Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th July 2017, 03:56   #26241  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 664
Quote:
Originally Posted by Lathe View Post
Hey...!



........................................
NIIIIIIIIIICCCEEEEE quote!!! *Slaps you on the back!!* Attaboy!! *Gives big hug!*
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2017, 04:17   #26242  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 664
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I stole 'em. You're not the only one with social issues.
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Sorry, but no. Did I say I would? If so, I think I lost the bubble on it.
Haaaahaaaahaa!! Before I looked at the next reply, I was thinking the same way, JD!
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2017, 04:55   #26243  |  Link
Lathe
Registered User
 
Lathe's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by amigafuture View Post
niiiiiiiiiiccceeeee quote!!! *slaps you on the back!!* attaboy!! *gives big hug!*
.
Lathe is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 09:51   #26244  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,319
Making a Full backup of a disc with 1 Feature and 2 Extras (all VC-1).
I selected "Quicker Encode for Extras". Nevertheless Extra 1 was encoded 2-pass i.e. same as the Feature. Extra 2 was encoded 1-pass CRF (as expected).
Is this possibly a bug?
Perhaps to add that Extra 1 was quite large (14.4GB), Extra 2 was 1.5 GB, the feature was 26.4GB.
In the .ini I set the option "QUICK_USE_QUALITY=1", but I would have assumed that this affects only the encoder quality settings but not the mode which should still be 1-pass CRF for all Extras.

Secondly: Since v0.50.24 the .log is no longer written (or updated) to the HD. Is there as setting for this which I missed?

Last edited by Sharc; 15th July 2017 at 09:54.
Sharc is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 20:55   #26245  |  Link
Lathe
Registered User
 
Lathe's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
Making a Full backup of a disc with 1 Feature and 2 Extras (all VC-1).
I selected "Quicker Encode for Extras". Nevertheless Extra 1 was encoded 2-pass i.e. same as the Feature. Extra 2 was encoded 1-pass CRF (as expected).
Is this possibly a bug?
Perhaps to add that Extra 1 was quite large (14.4GB), Extra 2 was 1.5 GB, the feature was 26.4GB.
In the .ini I set the option "QUICK_USE_QUALITY=1", but I would have assumed that this affects only the encoder quality settings but not the mode which should still be 1-pass CRF for all Extras.

Secondly: Since v0.50.24 the .log is no longer written (or updated) to the HD. Is there as setting for this which I missed?
Yeah, I've had that happen a number of times when any of the Xtras are somewhat large. don't have a solution though, sorry...
Lathe is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 21:03   #26246  |  Link
bryrabknowles
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 18
Are there any plans for conversion to DTS be added in the future, or are there reasons that dcaenc isn't implemented into BDRB? Usually I externally convert DD+ to DTS with LameXP before importing to BDRB, which on Full Disc reencodes then requires a MultiAVCHD reauthor beforehand. Would be nice to skip the extra steps if possible.
bryrabknowles is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 21:20   #26247  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,023
Quote:
Originally Posted by bryrabknowles View Post
Are there any plans for conversion to DTS be added in the future, or are there reasons that dcaenc isn't implemented into BDRB? Usually I externally convert DD+ to DTS with LameXP before importing to BDRB, which on Full Disc reencodes then requires a MultiAVCHD reauthor beforehand. Would be nice to skip the extra steps if possible.
LameXP outputs DTS? What encoder does it use?
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 21:25   #26248  |  Link
bryrabknowles
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
LameXP outputs DTS? What encoder does it use?
It uses dcaenc.

Last edited by bryrabknowles; 15th July 2017 at 21:33.
bryrabknowles is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 21:25   #26249  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,023
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
Making a Full backup of a disc with 1 Feature and 2 Extras (all VC-1).
I selected "Quicker Encode for Extras". Nevertheless Extra 1 was encoded 2-pass i.e. same as the Feature. Extra 2 was encoded 1-pass CRF (as expected).
Is this possibly a bug?
Perhaps to add that Extra 1 was quite large (14.4GB), Extra 2 was 1.5 GB, the feature was 26.4GB.
In the .ini I set the option "QUICK_USE_QUALITY=1", but I would have assumed that this affects only the encoder quality settings but not the mode which should still be 1-pass CRF for all Extras.

Secondly: Since v0.50.24 the .log is no longer written (or updated) to the HD. Is there as setting for this which I missed?
There's really no definitive way for BD-RB to definitively identify which is the feature when there are multiple large playlists. It just makes an educated guess.

Not writing to the log file? I'll have to check that. There've been no changes to that code in ages.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 21:43   #26250  |  Link
bryrabknowles
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 18
I don't think I ever explained my other question very well.

BDRB stops Multiprocessing from being used on smaller files during a Full Disc Reencode.

When using Multiprocessing, I find that I get better results if I lower the number of threads used. For Multiprocess=12, I set Threads=1.

This works great for the main feature.

The problem I run into is when BDRB processes the smaller files on the disc that default back to only 1 process, the program still uses Threads=1. I was hoping you might include a fix for this in hidden options so that BDRB knows to use a different number of threads for those files.

For Multiprocess=0, the program would use the number of threads defined in Threads=y
For Multiprocess=x>0, the program would use the number of threads defined in Threads_MP=y
bryrabknowles is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 21:51   #26251  |  Link
Lathe
Registered User
 
Lathe's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
There's really no definitive way for BD-RB to definitively identify which is the feature when there are multiple large playlists. It just makes an educated guess.

Not writing to the log file? I'll have to check that. There've been no changes to that code in ages.
This kind of ties in with what I had written about a few pages ago. Do you suppose it would be a big task for you to include a 'simple' tab in the menu where one COULD indeed indicate (maybe from a drop down list) which playlist is the 'main movie' file and which are the Xtras? That would be awesome, because in the uncommon case that I was mentioning before, I was extracting from a series disc (UFO) the last bonus disc, where in this case, one of the Xtras was larger than the one episode on the disc.

Do you think it would be workable to have a place in the menu 'simply' to select which is which so BDRB will 'know'...?
Lathe is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2017, 23:21   #26252  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,319
...or perhaps by a right-click on the VID_0000... stream in the Stream tab (similar to Preview / Blank this Item ....), for example "Set as Extra".
Sharc is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 01:52   #26253  |  Link
Lathe
Registered User
 
Lathe's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
...or perhaps by a right-click on the VID_0000... stream in the Stream tab (similar to Preview / Blank this Item ....), for example "Set as Extra".
Hey, not bad Sharc! You know... it doesn't happen very often, but now and then you really come up with a great idea!
Lathe is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 02:22   #26254  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,312
Quote:
Originally Posted by bryrabknowles View Post
Usually I externally convert DD+ to DTS
What do you hope to gain by doing that?
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 02:42   #26255  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,312
Instead of dcaenc, why not the better replacement: ffdcaenc
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 11:09   #26256  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,319
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
There's really no definitive way for BD-RB to definitively identify which is the feature when there are multiple large playlists. It just makes an educated guess.
I see. And when in doubt which one is the true Feature BD-RB decides to encode both like a Feature (which makes sense in probably most cases).
Sharc is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 14:17   #26257  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,023
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
I see. And when in doubt which one is the true Feature BD-RB decides to encode both like a Feature (which makes sense in probably most cases).
Yes. It uses several checks to make the determination. One is that it assumes anything larger than 5 billion bytes is a feature. I used that number after comparing several "series" BDs. But, of course, it can't always be right.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 14:18   #26258  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,023
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
...or perhaps by a right-click on the VID_0000... stream in the Stream tab (similar to Preview / Blank this Item ....), for example "Set as Extra".
Yeah, that would be a good way to do it.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 14:20   #26259  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,023
Quote:
Originally Posted by Sharc View Post
Secondly: Since v0.50.24 the .log is no longer written (or updated) to the HD. Is there as setting for this which I missed?
I tested it on my system and it is working correctly. Not sure why it would be different on yours. Do you have BD-RB installed in "Program Files" or "Program Files (x86)" perhaps? If you do it's possible that Windows is virtualizing and writing the output to another location. It started doing that with Windows Vista, I believe.

[Edit] But... that could only happen if your Working Folder were there too... which is not very likely. So I really have no idea why it isn't working on yours.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net

Last edited by jdobbs; 16th July 2017 at 14:26.
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2017, 15:14   #26260  |  Link
Sharc
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,319
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I tested it on my system and it is working correctly. Not sure why it would be different on yours. Do you have BD-RB installed in "Program Files" or "Program Files (x86)" perhaps? If you do it's possible that Windows is virtualizing and writing the output to another location. It started doing that with Windows Vista, I believe.

[Edit] But... that could only happen if your Working Folder were there too... which is not very likely. So I really have no idea why it isn't working on yours.
Thanks for checking. Nothing of above applies for my installation, weird. I tried to trace the case back and I suspect now that it came with a Win10 update or with another program installation. I'll wait for the next OS update to see whether it will revert to normal behaviour.
Sharc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.