Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19th February 2019, 20:30   #461  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,879
I am not adding any new functionality or making GUI changes. Others will have to contribute patches...

Subtitle can be saved with Ctrl+S.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2019, 21:59   #462  |  Link
ashlar42
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 360
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
I am not adding any new functionality or making GUI changes. Others will have to contribute patches...

Subtitle can be saved with Ctrl+S.
Ok. Sorry, I wasn't aware this was the situation. Thanks in any case for all the good work. Cheers!
ashlar42 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2019, 16:57   #463  |  Link
bitterman
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 14
I'm still using version 1.7.13 and I would like to install the latest 1.8.4 version.

Do I need to uninstall the old version of MPC-HC when upgrading?
bitterman is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2019, 17:34   #464  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Location: Denmark
Posts: 173
No you can install 1.8.4 over 1.7.13
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2019, 22:04   #465  |  Link
Perenista
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 46
I used JDownloader to download the 4K version of this clip:

https://www.youtube.com/watch?v=uEFUtNGdkbA

However all I can see is a black screen in MPC-HC. But using VLC I get image.

Can someone tell me what's wrong with this codec?

MEDIA INFO:

https://pastebin.com/d4mnfEF3

How MPC-HC deals with it:

https://imgur.com/a/YZyxHlf

Note: 2nd picture is from external filters.

P.S. madVR is being used in MPC. Also the MPC Be X64 shows image, like VLC. So this must be a specific codec setting that is wrong.

Last edited by Perenista; 10th March 2019 at 22:06.
Perenista is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2019, 22:55   #466  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,263
Both Haali Media Splitter as well as ffdshow are deprecated. I would de-install both. Install latest LAV Filters instead or use MPC-HC internal LAV filters.
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2019, 05:00   #467  |  Link
Perenista
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by sneaker_ger View Post
Both Haali Media Splitter as well as ffdshow are deprecated. I would de-install both. Install latest LAV Filters instead or use MPC-HC internal LAV filters.
I didn't know this was the case. The only reason I used ffdshow for audio was the possibility of increasing the audio volume more than 100% since depending on the headphone you use the audio is low (also depending on the content) without an amp, even with max volume. ffdshow (or was it MPC?) somehow bypassed that.

I usually install the latest codec pack from this website:
http://codecguide.com/

Is there a way for me to remove Haali Media Splitter and ffdshow? They keep appearing and I believe only blocking them in filter settings (?) is the way to disable them.

I think this codec pack also includes LAV as far as I can tell.

Last edited by Perenista; 11th March 2019 at 17:46.
Perenista is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2019, 16:58   #468  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,879
Easiest way is to uninstall your current pack, and then install its latest version with default settings. It will then use LAV.

To increase volume, you have multiple ways:
1) Enable "Loudness Equalization" in Windows sound settings
2) Enable Volume Normalization in audio switcher of MPC-HC
3) Use "ffdshow audio processor" (not the decoder)

Haali splitter does not support HEVC and VP9, so it should not be used anymore.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2019, 05:26   #469  |  Link
Nintendo Maniac 64
Registered User
 
Nintendo Maniac 64's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Northeast Ohio
Posts: 368
MPC-HC also has a "volume booster" option as well that goes up to 300%.

Note however that it's not a magic silver bullet - the louder the source material is, the worse the quality will sound for a given boost amount.
__________________
____HTPC____  | __Desktop PC__
2.93GHz Xeon x3470 (4c/8t Nehalem) | 4.5GHz Pentium G3258 (2c/2t Haswell)
Radeon HD5870  | Intel iGPU      
2x2GB+2x1GB DDR3-1333 | 4x4GB DDR3-1600       

Win7 x64
Nintendo Maniac 64 is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2019, 13:51   #470  |  Link
mzso
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 821
Hello!
It seems I can't play UT Video YUV. LAV doesn't support it apparently and with the loaded official system codec (ULH4 Decoder DMO - CLSID : {94297043-BD82-4DFD-B0DE-8177739C6D20}) I only get a blank black video. MPV plays the same file fine. Not sure why the official codec doesn't work.
Any ideas?
mzso is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2019, 14:04   #471  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,111
Quote:
Originally Posted by mzso View Post
Hello!
It seems I can't play UT Video YUV. LAV doesn't support it apparently and with the loaded official system codec (ULH4 Decoder DMO - CLSID : {94297043-BD82-4DFD-B0DE-8177739C6D20}) I only get a blank black video. MPV plays the same file fine. Not sure why the official codec doesn't work.
Any ideas?
Upload sample.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2019, 23:34   #472  |  Link
Kyo
Anime Team!
 
Kyo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: JulyCity
Posts: 280
Hi

I just logged again in Doom9... last time was 30th June 2013, to say thank you for your work!!!
__________________
Old time lurker
Kyo is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2019, 06:47   #473  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,269
Quote:
Originally Posted by Lebowsky View Post
Not sure where to post this, but I guess this is the most active mpc-hc thread... Is it possible to undock the controls, seek bar and playlist from the video window? Or to have the video window "unembedded" from the rest of the player gui? The idea would be to have the video in fullscreen on a secondary monitor (projector), and the controls still available on the main monitor. I use madVR as renderer i that matters (which I doubt). Thanks!
Can you code a little bit? This works in mpv.net:

Code:
import clr

clr.AddReference('System.Drawing')
clr.AddReference('System.Windows.Forms')

from System.Drawing import *
from System.Windows.Forms import *

def cycle_pause(s, a):
    mp.commandv('cycle', 'pause')

form = Form(Text='mpv.net controller')
scale = form.Font.Height
form.ClientSize = Size(scale * 30, scale * 3)

ts = ToolStrip()
ts.Dock = DockStyle.Fill
form.Controls.Add(ts)

playPause = ToolStripButton(Text='Play/Pause')
ts.Items.Add(playPause)
playPause.Click += cycle_pause

Application.Run(form)
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2019, 17:45   #474  |  Link
el Filou
Registered User
 
el Filou's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 391
@Perenista If you make sure to check all the Internal Source Filters in MPC-HC's config, it should then at least use LAV as a splitter even if you don't find a way to uninstall Haali, and you should then get a video image.
__________________
HTPC: W10 1803, E7400, 1050 Ti, DVB-C, Denon 2310, Panasonic GT60 | Desktop: W10 1809, 4690K, HD 7870, Dell U2713HM | MediaPortal 1/MPC-HC, LAV Filters, ReClock, madVR
el Filou is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2019, 02:36   #475  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,879
1.8.5 has been released
clsid is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2019, 02:56   #476  |  Link
Schwartz
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 44
Thanks for your work and the fast updates.
Schwartz is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2019, 08:42   #477  |  Link
The Seeker
Registered User
 
The Seeker's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Adelaide, Australia
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
1.8.5 has been released
Many thanks for keeping this project alive.
The Seeker is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2019, 17:42   #478  |  Link
bitterman
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
1.8.5 has been released
Thanks for the new release, much appreciated.
bitterman is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 09:53   #479  |  Link
theultramage
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 13
For a long time now, if I leave more than one instance open with a paused video, overnight all of them except one will crash. It might have something to do with the GPU going into deep power saving mode or whatever (Radeon RX550). I cannot pinpoint the exact time of crash since mpc shows the crash popup but keeps running. I don't have debug symbols for MPC-HC 1.8.4, but maybe clsid can take a peek at it. I stashed the dump file at https://drive.google.com/file/d/11OB...ew?usp=sharing
theultramage is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 20:43   #480  |  Link
sam0t
Registered User
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
First of all let me thank clsid for keeping MPC-HC alive, greatly appreciated. Unsure if the following lands on bug or feature side of things, but thought to report it anyways. After updating my Gigabyte GA-AX370-Gaming K3 motherboards Realtek audio driver, and updating MPC-HC from 1.8.3 over to 1.8.5, noticed an odd behavior with the audio playback. That being that the the audio I got Bitstreaming over to my amplifier via S/PDIF would not carry no audio.

The scenario is tad hard to describe but here it goes; After some back and forth testing I found out that whenever I start up my projector, the Audio Renderer drop down list @ MPC-HC > Settings > Playback > Audio Renderer changes. My preferred Audio Rendered being the Realtek Digital Output which is #8 on the list when the Projector is offline with few few entries for my main Dell U2715H display. But as soon as I transfer the video on Win10 to the projector only, two of the entries for the display get removed from the Audio Renderer list, and there is no audio going through anymore for the amplifier. So to get the audio working again after the video output change, I need to manually change to Realtek Digital Output - now choice #7 on the Audio Renderer drop down. Any thoughts on this, working as designed or something that could be fixed/tuned with the future MPC-HC versions? Thanks!

Last edited by sam0t; Yesterday at 21:18. Reason: Issue description correction
sam0t is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.