Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th February 2013, 17:15   #17821  |  Link
sofakng
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 36
Can somebody recommend me settings for my system? It's a pretty strong GPU (NVidia GTX 690) and a decent CPU (Intel i5-2500).

I'm not much for tweaking so is there any settings that will work good for most video?

(I'm also new to DirectShow filters [typically I use XBMC], but I believe I'm going to use LAV Video (for CUDA) --> madVR. For animation films I might use SVP to smooth the playback...)
sofakng is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 17:31   #17822  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 930
Your hardware should work with the "best" settings, i.e. Jinc3 + AR for both luma and chroma upscaling, and Catmull-Rom + AR + Linear Light for downscaling. Untick all "Trade quality for performance" settings.
__________________
HTPC Hardware: Intel Celeron G530; nVidia GT 430
HTPC Software: Windows 7; MediaPortal 1.19.0; Kodi DSPlayer 17.6; LAV Filters (DXVA2); MadVR
TV Setup: LG OLED55B7V; Onkyo TX-NR515; Minix U9-H
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 17:50   #17823  |  Link
Blight
Software Developer
 
Blight's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Israel
Posts: 998
Madshi, I've got another bug report:
If you are using MadVR using the Window Overlay, if you pause the video and then wait for all OSD elements to disappear (The 'Paused' OSD) and then drag the ZP window, you will actually see the video frozen in position and the unique color key window behind the video shifts into visibility.

If any OSD element is visible on-screen, it doesn't happen.
__________________
Yaron Gur
Zoom Player . Lead Developer
Blight is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 18:31   #17824  |  Link
G_M_C
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,076
Quote:
Originally Posted by chros View Post
Thanks for the feedback (and I agree with you in your case), but I was talking about a laptop GPU: GT640m
Ahh, yes. Missed the "M" for mobility

Sorry.
G_M_C is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 18:57   #17825  |  Link
Niyawa
Registered User
 
Niyawa's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Neverland, Brazil
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by Blight View Post
Madshi, I've got another bug report:
If you are using MadVR using the Window Overlay, if you pause the video and then wait for all OSD elements to disappear (The 'Paused' OSD) and then drag the ZP window, you will actually see the video frozen in position and the unique color key window behind the video shifts into visibility.

If any OSD element is visible on-screen, it doesn't happen.
Guys, use the bug tracker to report bugs. It makes things easier for madshi!
__________________
madVR scaling algorithms chart - based on performance x quality | KCP - A (cute) quality-oriented codec pack
Niyawa is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 19:25   #17826  |  Link
Blight
Software Developer
 
Blight's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Israel
Posts: 998
I updated the bug tracker
__________________
Yaron Gur
Zoom Player . Lead Developer
Blight is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 20:58   #17827  |  Link
mindz
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 57
Quick question. My TV allows for 60Hz and 59.94Hz, whats the better choice for most formats?
mindz is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 21:20   #17828  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,702
59.94Hz for 29.97 content, but I find most of what I watch is 23.976 where it wouldn't matter.
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 27th February 2013, 23:14   #17829  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 930
Quote:
Originally Posted by Hypernova View Post
To be clear, I need no overclock for resizing 720p to 1080p. I just tried that again last night. I believe I had AR turned on too. So in my case, HD4000 can handle Jinc3 quite well. The overclocking I talked about is when I tried to go 2560x1600.
With my HD4000, playing 1440x1080i/25 with Jinc3 AR + Jinc3 AR, I get these times and nowhere near smooth playback:

Deinterlace: 26.1 ms
Split: 10.4 ms
Rendering: 65.1 ms
Present: 0.6 ms


It can't even handle 720p/25 playback:

Rendering: 51.2 ms
Present: 0.3 ms


576i/25:

Deinterlace: 23.3 ms
Split: 3.5 ms
Rendering: 42.1 ms
Present: 0.2 ms


Compared to 576i/25 using Bicubic75 AR + Lanczos3 AR:

Deinterlace: 1.8 ms
Split: 1.5 ms
Rendering: 13.9 ms
Present: 0.1 ms


I am amazed that you say it works for you; mine is nowhere near being playable.
__________________
HTPC Hardware: Intel Celeron G530; nVidia GT 430
HTPC Software: Windows 7; MediaPortal 1.19.0; Kodi DSPlayer 17.6; LAV Filters (DXVA2); MadVR
TV Setup: LG OLED55B7V; Onkyo TX-NR515; Minix U9-H

Last edited by DragonQ; 27th February 2013 at 23:25.
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 04:00   #17830  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,702
Maybe this difference is a memory bandwidth issue? What speeds are you running your RAM at?
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 04:47   #17831  |  Link
pie1394
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 212
Quote:
Originally Posted by DragonQ View Post
With my HD4000, playing 1440x1080i/25 with Jinc3 AR + Jinc3 AR...

I am amazed that you say it works for you; mine is nowhere near being playable.
I don't believe that, either. An OC GTX260+ is even unable to do that in 60 fps --- although (in fact) the GTX260's deinterlacing algorithm eats huge computation power on SP units + mem bandwidth than HD4000's dedicated HW deinterlacing unit..

How many SP does HD4000 have? --- 32 in 1250 MHz (if I don't remember it wrong)
How many SP does OC GTX260+ have? --- 216 in 680 MHz

How much mem bandwidth can IvyBridge's mem controller provide? --- 128-bit DDR3-1600 (25.6 GB/s shared with CPU)
How much mem bandwidth does OC GTX260+ provide? --- 448-bit DDR3-2100 (115 GB/s dedicated)


My recently upgraded HD7970 is truly a monster to do Jinc3+AR, vector-adaptive deinterlace --- capable of 120fps rescaled 1920x1080 output.

How many SP does HD7970 have? --- 2048 SP in 925 MHz.
How many mem bandwidth can HD7970 provide? --- 384-bit DDR5-5500 (267 GB/s dedicated)


NOTE: The Kepler CUDA / AMD GCN SP unit design is different from Tesla Fermi CUDA / Intel GPU's architecture. It needs more units to have on-pair performance.
pie1394 is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 05:27   #17832  |  Link
JarrettH
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 838
I don't think my 550 Ti is that powerful as far as GPUs go, yet when I unticked "don't use linear light for smooth motion frame blending", the performance hit was under 1ms - hardly impactful (this was on a DVD).

Last edited by JarrettH; 28th February 2013 at 06:15.
JarrettH is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 07:29   #17833  |  Link
hdboy
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 130
I have a nvidia gt 430, latest driver, Mpc-HC, lav video decoder.

1) It seems that when rgb output is selected, the levels setting (full or limited) in nvidia control panel has no effect. the levels setting in madvr overrides it. Is this true?

2) for some reason, blacks are lighter when I enable full screen exclusive. Why should this be?

3) in lav video decoder. I set yuv to rgb conversion to untouched. That's the right way to go right?
__________________
Win 7 x64, AMD Phenom II X6 1075T, nvidia 430GT, mpc-be x86
hdboy is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 12:37   #17834  |  Link
Nevilne
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 134
Just something _quickly_ thrown together: new build auto notifications!
http://twitter.com/madVRbot

Don't need twitter account for twitter RSS:
http://api.twitter.com/1/statuses/us..._name=madvrbot

No pressure madshi :)
Nevilne is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 14:42   #17835  |  Link
Chortos-2
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Riga, Latvia; Cambridge, the UK
Posts: 6
Guys, please, you can subscribe to email notifications on the VideoHelp tool page linked to from the first post.

Last edited by Chortos-2; 28th February 2013 at 15:20.
Chortos-2 is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 16:48   #17836  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 930
Quote:
Originally Posted by Asmodian View Post
Maybe this difference is a memory bandwidth issue? What speeds are you running your RAM at?
I believe it's 8 GB of 1600 MHz DDR3 SDRAM. That's what the spec sheet says, haven't checked this myself though.

I'm not sure why deinterlacing would take much longer when switching to Jinc3 - surely this happens before any resizing?
__________________
HTPC Hardware: Intel Celeron G530; nVidia GT 430
HTPC Software: Windows 7; MediaPortal 1.19.0; Kodi DSPlayer 17.6; LAV Filters (DXVA2); MadVR
TV Setup: LG OLED55B7V; Onkyo TX-NR515; Minix U9-H
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 19:26   #17837  |  Link
DeadlyEmbrace
Registered User
 
DeadlyEmbrace's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by Nevilne View Post
Just something _quickly_ thrown together: new build auto notifications!
http://twitter.com/madVRbot

Don't need twitter account for twitter RSS:
http://api.twitter.com/1/statuses/us..._name=madvrbot

No pressure madshi
This is awesome! Thank you!
DeadlyEmbrace is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 20:32   #17838  |  Link
secvensor
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 72
The offer:
to enter the presets options for video with the different res and fps for madVR.
Almost all modern video cards can process 720х480@30fps in mode:
Jink 8 + AR
Jink 8 + AR
Spline 4 + AR
Why not to allow madVR to detect video, defining, or exposing manually options for different formats?
__________________
Win7x64
Core i7 920 3.5GHz
Noctua NH-D14/ArcticCooling MX-3
6(3x2)GB Transcend 1426MHz
RoyalHD (64MB)[Solo6c][JPLAY]/HD7850DC22GD5V2[EIZOT965]
Seasonic X-750
VelociRaptor WD4500HLHX/16TB_STORE
secvensor is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 21:03   #17839  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 930
Why would you ever want to use Jinc8?
__________________
HTPC Hardware: Intel Celeron G530; nVidia GT 430
HTPC Software: Windows 7; MediaPortal 1.19.0; Kodi DSPlayer 17.6; LAV Filters (DXVA2); MadVR
TV Setup: LG OLED55B7V; Onkyo TX-NR515; Minix U9-H
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2013, 21:12   #17840  |  Link
secvensor
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 72
I have simply given an example.
If you want, can enter:
Jink 4 + AR
Jink 4 + AR
Spline 4 + AR
__________________
Win7x64
Core i7 920 3.5GHz
Noctua NH-D14/ArcticCooling MX-3
6(3x2)GB Transcend 1426MHz
RoyalHD (64MB)[Solo6c][JPLAY]/HD7850DC22GD5V2[EIZOT965]
Seasonic X-750
VelociRaptor WD4500HLHX/16TB_STORE
secvensor is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.