski
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 46
Just updated to v1.21.0 and the file is still being copied rather than moved when using the [hidden settings] MoveFiletoSharedFolder=1 option
Ronski is offline   Reply With Quote
Old 25th December 2017, 19:41   #15339  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,577
try this
Code:
[settings]
MoveVideoFiletoSharedFolder=1
BTW. That option is no longer hidden. You can change it directly in GUI.

Last edited by Atak_Snajpera; 25th December 2017 at 19:45.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2017, 11:29   #15340  |  Link
Ronski
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 46
Thanks very much Atak fort the quick reply and update, that worked.
Ronski is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
264, 265, appletv, avchd, bluray, gui, iphone, ipod, ps3, psp, ripbot264, x264 2-pass, x264 gui, x264_64, x265, xbox360

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.