Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th February 2009, 18:20   #981  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
Thanks for the excellent additions in authoring tab. Is it possible to easily create a 'preview' option for the menu image ?

PS. The custom 'Top Menu Title' and corresponding font is not saved in the .ini file. Furthermore, the 'Credits Info' cannot be edited (build 362).
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 18:41   #982  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Quote:
Originally Posted by kenguru2005 View Post
A really helpfull feature would be the possibility to add additional .ac3 files to be muxed into those .ts/.mov./.mkv files, which are to be authored.
Can you do some tests with build 363?

Option is added in "Advanced" tab:

[x] Add external audio tracks

If checked - AC3/PCM/LPCM audio tracks named after video (video_file.mts -> video_file.ac3 or video_file.pcm or video_file.lpcm) will be added to final compilation
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 11th February 2009 at 18:46.
deank is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 18:45   #983  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
A few more things (build 362) :

1) The default titles are still trimmed to 7 characters ! (strange) It does it all the time for any .mkv filename.
2) The program always creates 14 menu arrows irrespective of the number of .mkv files included. The empty arrows point to the intro screen. (note : I am previewing it in Nero Showtime, I don't know whether it is a problem of multiAVCHD or not).
3) Is there any way NOT to show the intro screen, and go straight to the menu ?
4) Dots '.' do not appear in the menu preview tab.
5) Is it easily possible to increase the max 37 characters for menu entries to 50 ? And use a better font than courier, e.g. Lucida Console (I understand that there has to be a courier type font in order to control the menu entry length).
6) I think than 1s 295ms is too long for the first SRT line. I tested 300 ms and works fine, while values lower than 50 ms scrambled the subtitle sequence.

Last edited by vpapanik; 11th February 2009 at 19:03.
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 18:59   #984  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Quote:
Originally Posted by vpapanik View Post
A few more things (build 362) :
2) The program always creates 14 menu arrows irrespective of the number of .mkv files included. The empty arrows point to the intro screen. (note : I am previewing it in Nero Showtime, I don't know whether it is a problem of multiAVCHD or not).
Yes, but in SAPs and PS3 there is no way to see the unused positions... That's the way it is.
Quote:
3) Is there any way NOT to show the intro screen, and go straight to the menu ?
Yes. I think adding these options in authoring are more than enough for now. Once free version expires then it might be possible.
Quote:
5) Is it easily possible to increase the max 37 characters for menu entries to 50 ? And use a better font than courier, e.g. Lucida Console (I understand that there has to be a courier type font in order to control the menu entry length).
Did you ever try or just love to ask questions?

multiAVCHD will show title names up to 60 characters and it is since its initial build. What you see in the program window (37 chars only) is because there is no space to show more. If you click on a title you will see that it has its full name and it will be used when menu is generated.

About the font - I'll check if LC or any other font works with the menu.

Preview - it is possible.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 19:10   #985  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Yes, but in SAPs and PS3 there is no way to see the unused positions... That's the way it is.
That's fine. I keep using Showtime because it is faster for testing minor things.

Quote:
Originally Posted by deank View Post
Yes. I think adding these options in authoring are more than enough for now. Once free version expires then it might be possible.
You are right. Looking forward

Quote:
Originally Posted by deank View Post
Did you ever try or just love to ask questions?

multiAVCHD will show title names up to 60 characters and it is since its initial build. What you see in the program window (37 chars only) is because there is no space to show more. If you click on a title you will see that it has its full name and it will be used when menu is generated.
You are right, it was not obvious that it internally kept the full title. A full preview option will help on this, or just a scrolling listbox that contains full 60-char titles.

Thanks a lot for your efforts. Donation raised
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 20:16   #986  |  Link
Tineg
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by vpapanik View Post
A small bug in build 361 : when .mkv files are added, their default menu title is truncated to 7 first characters. e.g. 'Lost S05E01.mkv' becomes 'Lost S0'.
Hi,


The problem still occurs with the build 362 except if you edit the title with the edit function in Media Tab.
It's no big deal but...

Thanks and Good luck .


Last edited by Tineg; 11th February 2009 at 20:19.
Tineg is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 20:22   #987  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
I can't replicate this problem...

Does it happen with all titles?

Does it happen after you edit a title name in "MENU" tab?

Do you actually see the truncated name when you play the compilation?

What do you see in details.txt/multiMENU.txt/multiAVCHD.txt files in the output folder?
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 20:55   #988  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Does it happen with all titles?
Tried :

Lost S05E01 -> becomes Lost S0

Prison Break S04E01 -> becomes Prison Break S0

hmmm... there is something wrong after character zero '0'. Is it set as a delimiter maybe ?

Quote:
Originally Posted by deank View Post
Does it happen after you edit a title name in "MENU" tab?
No, in the very beginning, when you add the .mkv files


Quote:
Originally Posted by deank View Post
Do you actually see the truncated name when you play the compilation?
Yes

Quote:
Originally Posted by deank View Post
What do you see in details.txt/multiMENU.txt/multiAVCHD.txt files in the output folder?
* Lost S0 (in details.txt)

Lost S05E01.mkv (in multiAVCHD.txt)

Lost S0 (in multiMENU.txt)

Hope that helps.
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:05   #989  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Can you try with build 366? Are you using localized version of Windows?
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:07   #990  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
It seems there is a clear pattern for the error. Some examples may help :

abcd efgh.mkv -> 'abcd'
abcdefgh.mkv -> 'abcd'
12345678.mkv -> '1234'
Hello World.mkv -> 'Hello W'
HelloHelloHello.mkv -> 'HelloHelloH'

Build 365, Windows Vista

Last edited by vpapanik; 11th February 2009 at 21:19.
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:09   #991  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
366 didn't solved the problem.

Windows is Vista Business, English, with Greek regional settings.
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:14   #992  |  Link
gemad9
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 13
It's been quite a few builds since my problems were solved so I thought I'd give 366 a ride and try some of the features that were added over the last week. For me it's perfect (on a Sony SAP)!

Great job!

gemad9
gemad9 is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:14   #993  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Yes, it cuts the last 4 letters for some reason and it doesn't happen with my files... try again with build 367
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:15   #994  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
Quote:
Originally Posted by vpapanik View Post
Tried :

Lost S05E01 -> becomes Lost S0

Prison Break S04E01 -> becomes Prison Break S0
i can confirm this bug.

and also dean, force 16:9 is not working...
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:16   #995  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
Well done !!! Solved
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:16   #996  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
Quote:
Originally Posted by deank View Post
Yes, it cuts the last 4 letters for some reason and it doesn't happen with my files... try again with build 367
working fine now so what was the issue?
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:19   #997  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
A stupid typo (and it happened with my files, but their names were too long to notice)

And about 16:9... multiAVCHD can only set values for 16:9... nothing else... If you find a way to make your files play in 16:9 I'll implement it... I did a lot of tests and PS3 just does not comply...
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 11th February 2009 at 21:23.
deank is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 21:30   #998  |  Link
vpapanik
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 40
It would be also nice if the fonts for 'Top menu title' and 'Credits info' could be saved in the .ini file.
vpapanik is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 22:01   #999  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
Quote:
Originally Posted by deank View Post
And about 16:9... multiAVCHD can only set values for 16:9... nothing else... If you find a way to make your files play in 16:9 I'll implement it... I did a lot of tests and PS3 just does not comply...
so what resolution would you recommend me to encode WS NTSC SD content at to stay AVCHD legal..

720*480 as u are aware displays @ 4:3 AR.. and anamorphic flags are not recognised.
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2009, 22:13   #1000  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Quote:
Originally Posted by vpapanik View Post
It would be also nice if the fonts for 'Top menu title' and 'Credits info' could be saved in the .ini file.
I didn't do it on purpose.

Quote:
Originally Posted by ~bT~ View Post
so what resolution would you recommend me to encode WS NTSC SD content at to stay AVCHD legal..

720*480 as u are aware displays @ 4:3 AR.. and anamorphic flags are not recognised.
Yes, but AVCHD standard says that you can have 720x resolutions both 16:9 and 4:3, so we are missing something.

Can you send me a sample video of your encodes? I have captures of 720x576 (PAL) 4:3 and I can't make them play 4:3 - they play horizontally stretched in my PS3 - so I have the opposite problem

Dean
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avchd, blu-ray hd-dvd, mkv, multiavchd, re-author

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.