Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd January 2006, 13:45   #941  |  Link
Skelsgard
foobaring my ass off
 
Skelsgard's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Argentina
Posts: 620
Quote:
Dunno but it doesn't concern BeLight...
Then is it within bsn.dll or even BeSweet?

Quote:
what do you mean by different extension ?
sorry, different file type (translation mistake).
As in audio.wav --> audio.mp3, but no audio.wav ---> whatever-name-I-would-like-to-use.mp3
__________________
"Damn, respect my authoritay!!" - E. Cartman
Skelsgard is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2006, 19:04   #942  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Quote:
Originally Posted by wonderbra
Then is it within bsn.dll or even BeSweet?
try directly with Nero Bundle...if you have the same issue with it, your input file might be the problem. Otherwise if all seems to be ok then BeSweet can be the problem.

Quote:
Originally Posted by wonderbra
sorry, different file type (translation mistake).
As in audio.wav --> audio.mp3, but no audio.wav ---> whatever-name-I-would-like-to-use.mp3
Well...select your file in the checklist box then select File/Save..in the Menu entry.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 4th January 2006, 04:20   #943  |  Link
Skelsgard
foobaring my ass off
 
Skelsgard's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Argentina
Posts: 620
Quote:
Well...select your file in the checklist box then select File/Save..in the Menu entry.
I did. I wouldnīt have bothered u without trying all options... Thatīs what I think is weird. Because I set a new name for the output file in Save..., no errors there (msgs or long abnormal filenames), but it ends up being the same as the input. Maybe Iīm the only one getting this.
Also, when using AC3 sources the Dynamic Compression checkbox always gets checked back to On (Normal) after I de-select it and move the mouse inside of the "file-list window" and back. If mouse position doesnīt enter that window-thingy, the checkbox doesnīt change the selection.

Edited:
found the trashed compression issue on incorrect dllīs versions (aac.dll was not from the last release, a copy-paste glitch when updating/moving some folders). Sorry.
__________________
"Damn, respect my authoritay!!" - E. Cartman

Last edited by Skelsgard; 4th January 2006 at 05:55.
Skelsgard is offline   Reply With Quote
Old 4th January 2006, 15:01   #944  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
mmh ok. I'll check out. Thanks for the bugreport.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 4th January 2006, 19:23   #945  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
ok...for those who have some troubles with resizing issue, please test the last daily build. I hope it's ok now...


@BigDid : your request is done...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 10:13   #946  |  Link
nexus
digitally remastered
 
nexus's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 98
Hi, what exactly is the difference between bse_WinampAacPlusV2_6ch.dll -v 1 and bse_WinampAacPlusV2_6ch.dll -v 2?

As i know ist
aac+ v1 = aac + sbr
and
aac+ v2 = aac + sbr + ps

But parametric stereo is only availlable in stereo mode.
__________________
May The FourCC Be With You
nexus is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 13:04   #947  |  Link
Caroliano
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 392
Quote:
ok...for those who have some troubles with resizing issue, please test the last daily build. I hope it's ok now...
No.... yet....
Caroliano is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 13:28   #948  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Quote:
Originally Posted by nexus
Hi, what exactly is the difference between bse_WinampAacPlusV2_6ch.dll -v 1 and bse_WinampAacPlusV2_6ch.dll -v 2?
This stands for the core encoder. Either v1 or v2 are available. With v2 you can achieve Parametric Stereo.

Quote:
Originally Posted by nexus
But parametric stereo is only availlable in stereo mode.
yes...for multichannel only sbr part is used with both versions.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 13:29   #949  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Quote:
Originally Posted by Caroliano
No.... yet....
booo... so I need to check again.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 14:47   #950  |  Link
nexus
digitally remastered
 
nexus's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 98
So bse_WinampAacPlusV2_6ch.dll -v 1 and bse_WinampAacPlusV2_6ch.dll -v 2 does exactly the same? (Just to be sure, because i read somewhere that v2 has a different way to modulate)
__________________
May The FourCC Be With You
nexus is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 15:23   #951  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
in BeSweet I'd say yes...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2006, 17:07   #952  |  Link
nexus
digitally remastered
 
nexus's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
in BeSweet I'd say yes...
I made a short test with a 5.1 AC3 and compared it with fc -> no differences. So it seems that you are right.
__________________
May The FourCC Be With You
nexus is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2006, 18:51   #953  |  Link
Chris Benoit
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 122
I use belight to encode some wav into mp3 (i use avi2wav which extracts audio stream from video files and saves it as wav),but i even though belight says encodning is complete i don't get any output files!Here's the log:

Code:
BeSweet v1.5b31 by DSPguru.
--------------------------
Using hip.dll v1.19 by Myers Carpenter <myers@users.sf.net>
Using lame_enc.dll v1.32 (12/9/2005), Engine 3.97 <http://www.mp3dev.org/>.

Logging start : 01/06/06 , 19:28:27.

BeSweet.exe -core( -input D:\Torrents\TV Shows\PSP\Wonder Showzen - s01e01 - Birth.wav -output D:\Torrents\TV Shows\PSP\Wonder Showzen - s01e01 - Birth.mp3 -logfile D:\Torrents\TV Shows\PSP\Wonder Showzen - s01e01 - Birth_2.log ) -azid( -c normal ) -ota( -hybridgain ) -lame( -b 144 ) 

[00:00:00:000] +------- BeSweet -----                          
[00:00:00:000] |  Input : D:\Torrents\TV Shows\PSP\Wonder Showzen - s01e01 - Birth.wav
[00:00:00:000] |  Output: D:\Torrents\TV Shows\PSP\Wonder Showzen - s01e01 - Birth.mp3
[00:00:00:000] |  Floating-Point Process: Yes
[00:00:00:000] |  PostGain normalize to : 0.97
Error 47: Error with LAME dll!
Quiting...
[00:00:00:000] Conversion Completed !                                    

Logging ends : 01/06/06 , 19:28:27.
It appears to have some error with the lame enc dll.Although i tried encoding some other mp3 i had into mp3,and they were fine,it's just in those wav that i get this error.
Chris Benoit is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2006, 20:37   #954  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Hi,

Could you post somewhere a short sample of your wav file ?

All in all, BeSweet is able to transcode audio stream from avi to mp3...So, demux is not needed in this case. For that, you need BeLight 0.21. AVI as input file is not supported yet with 0.22 branch...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2006, 00:26   #955  |  Link
Chris Benoit
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 122
Actually it was saves as wav from avi2wav but it was an mp3!When i used avicodec to determine what kind of file it was it said something about mp3 dsh.Also i used vdubmod to demux as mp3 and it still gave me an error!

I'll try the version 0.21 and will notify you if the problem persists.
Chris Benoit is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2006, 00:39   #956  |  Link
Chris Benoit
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 122
I tried it and it didn't work with avi input.It just popped a dos screen that disappered instantly.On the other hand i managed to transcode the so called wav (dsh mp3) but it took too darn long.

What are your thoughts?
Chris Benoit is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2006, 06:48   #957  |  Link
Freakazoidalmaniac
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Third rock from the sun
Posts: 18
Could someone explain to me ( awesome software / gui btw ) how to convert a batch from say 320kbps down to 128 abr? I'm sure it's simple just can't see how.
Freakazoidalmaniac is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2006, 11:06   #958  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Quote:
Originally Posted by Chris Benoit
I tried it and it didn't work with avi input.It just popped a dos screen that disappered instantly.

What are your thoughts?
Post your logfile...

Quote:
Originally Posted by Freakazoidalmaniac
Could someone explain to me ( awesome software / gui btw ) how to convert a batch from say 320kbps down to 128 abr? I'm sure it's simple just can't see how.
1/ File --> Open and select all your input files.
2/ Click on mp3 tab and select bitrate Mode with 128kbps. The slidebar is helpful.
3/ Click on "Start Processing" to run the process.

BeLight 0.22xxx is required. (try the daily build first).

@All: a new build will be out very soon...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 8th January 2006, 11:17   #959  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,183
Quote:
Originally Posted by Caroliano
No.... yet....
Could you or someone else test the last build ? Thanks..

Quote:
Originally Posted by wonderbra
I wouldnīt have bothered u without trying all options... Thatīs what I think is weird. Because I set a new name for the output file in Save..., no errors there (msgs or long abnormal filenames), but it ends up being the same as the input. Maybe Iīm the only one getting this.
It should be ok now in the last daily build.

http://corecodec.org/frs/?group_id=4...se_id=241#r241
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 8th January 2006, 12:45   #960  |  Link
Skelsgard
foobaring my ass off
 
Skelsgard's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Argentina
Posts: 620
Quote:
It should be ok now in the last daily build.
Great. Iīll test the s**t out of it...
Did u enabled the .mux input features? cause I was hoping to beta-test it also with large files (> 2Gb), and using the .mux format allows me to keep the different-channel WAVs < 1Gb, therefore not bugging DirectShow.
A workaround to large files could be to enable .avs input. Iīve opened with .avs scripts all the large files that DirectShow used to choked on (but Iīm not a coder myself, donīt know if this would require too much unnecessary code rewriting to be achievable).
__________________
"Damn, respect my authoritay!!" - E. Cartman
Skelsgard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.