Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th June 2010, 11:17   #10121  |  Link
nibus
Telewhining
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 272
What are the advantages of demuxing with eac3to rather than another decoder like DGIndex, DGAVCIndex, or DGdecNV?
nibus is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2010, 11:31   #10122  |  Link
nurbs
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,457
Audio handling when the movie comes in multiple files is better with eac3to especially if you convert the audio directly with it. eac3to detects and corrects gaps and overlaps as good as possible when you demux or entirely when you reencode.
nurbs is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2010, 13:22   #10123  |  Link
AnryV
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 42
About decoding DTS-HD MA 6.1 and TrueHD 6.1:

1) Decoding by the Arcsoft decoder gives the garbage
2) Decoding by the Sonic decoder gives normal wavs, but the order of the surraund and back center channels is changed. After decoding it is necessary to make the following renamings: SL -> SR, SR -> BACK (BC), BC -> SL.

The decoding of TrueHD 6.1 16 bit has the same error in spite of the use of another decoder (libav).
AnryV is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2010, 16:54   #10124  |  Link
Inspector.Gadget
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,618
Quote:
With movie Van Helsing Arcsoft Total Media Teather show me 37 subtitles, but eac3to only list 32 subtitles, 5 last ones are absent.
eac3to, in my experience, is smart about detecting authoring oddities on Blu-ray discs that throw off other software. How many subtitles are actually accessible through the disc's subtitles menu? Be aware also that subtitles may correspond to images used for picture-in-picture or trivia content and not actually be "subtitles" in the traditional sense.
Inspector.Gadget is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2010, 17:34   #10125  |  Link
alfixdvd
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by Inspector.Gadget View Post
eac3to, in my experience, is smart about detecting authoring oddities on Blu-ray discs that throw off other software. How many subtitles are actually accessible through the disc's subtitles menu? Be aware also that subtitles may correspond to images used for picture-in-picture or trivia content and not actually be "subtitles" in the traditional sense.
The disc's subtitles menu with Arcsoft Totalmedia Teather show 37 subtitles, and activate #36 that are the forced.

eac3to only shows 32, also tsMuxerR shows 32 but says there are some tracks not recognized that don't show. Perhaps they are the five subtitles streams absents.

BdInfo also shows only 32 subtitles streams, but Arcsoft Totalmedia Theater shows 37 and activate #36

Quote:
Originally Posted by Inspector.Gadget View Post
subtitles may correspond to images used for picture-in-picture
How to extract them?

Last edited by alfixdvd; 13th June 2010 at 17:59.
alfixdvd is offline   Reply With Quote
Old 13th June 2010, 18:25   #10126  |  Link
Inspector.Gadget
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,618
Quote:
The disc's subtitles menu with Arcsoft Totalmedia Teather show 37 subtitles, and activate #36 that are the forced.
I'm asking about the graphical menu on the disc, not the Arcsoft context menu. Is that the one you're talking about?

Quote:
How to extract them?
Without the disc in front of me, I can't say. Maybe someone else can check.
Inspector.Gadget is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 00:52   #10127  |  Link
alfixdvd
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by Inspector.Gadget View Post
I'm asking about the graphical menu on the disc, not the Arcsoft context menu. Is that the one you're talking about?
Yes I'm talking about Arcsoft context menu.

The graphical menu on the disk only shows 14 subtitles

eac3to, tsmuxerR and BdInfo shows 32, the Arcsoft context menu shows 37
alfixdvd is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 01:12   #10128  |  Link
Inspector.Gadget
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,618
Trust the disc, not the context menu.
Inspector.Gadget is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 07:20   #10129  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,272
@alfixdvd

Hi!

The following link will provide a multitude of what I believe to be pertinent posts made in the BD-Rebuilder sub-forum regarding this topic:

http://forum.doom9.org/search.php?searchid=5253964
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 11:33   #10130  |  Link
alfixdvd
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@alfixdvd

Hi!

The following link will provide a multitude of what I believe to be pertinent posts made in the BD-Rebuilder sub-forum regarding this topic:

http://forum.doom9.org/search.php?searchid=5253964
The link says "Sorry - no matches"

What's the criteria for search, please ?
alfixdvd is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 21:52   #10131  |  Link
mrr19121970
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 305
alfixdvd is right, the mpls does have 5 extra subpath pids 0x1800 onwards. i've no idea how to help him further though.
mrr19121970 is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 22:02   #10132  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,272
@alfixdvd

Sorry about that.

Go to:

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143716

Click on the "Search this thread" tab and enter as one line, including quotation marks: "Mummy" and "subtitles"
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 23:15   #10133  |  Link
alfixdvd
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
@alfixdvd

Sorry about that.

Go to:

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143716

Click on the "Search this thread" tab and enter as one line, including quotation marks: "Mummy" and "subtitles"
Thanks, reading at the thread I reached http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146501


Last edited by alfixdvd; 14th June 2010 at 23:20.
alfixdvd is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 23:18   #10134  |  Link
alfixdvd
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by mrr19121970 View Post
alfixdvd is right, the mpls does have 5 extra subpath pids 0x1800 onwards. i've no idea how to help him further though.
Problem solved, thanks to deank's explanations at thread :http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146501

Last edited by alfixdvd; 14th June 2010 at 23:21.
alfixdvd is offline   Reply With Quote
Old 14th June 2010, 23:58   #10135  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,272
@alfixdvd

Glad to hear that I may have steered you in the right direction ;>}
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 15th June 2010, 00:45   #10136  |  Link
crasus
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 60
Why the difference in the second and third audio tracks, in regards to bitrate and channels upon detection?

Using latest versions of both software.



vs

crasus is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2010, 17:22   #10137  |  Link
Wojszwillo
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by AnryV View Post
About decoding DTS-HD MA 6.1 and TrueHD 6.1:

1) Decoding by the Arcsoft decoder gives the garbage
2) Decoding by the Sonic decoder gives normal wavs, but the order of the surraund and back center channels is changed. After decoding it is necessary to make the following renamings: SL -> SR, SR -> BACK (BC), BC -> SL.

The decoding of TrueHD 6.1 16 bit has the same error in spite of the use of another decoder (libav).
Can anybody confirm this information?
I need to decode DTS-HD MA 6.1 to wav's but now im not sure...
Wojszwillo is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 00:03   #10138  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,643
No, but try yourself
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 10:09   #10139  |  Link
ACrowley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,008
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
No, but try yourself
No, DTS HD 6.1 via Arcsoft and TrueHD 6.1 via libav should be fine
I had few 6.1 Tracks without Problems
ACrowley is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2010, 10:15   #10140  |  Link
AnryV
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Wojszwillo View Post
Can anybody confirm this information?
I need to decode DTS-HD MA 6.1 to wav's but now im not sure...
It can be easily confirmed - try to encode DTS-HD MA 6.1 16-bit descrete by DTS-HD Master Audio Suite Encoder from some test wavs.

As example - Blu-ray "Evangelion 2.22".

Last edited by AnryV; 17th June 2010 at 10:30.
AnryV is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
eac3to

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.